Fælles front mod Apples iMessage

Nu skal det ikke længere kun være Apple der har et økosystem som iMessage – Samsung og Microsoft går sammen og tager kampen op mod æblefirmaet

For os der bruger Apples produkter til hverdag (ja – jeg ved det, de er alt for dyre…), så er en af de ting der gør dem superfede, iMessages. Uanset hvilken enhed jeg sidder på, så får jeg mine sms’er/iMessage-beskeder.

Men Samsung og Microsoft har set sig sure på den dominans som Apple har på beskedområdet, og er gået sammen for at skabe et økosystem der kan tage kampen op.

I første omgang er det ret simpelt. De gør det muligt ved at lade dig sende og modtage beskeder på din computer, ved at integrere Microsofts ”Din Telefon” app på Samsung Galaxy Note 10.

Microsoft og Samsung ved godt at iMessages er en af de store årsager til, at mange holder fast i deres iPhones (og Mac-computere og iPads).

Men Microsoft har allerede udviklet en app der gør, at du kan sende beskeder fra din computer, via din Android-smartphone. Men dem af os der har prøvet det ved også godt, at det er ikke er let at få computer og smartphone forbundet, og du havde slet ikke de samme muligheder som på iMessages.

Det samme kan siges om Googles Besked-app, der også lover at du kan læse beskeder på din computer. Det virker – men kun besværligt, og kun på en enhed. Og hvis du skifter mobil, så mister du alle dine gamle beskeder. På iOS beholder du hele historikken, uanset hvor mange gange du skifter din smartphone.

Tilbage til samarbejdet mellem Samsung og Microsoft. Ved at indbygge Din Telefon direkte i Galaxy Note 10, gør Microsoft det lettere at forbinde til en Windows computer. I fremtiden vil du også kunne foretage opkald direkte fra din Windows computer – men altså i fremtiden.

Men for at det skal blive en succes, så skal Microsoft få det til at virke på alle Android-smartphones. Ellers så flytter vi bare bindingen fra Apple til Samsung, og så er der ikke vundet meget. Men lad os nu se – jeg vil virkelig håbe at det bliver let at forbinde Android-mobiler til Windows computeren, og ikke mindst sende og modtage sms’er fra den. Så kan vi jo bare håbe på, at det ikke bliver et lige så lukket økosystem som det vi har hos Apple i dag.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2464 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart