Ny AR-funktion gør det nemmere at finde vej med Google Maps

Nu kan du finde vej med augmented reality (AR) i Google Maps – men lad lige være med at bruge den funktion når du er ude og køre bil

Funktionen lanceres i første omgang som beta på udvalgte smartphones: Android-telefoner, der understøtter ARCore, og iPhones, der understøtter ARKit. Mere information om teknologien bag (‘global lokalisering’) kan findes her og her.

Udrulningen sker løbende og begyndte i sidste uge på kompatible iOS- og Android-enheder. Se liste over kompatible enheder her.

Når opdateringen bliver tilgængeligt på din enhed, kan du prøve Live View-funktionen ved at:

  • Søge efter et nærliggende sted, du vil gå til, eller marker det med et tryk på det på kortet.
  • Tryk på den blå rute-knap i bunden af skærmen.
  • Tryk på den lille mand i toppen af skærmen for at få vist rutebeskrivelse til fods
  • Tryk på ‘Live View’ i bunden af skærmen, og du bliver guidet gennem brugen af funktionen.

Den smarte funktion kræver detaljerede Street View data for at kameraet kan ‘se’, hvor man er. Derfor vil funktionen til en start primært fungere i byområder. Google arbejder løbende på at affotografere områder til brug for Street View. Dermed vil Live View funktionen løbende blive tilgængelig i flere områder.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2583 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart