Ny støvsugerrobot fra Ecovacs

Den nye støvsugerrobot, Deebot T9, fra kinesiske Ecovacs, har både fået intelligent genkendelse af genstande, forbedret moppe-teknologi og indbygget luftopfrisker

Deebot T9. Foto: Ecovacs

Der lyder store og flotte ord fra folkene bag den nye Deebot T9, ikke mindst fortæller de, at den er ‘spækket med de mest avancerede egenskaber lige fra banebrydende genkendelse af genstande til navigation med høj præcision samt enestående støvsugning og gulvmopning’.

Mere præcist så er Deebot T9 udstyret med en ny intelligent objektgenkendelse, TruDetech 3D 2.0, der skulle gøre, at robotten lettere kan finde rundt i hjemmet, og ikke mindst styre uden om objekter der ligger i vejen for den. Det kan fx være legetøj, gardiner, stoleben eller dørtrin, som den bruger 3D laser registrering til at finde, genkende og undgå.

På den måde kan Deebot T9 bedre beskytte møbler og andre ting der måtte være i vejen når den arbejder, og ikke mindst så kan den undgå at køre over kabler der ender med at vikle sig ind i børsterne.

Deebot T9 har fået 3D laserscanning af rummet den arbejder i. Foto: Ecovacs

Deebot T9 bruger også teknologien TrueMapping 2.0, der gør at robotten danner sig et kort over de steder den skal gøre rent. På den måde kan den lettere finde rundt, finde den optimale rute og kun køre steder den ikke lige har været.

Ecovacs har længe haft modeller der kan vaske gulv, og det gælder også med Deebot T9, og samtidig har den også fået en funktion til at fjerne dårlig luft i hjemmet. Robotten har en integreret luftfrisker der så kan få dit hjem til at dufte af klokkehyacint, bergamot, lavende eller agurk og eg. For mig er spørgsmålet så i virkeligheden om jeg ikke foretrækker den naturlige duft i hjemmet, fremfor et hjem der lugter af agurk… Du kan dog slå luftfriskeren fra, hvis du ikke ønsker at bruge denne funktion.

Til Deebot T9 kan du også vælge at tilkøbe en tømmestation, der kan indeholde 2,5 liter komprimeret støv og skidt, hvilket Ecovacs oplyser svarer til omkring 30 dages brug – afhængig af boligens størrelse naturligvis.

Hvis du ikke ønsker at robotten kører om natten, kan der slås en funktion “forstyr ikke” til, så den kun kører i dagtimerne. Robotten er på markedet nu, og har ne pris på 5.499 kroner, og vil du have den automatisk tømmestation, så skal du ofre yderligere 2.499 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3211 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?