Lenovos klimakompensation runder 1 mio. tons sparet CO2

Siden 2021 har Lenovos kunder kompenseret for mere end en million tons C02 gennem Lenovos CO2 Offset Service – en besparelse, der svarer til mere end 215.000 personbiler årlige udledning

Lenovos CO2-kompensationsordning, der er den første af sin slags i tech-branchen, blev lanceret i 2021. Ordningen giver via et simpelt tillægskøb virksomheder og forbrugere en nem og gennemsigtig mulighed for at udligne produktets CO2-emissioner i enhedens livscyklus – fra fremstilling over transport og op til fem års gennemsnitlig brug.

Den gennemsnitlige CO2-udledning fra hver af de nye enheder bliver kompenseret via en række FN-godkendte klimaprojekter under United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). De finansierede projekter, der indgår i klimakompensationen, støtter produktion af vedvarende energi som vindmøller, solceller og initiativer inden for vedvarende energi, herunder innovative metoder, der udnytter biprodukter fra landbruget. 

CO2 kompensationerne stammer fra virksomheders køb af Think-pc’er (stationære computere, arbejdsstationer og bærbare computere). Siden lanceringen i 2021 har efterspørgslen på Lenovos CO2 Offset Services været stigende, og kundernes CO2-kompensation er steget med tocifrede tal fra kvartal til kvartal. Dette indikerer, at virksomhederne i stigende grad er på udkig efter it-løsninger, der imødekommer deres ESG-relaterede behov og gør det muligt for dem at reducere deres miljømæssige fodaftryk.

I begyndelsen af 2022 udvidede Lenovo sit CO2-kompensationsprogram fra erhvervskunder til at omfatte forbrugere, der køber Lenovo Legion- og Yoga-pc’er, og nu udvider Lenovo også CO2-kompensationsordningen til inkluderer køb af udvalgte Lenovo ThinkSystem-servere.

Mere end blot CO2-kompensation 

CO2 Offset Service er led i Lenovos målsætning om at blive CO2-neutral i 2050. En målsætning, der bliver overvåget og valideret af Science Based Targets-initiativet i forhold til den globale Net-Zero Standard. 

I seneste regnskabsår rapporterede Lenovo fremskridt i forhold til sine CO2-reduktionmål i 2030 herunder en reduktion af sine direkte CO2-udledninger (scope 1 og 2) på 15 procent. Derudover øger Lenovo sit samarbejde med leverandører om at mindske CO2-intensiteten i hele værdikæden (scope 3-emissioner).

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.