TEST: Nyt headset fra JBL mangler bas

JBL har headsets til stort set alle formål. Jeg har testet det nye in-ear-headset, JBL Tune 230NC TWS, der kommer med en masse løfter - som det desværre ikke helt kan leve op til

JLB Tune 230NC TWS

Jeg har et helt specielt forhold til headsets fra JBL. De leverer nogle gange helt fantastiske headsets, og andre gange rammer de ikke alene ved siden af skiven der hænger på ladeporten – de rammer helt ved siden af laden.

Det er stort set tilfældet med JBL Tune 230NC TWS. Dette lille, helt trådløse, headset kommer med løfter om god pasform og høj komfort, det lover også rigtig god bas.

Jeg vil godt lige starte med designet, som hænger nøje sammen med komforten. JBL Tune 230NC TWS er designet med en stilk, og en lille prop der går ind i øret. Som udgangspunkt kan jeg godt lide det design, som vi efterhånden ser på stadig flere headsets, og som ofte kan sikre at headsettet sidder godt fast i øret.

Men det er så ikke tilfældet her. JBL Tune 230NC TWS sidder bare ikke specielt godt fast i øret. Under min test var jeg konstant nervøs for at det faldt ud, hvilke betød at jeg pressede det ind i øret hele tiden. Det igen betød at jeg fik ondt i øret af at have det på.

Naturligvis forsøgte jeg mig med flere forskellige typer silikonedutter, for at finde den bedste pasform, men jeg fandt aldrig en god pasform. Det hænger naturligvis også sammen med vinklen på øredutten.

Men udover frygten for at tabe headsettet, så skete der også en trist ting med lyden. For når Tune 230NC TWS ikke sad godt fast i øret, så blev lyden meget tyndbenet og mistede hvad den ellers havde af volumen.

Fra komforten smutter vi så lige en tur forbi den app der hører til headsettet. Her kan musikken justeres via den indbyggede equalizer på ret mange punkter, hvilket er ret fedt. Det redder ikke lydkvaliteten, men det gør en hel del.

JBL Tune 230NC TWS

Herudover kan du styre, hvad der skal ske når du klikker på henholdsvis højre/venstre ørestilk. Jeg er rigtig glad for den funktion. Det er fedt at jeg kan bestemme hvordan jeg styrer headsettet, jeg er ikke nødvendigvis enig med producenten i, hvad der skal ske når jeg klikker på stilkene.

I app’en kan du også justere og slå til/fra, støjreduktionen og ikke mindst Smart Ambient, så du kan høre, hvad der sker igennem musikken.

Støjreduktionen er som udgangspunkt fin og fungerer godt – når headsettet sidder fast i øret. Hvilket det så ikke altid gør. Smart Ambient er også god, men igen – når headsettet ikke sidder ordentlig fast, bliver der ikke skabt den forsegling der skal til, og derved er Smart Ambient ikke rigtig nødvendig.

Tyndbenet lydbillede

Herefter gik jeg så i gang med at teste lyden i Tune 230NC TWS. Jeg lyttede til en række forskellige musikgenrer, og brugte det også i forbindelse med telefonopkald. Hvor det fungerede fint nok til samtaler, så længe det sad i øret, så var sagen en anden da det kom til musikken.

En af de ting JBL lover er en god bas, noget der er væsentligt for god musikoplevelse. Men bassen er meget staccato-agtig. Den dukker op, men forsvinder hurtigt igen. Der kommer aldrig en egentlig bund i musikken, og det betyder at det fundament musikken skal bygge på, mangler.

Mellemtonerne og diskanten er heller ikke helt på plads. De er der, men mellemtonerne bliver aldrig rigtig bredt ud og diskanten er meget svag.

Jeg havde gerne set et mere fyldigt lydbillede, for som det er lige nu, er det ikke nogen fornøjelse at lytte til musikken i Tune 230NC TWS.

Headsettet skal dog have ros for den 40 timer lange batterilevetid, og på samme måde skal der også falde ros for et headset der er sved- og støvtæt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

JBL Tune 230NC TWS lover mere end det kan holde. Komforten lader en del tilbage at ønske, og det samme gælder lydkvaliteten. Bassen er meget fraværende og jeg kunne godt have ønsket et bedre og klarere lydbillede.

Med en pris på den anden side af 500 kroner, er headsettet alt for dyrt i forhold til, hvad du får for pengene.

Du kan læse mere om Tune 230NC TWS.

Det koster JBL Tune 230NC TWS lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.