TEST: Farvestrålende udendørshøjttaler med god lyd

Ultimate Ears lanceret deres nyeste mobile højttaler, Woderboom 3, og den er både farvestrålende, vandtæt og leverer en rigtig god lyd. Men den har også en underlig funktion

Wonderboom 3. Foto: Ultimate Ears

Højttalere kan være mange, og i løbet af de sidste par år er der dukket stadig flere rigtig god mobile af slagsen op. Ultimate Ears, der forresten ejes af Logitech, har længe haft en lang række af dem på hylderne.

Jeg har testet den nyeste i deres Wonderboom serie, den har fået nummeret 3, og udmærker sig ikke mindst ved at være meget farvestrålende. Ikke noget med neutrale farver her, næ der er fuld smæk på farverne, og det er faktisk ret forfriskende at se.

Wonderboom 3 har samme udformning/design som vi kender fra tidligere Wonderboom højttalere, og på samme måde som forgængerne tåler den vand, vind, sand, støv og hårdfør behandling.

I toppen af højttaleren er der tre knapper, en til at tænde for højttaleren, en til at sætte den i parringstilstand og en til at starte og stoppe for musikken – eller besvare et opkald, hvis du ønsker at bruge højttaleren til det.

I bunden af højttaleren er der en enkelt knap der bruges til at sætte den i ‘udendørstilstand’, hvilket skulle give dig bedre lyd når du bruge højttaleren – ja udendørs. Mere om den lige om lidt.

Endelig er der to meget store knapper på ‘forsiden’ af højttaleren – en plus og et minus – der bruges til at justere lydstyrken. Let og enkelt.

Wonderboom 3. Foto: Ultimate Ears

Jeg udsatte højttaleren for lidt af hvert i min test – ikke mindst en tur i vand og adskillige kasteture. Og den del af testen klarede højttaleren uden problemer. Den er let at gøre ren efter en tur i mudderet, og den spiller udmærket lige når den kommer op ad spanden med vand.

Herefter var det så at gå i gang med at lytte til musik på den, og når man tager i betragtning at den koster under 800 kroner, så gør den det ganske fortrinligt. Lydbilledet er overraskende godt ud alle ender af spektret. Bassen er fin og fyldig, mellemtonerne er fine og det eneste jeg gerne havde set var en lidt klarere diskant.

Men af en højttaler til 800 kroner, der ovenikøbet tåler vand og masser af fysisk misbrug, er jeg virkelig glad for lyden.

Men, her kommer der så lige et lille problem. For som jeg skrev før, så er den udstyret med en knap til udendørstilstand, og den skulle give bedre lyd når man ikke er begrænset af husets fire vægge.

Men – og noget går altså galt her. For med den funktion slået til, får du et væsentligt mere tyndbenet lydbillede. Det virker til at Wonderboom 3 skruer ned for bassen og op for diskanten, og det gør altså ikke noget godt for lydbilledet. Personligt foretrækker jeg klart lyden som den er, både indendørs og udendørs.

Wonderboom 3 har et trick mere – den kan nemlig kobles sammen med en Wonderboom-højttaler mere, så du får ægte stereolyd – det er faktisk ret fedt, og om ikke andet kan du gøre det, hvis dine venner har en af slagsen også.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jeg kan rigtig godt lide den lille højttaler. Det er fed at kunne have den med udendørs, og ikke spekulere på om den bliver våd eller om du taber dem. Den er let at betjene og lyden er, hvis du ikke bruger ‘udendørstilstanden’, rigtig fin.

Men det er er frustrerende at den giver den dårlige lyd, hvis du vælger at bruge en funktion der faktisk burde gøre lyden bedre udendørs.

Du kan læse mere om Wonderboom 3 her.

Det koster Wonderboom 3 lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.