Holdbar og mobil højttaler

Den nye mobile højttaler, UE ROLL fra Ultimate Ears, klarer både at blive smidt i en spand med vand og tabt på gulvet. Højttaleren har en god lyd størrelsen taget i betragtning

Eksterne højttalere til smartphones eller tablets findes i en lang række forskellige modeller og udfordringer. Ultimate Ears har et par forskellige modeller, der alle er beregnede til at tage med på farten, og blive brugt stort set hvor du måtte befinde dig.

Deres nyeste model, UE ROLL, er en lille let sag som er beregnet til at blive behandlet hårdt. Ultimate Ears lover, at den både kan tåle vand, støv og hårdhændet behandling. En lille højttaler der er beregnet til at tage med på eventyr, om det er til stranden, på trekking turen eller hvor du ellers måtte have lyst til at have musik med.

UE ROLL

UE ROLL er dejlig let at sætte op. Du tænder den og den går med det samme i pairing-mode, og så kan du parre din mobile enhed med den. Hvis du ikke allerede har installeret app’en UE ROLL, så bliver du bedt om at gøre det på nuværende tidspunkt. Det er ikke noget krav, at du gør det, men ved at gøre det får du et par muligheder, du ellers ikke ville få.

Dels indeholder app’en en equalizer, som både har et par standardindstillinger og mulighed for dine egne, dels har den en alarm, så du kan bruge UE ROLL som vækkeur, dels giver app’en mulighed for at du kobler to UE ROLL sammen, så du kan lytte til ægte stereo.

Rigtig god lyd under vanskelige forhold

Inden vi begyndte at mishandle højttaleren, så lyttede vi til musikken, og var rimelig tilfredse med den. Naturligvis er det begrænset, hvor god lyden kan blive i så lille en højttaler, men UE ROLL gør det ganske fint – specielt hvis du bruger app’en til at justere lidt på bas og diskant.

Lyden kan godt være en anelse ulden, når du lytter til den, og som udgangspunkt mangler den en del i diskanten. Bassen lyder fin, men mangler lidt kant. Det kan dog afhjælpes til en vis grad i app’en.

Efter at have lyttet til UE ROLL, så gik vi over til at se om den også kunne leve op til den løfter som Ultimate Ears kom med.

Højttaleren er godkendt til IPX7, hvilket vil sige, at den er både vandtæt og støvtæt. Det måtte vi naturligvis teste, så vi fyldte en spand med vand, og mens højttaleren spillede på livet løs, droppede vi den ned i spanden.

UE ROLL spillede ufortøvet videre, og det er en speciel følelse at lytte til musik, der kommer fra en højttaler, der ligger på bunden af en spand med vand. Vi gentog forsøget et par gange, med samme resultat. Højttaleren var fuldkommen ligeglad og spillede videre, vand eller ej.

Derefter lod vi højttaleren falde ned på vores flisegulv fra omkring en meters højde, og med nøjagtigt samme resultat – den spillede videre og der kom ikke så meget om en ridse på den.

Vi var ret imponerede over højttalerens holdbarhed, og lydkvaliteten var ganske fin. Der er ingen tvivl om, at UE ROLL vil være en glimrende følgesvend næste gang du skal en tur ud i naturen.

I videoen herunder kan du se, hvordan vi behandlede højttaleren.

UE ROLL

Opsamling

Vi var ganske begejstrede for højttaleren, og ikke mindre end imponerede over dens holdbarhed.

Men et kig på prisen trak lidt ned i vores begejstring. Små 1.100 kroner er en ret høj pris for en højttaler, du kun kommer til at bruge, når du er på farten. Men hvis du ofte er ude og gerne vil have musik med dig, så kan prisen måske forsvares. Umiddelbart vil vi mene, at den ligger på den forkerte side af de 1.000 kroner.

Produktinformation

 • Navn: UE ROLL
 • Producent: Ultimate Ears
 • Vandtæt: Har IPX7 godkendelse, så den kan ligge i vand på 1 meters dybde i op til 30 minutter.
 • Lyd max. niveau: 85 dBA
 • Frekvensområde: 108Hz – 20kHz
 • Drivers: 1 stk. 2” driver og 2 stk. ¾” tweeters
 • Batteri: Genopladeligt li-ion med op til 9 timers spilletid.
 • Diameter: 135mm
 • Højde: 40mm
 • Vægt: 330 gram
 • Pris: Set til kr. 1.150 kroner
 • Mere information hos Ultimate Ears

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Fin lyd, imponerende holdbarhed i både vand og ved fald, og en pris der ligger lidt for høj. Men alt i alt en højttaler, der holder hvad den lover, og som leverer varen.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?