Rygte: Masser af foldbare mobiler på vej

De foldbare mobiler er hastigt på vej. Under CES blev de vist i bagbutikken, men nu kommer de første på markedet. Huawei, Samsung, Motorola og Intel er de første der står klar

Huaweis foldbare smartphone. Rendering: LetsGoDigital (https://en.letsgodigital.org/)

Patenterne har længe været udtaget, og nu ser det så ud til at de smarte mobiletelefoner er en realitet. Rygterne siger at under kommende mobilmesse i Barcelona, Mobile World Congress, bliver Huawei de første der kommer der sender en kommerciel foldbar mobil på gaden – men ikke de eneste. Samsung, Motorola og Intel følger med.

Huawei har været ret gode til at holde på informationerne om deres kommende mobiltelefon, men noget er der alligevel kommet ud, og LetsGoDigital har samlet informationerne og lavet nogle 3D-billeder af den kommende foldbare smartphone fra Huawei.

Skal vi gætte på navne, hvilket der er flere der har gjort, så er der meget der tyder på noget i stil med Mate Flex, Mate Flexi, Mate Fold eller Mate F – for en ting er helt sikkert, Huawei vil have at deres nye smartphone bliver en del af deres high-end Mate-serie.

Der kan næppe være nogen tvivl om, at mobilen kommer til at indehold en super processor, og det tyder på at det kan blive den nye Kirin 980, som Huawei lancerede sidste år.

Den kommende foldbare mobil bliver både tablet og smartphone, så der er også rygter om, at den kommer til at blive udstyret med en M-Pen.

Vi ved lidt mere om skærmen endnu – nemlig at den bliver placeret på ydersiden af mobilen, og på invitationen til lanceringen i Barcelona, hvor Tech-Test naturligvis er med, tyder på et meget diskret hængsel.

Samsungs foldbare gaming smartphone. Rendering: LetsGoDigital (https://en.letsgodigital.org/)

Samsungs foldbare gaming smartphone. Rendering: LetsGoDigital (https://en.letsgodigital.org/)

Samsung er også på vej med deres foldbare mobil, Galaxy Fold, og den ved vi en hel del om.

Vi ved at den får en 4,6” skærm på forsiden, og at skærmen åbner op til en 7,3” AMOLED.

Samtidig ved vi, at der ikke er skærm på hele ydersiden, kun den ’lille’ skærm. Mobilen åbner så op til en stor skærm på indersiden.

Galaxy Fold vil nok blive lanceret ved næste måneds Galaxy Unpacked event, og der er måske en mobil mere på vej fra koreanerne.

Rygterne går nemlig på, at Samsung er på vej med en foldbar gaming smartphone. Vi ved at Samsung lige har fået patent på et nyt design – og det design viser en telefon med en bøjelig skærm, hvor der er dedikerede gaming-knapper. LetsGoDigital har også her været flittige, og lavet en rendering af den kommende mobil.

Men også Motorola er angiveligt på vej med en foldbar enhed, og også her lyder rygterne på at den vil blive fremvist på MWC.

Og her bliver rygterne faktisk endnu mere spændende – for det skulle nemlig være en foldbar tablet som vi kommer til at se fra kineserne.

Her er rygterne ikke så mange endnu, vi hører rygter om, at mobilen/tabletten kan styres med ’gestures’, så som enkelt tab, dobbelt tab, knibe, trække, swipe og mere. Det skulle gøre at du kan betjene flere dele af skærmen på samme tid.

Motorolas foldbare tablet. Rendering (https://en.letsgodigital.org/)

Motorolas foldbare tablet. Rendering (https://en.letsgodigital.org/)

Der er også nogle patenter fra Motorola, der tyder på at der måske kommer to intelligente kameraer ned i enheden, kameraer der kan detektere en brugers ansigt og øjne, og det skulle kunne finde ud af, hvilken del af tabletten der bruges.

Også her har LetsGoDigital været på arbejde og lavet en rendering af enheden.

Intels foldbare smartphone. Rendering LetsGoDigital (https://en.letsgodigital.org/)

Intels foldbare smartphone. Rendering LetsGoDigital (https://en.letsgodigital.org/)

Endelig har Intel været godt i gang. De har patent på en foldbar smartphone der folder i tre dele, hvilket giver en ekstra stor skærm, og så er der en stylus med.

Foldet helt sammen er mobilen enhåndsbetjent, og skærmen skulle være helt uden bezel. Alle enheder, som som kamera og sensorer er skjult under skærmen, og det lyder godt nok spændende.

Men – Intel er ikke klar med den spændende smartphone lige her og nu. Der kommer nok til at gå noget tid inden vi kommer til at se en Intel-branded smartphone på markedet. Men spændende er det, og jeg glæder mig meget til at se, hvad Intel kommer frem med.

Igen her har LetsGoDigital været i gang med 3D-modellerne.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2342 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?