Ny kabelfri robotplæneklipper fra Stiga

Den nye robotplæneklipper fra Stiga har mere end 30 patenterede teknologier, herunder AGS-teknolgien, der forudsiger hvor den skal køre hen. Stiga lover effektiv pleje

Stiga A1500. Foto: Stiga

Stiga A1500 er en helt ny, og kabelfri, robotplæneklipper. De kombinerer flere forskellige spændende teknologier. Den kombinerer blandt andet Real Time Kinematic (RTK) og GPS med Stigas eget Active Guidance System (AGS). Ifølge Stiga skulle det sikre et robust signal, der sikrer at den arbejder på den mest bæredygtige måde, uden stop med med god klippenøjagtighed.

Ifølge Stiga har problemer med tab af GPS-signal, ufleksible afgrænsningeskabler og blokerede radiosignaler, gjort tidligere robotplæneklippere tilbøjelige til at overse pletter, overklipper og/eller have behov for hjælp fra ejeren til at komme på rette vej.

Den nye Stiga kabelfri robotplæneklipper skulle bane vejen for en helt ny og selvstændig generation af robotplæneklippere til private haver, idet den har mere end 30 patenterede produkt-designelementer og -teknologier.

Robotplæneklipperen er den første, der har Stigas patenterede AGS-teknologi, som arbejder sammen med RTK og GPS for at forbedre 4G-signalets pålidelighed – selv gennem vægge, hegn, hække og skure, som ofte ender med at reducere signalkvaliteten til robotplæneklippernes referencestationer.

Den nye plæneklipper har også Stigas ePower-teknologi, der skulle give en rigtig god batterilevetid, og god energieffektivtet.

Alt efter modellen har plæneklipperen fire eller seks roterende knive af kulstofstål, der har en hastighed på op til 2850 omdrejninger/minut.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.