Gaming-bærbar med dedikeret AI-chip

Lenovo opdaterer Legion-serien med en stribe nye computere, som kan klemme endnu mere ud af hardwaren takket være den første dedikerede AI-chip til gaming-bærbare

Verdens højest ydende 16-tommer gaming-bærbar med AI-optimering. Indehaveren af den titel er Lenovos nye Legion Pro 7. Computeren er blot én af fire nye tilføjelser til Legion-serien med den nye Lenovo LA AI-chip, der under spil monitorerer FPS og dynamisk tilpasser ydeevnen med op til 15 procent.

Foruden Legion Pro 7 kan Legion 7i, Legion Pro 5 og Legion 5i også fås med den nye AI-chip. Derudover byder Legion Pro 7i, Legion Pro 5 og Legion 5i alle på tracking-teknologien Tobii Horizon, som gør det muligt at styre synsfeltet i et spil ved at bevæge dit eget hoved.

16″ med AI-ydelse: Legion Pro 7i og Legion Pro 7

De nye Legion Pro 7i og Legion Pro 7 er flagskibene i Lenovos Legion-serie og kan fås med seneste generations NVIDIA GeForce RTX-GPU’er og henholdsvis 13. generations Intel Core-processor og AMD Ryzen 7000-serien.

Foto: Lenovo

Uagtet valget af processor kan du få det maksimale ud af hardwaren med hjælp fra Lenovos nye kølesystem ColdFront 5.0, der med et ekstrabredt køleement kan dække både CPU og GPU. 

Derudover byder den 16 tommer store computer på en skærm i 16:10-format med en opløsning på 2560×1600 pixels og op til et 99,99 KWh-batteri med Super Rapid Charge, så du kan lade fra 0 til 80 procent på 30 minutter, mens en fuld opladning opnås på en time.

Legion Pro 5i og Legion Pro 5

Legion Pro 5i og Legion Pro 5 byder på mange af de samme fortræffeligheder som Legion-flagskibet. Computeren kan også udstyres med de seneste generationers processorer fra Intel, AMD og NVIDIA. Og så byder den på kølesystemet ColdFront 5.0 og en skærm på 16 tommer med WQXGA-opløsning. Under motorhjelmen gemmer den på et 80 KWh-batteri med Super Charge Pro.

Legion Tower 7i

Den stationære computer er bestemt ikke passé – særligt ikke, når det gælder gaming, hvor du kan klemme store muskler ind i kabinettet. Og her er Legion Tower 7i ingen undtagelse. Computeren kan udstyres med op til 13. generations Intel Core-processor, op til seneste generations NVIDIA GeForce RTX-GPU og op til 64GB DDR5-hukommelse. Kort sagt: nok ydelse til at håndtere selv de allermest krævende spil.

Tårnet har desuden et effektivt kølesystem med seks kraftfulde og støjsvage blæsere, mulighed for vandkøling og kan udstyres med op til tre 2TB SSD’er. Foruden massive muskler har kabinettet et bredt udvalg af porte på både front og bagside – der er eksempelvis adskillige USB-porte af Type A og C med varierende hastighed.

Legion Tower 5i og Lenovo Legion Tower 5

Uagtet om du dyrker e-sport eller spiller AAA-spil, så er Legion Tower 5i og Legion Tower 5 gode valg. De kan køre selv de tungeste opgaver støjsvagt med deres fem lydsvage blæsere. Legion Tower 5i kan udstyres med en 13. generations Intel Core-processor og NVIDIAs GeForce RTX-grafikkort, mens Legion Tower 5 kan fås med en AMD Ryzen 7000-processor og enten NVIDIAs GeForce RTX eller AMD Radeon RX 7000-serien. Derudover kan begge fås med op til 32GB hukommelse og to SSD’er med hver 1TB lagerplads.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.