Px8 – nyt high-end headset fra Bower & Wilkins

Bower & Wilkins er nu klar med deres nye high-end headset, Px8

Bower & Wilkins Px8. Foto: Bower & Wilkins

De nye Px8 bygger videre på Px7 S2-modellen og Bower & Wilkins fortæller at det sætter nye referencestandarder for lyd, design og finish i kategorien for trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Px8 indeholder samme aktive støjreduktionsteknologi som Px7 S2-modellen, men med sine nye specieldesignede 40mm drivere med kulstofmembraner og drivere skulle lytteoplevelsen løftes til ny højder med mere detaljerigdom, opløsning og rummelighed. 

Med endnu flere detaljer end i Px7 S2-modellen og inspireret af kulstof-domeenhederne, der bruges i Bowers & Wilkins 700-serie højttalerserie, leverer Px8’s nye kulstofmembraner en kombination af ultrahurtig respons samt meget lav forvrængning i hele frekvensområdet. 

Kulstofdriverne i Px8 er omhyggeligt vinklet inde i hver ørekop for at sikre en ensartet afstand i forhold til lytterens øre for at producere et mere detaljerigt og præcist lydbillede, hvilket resulterer i den bedste lydkvalitet, Bowers & Wilkins nogensinde har leveret fra et par trådløse hovedtelefoner. 

Høj lydkvalitet uanset tilslutning 

Som Px7 S2-modellen anvender Px8 Qualcomms aptXTM adaptive trådløse teknologi til at sikre den bedst mulige lydkvalitet fra kompatible telefoner, tablets og computere. Både usb-c kabel og 3,5 mm jackkabel medfølger i bæretasken, så det også er muligt at tilslutte hovedtelefonerne direkte i en hi-fi-forstærker for en ægte analog lytteoplevelse. 

Bower & Wilkins Px8. Foto: Bower & Wilkins

Uanset om Px8 er tilsluttet lydkilden trådløst eller via kabel, kombinerer Px8 sin ekstremt højtydende driver med kraftfuld DSP (Digital Signal Processing) udviklet af Bowers & Wilkins for at levere 24-bit lydkvalitet i høj opløsning fra førende streamingtjenester. 

Fjern støjen, ikke musikken 

Px8 bruger samme aktive støjreduktionsteknologi som Px7 S2 til effektivt at udelukke uønsket støj – uden at dette sker på bekostning af musikken. 

Seks mikrofoner samarbejder for at levere de bedste resultater. To mikrofoner måler output fra hver driver, to reagerer på støj fra omgivelserne, og to er med til at sikre stemmeklarhed med forbedret støjdæmpning. 

På Px8 er de to eksterne mikrofoner flyttet tættere på hinanden, og vinklingen for hver mikrofon er blevet justeret for at forbedre stemmeoptagelse og reducere vindfølsomhed. 

Flere muligheder i opdateret app 

Sammen med lanceringen af Px8 udrulles en større opdatering af Bowers & Wilkins Music App. App’en giver Px8-brugere mulighed for at streame musik direkte fra deres mobile enheder til deres hovedtelefoner, hvor Deezer, Qobuz og TIDAL alle understøttes. 

Samme funktionalitet udrulles også til ejere af Px7 S2. 

Dermed vil Bowers & Wilkins-brugere nemt kunne skifte mellem at lytte derhjemme – for eksempel via en Zeppelin eller et par Formation Duo-højttalere – og på farten via en mobil enhed med et par Px8- eller Px7 S2-hovedtelefoner. 

B&W-appen lover at forenkle tilslutning af Px8 til en mobilenhed, understøtter finjustering af lyden gennem justerbar EQ og giver ejere mulighed for at konfigurere deres foretrukne grad af støjreduktion, alt imens de kan holde øje med hovedtelefonens opladnings- og batteriniveau. 

Større frihed og fuld kontrol 

De fysiske knapper på ørekopperne er med til at sikre fuld kontrol – selv uden app’en – ligesom det med et tryk på en knap er muligt at tilgå telefonens stemmeassistent. 

På en opladning kan Px8 spille musik nonstop i 30 timer – og hvis tiden til er knap, skal Px8 kun sidde i opladeren i 15 minutter for at give op til syv timers lytning. 

Px8 er på markedet nu til en pris på omkring 5.200 kroner.

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.