Intelligent adapter gør stikkontakterne smarte

En ny intelligent adapter til stikkontakterne skulle gøre det letter at gøre dit hjem til et smart hjem, og give overblik over hjemmets forbrug

Med stigende priser på el, er der god grund til at spare på strømmen, og samtidig hjælper det jo også lidt på CO2-regnskabet. En ny intelligent adapter til stikkontakterne fra Schneider Electrics smart home serie, Wiser, lover at gøre det lettere at styre hjemmets elektriske enheder, og ikke mindst få et overblik over elforbruget.

Adapteren har direkte forbindelse til Wiser-appen via hjemmets WiFi, så du kan overvåge energiforbruget på det tilsluttede apparat og styre strømmen fra mobilen, uanset om du er ude eller hjemme. På den måde kan du gøre dine helt almindelige stikkontakter og derigennem dine apparater smarte, og f.eks. tænde og slukke for dem når du ikke er hjemme.

Ved at give et overskueligt overblik over energiforbruget gør adapteren dig i stand til at tage kampen op mod de mange el-apparater, der med standby-tilstanden sluger strøm – dag ud og dag ind.

Foruden et overblik over energiforbruget kan Wiser-appen via adapteren måle månedens energiforbrug på det tilsluttede apparat og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt, mens den også kan sende en notifikation ved fx strømafbrydelse. Har du flere Wiser-adapterer i hjemmet, kan du slukke dem alle på samme tid med den smarte sluk alt-funktion, ligesom enhederne også kan synkroniseres med andre Wiser smart home-produkter.  

Adapteren passer ind i alle stikkontakter med dansk jordsystem og virker både med og uden Wiser Gateway. Adapteren kan desuden også anvendes til stikpropper med dansk jordben, og den passer derfor til alle typer stikpropper – dog uden at jord føres videre ind i installationen. Ønsker man en jordet forbindelse, er det muligt med Wiser-stikkontakten, der har samme fordele som adapteren og passer i FUGA 1½ modul dåser.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?