Ny UE Boom-højttaler lyder og ligner sig selv

Logitechs UE Boom 2 kan tåle en tur i havet, blive slæbt gennem mudder og overleve at blive plantet i sneen. Højttaleren er desuden kompakt og lidt af en letvægter med et dejligt, frækt, men velkendt udseende – og så kan den spille musik.

ue boom 2

Tech-Test er på ferie, i hvert fald ét medlem af redaktionen, og vi har taget en uundværlig gadget med os – Logitech UE Boom 2. For hvad er en ferie uden musik?

UE Boom 2 lander på vores bord kort før afrejsen til Indien. Ved første øjekast minder højttaleren ufatteligt meget om sin forgænger – UE Boom. Men der er enkelte forskelle, som fanger vores nysgerrighed. Logitech brander den opdaterede version af deres Bluetooth-højttaler, som en ultimativ højttaler, vi kan tage med overalt, da den kan modstå vand og mudder, mens batterilevetiden lyder på op til 15 timer. Disse påstande vil vi naturligvis gerne undersøge, og vores ferie er en kærkommen mulighed for dette.

Très chic og transportabel

Hvor meget fylder UE Boom 2 i vores baggage? Billedet taler for sig selv. Sandalen er størrelse 42, og kufferten er i normal størrelse. Logitech oplyser på deres hjemmeside, at højttaleren vejer 548 gram, så det bitte dyr er ikke det, der resulterer i overvægt.

ue boom 2
UE boom 2

Ligeledes passer den lille cylinderformede højttaler perfekt ned i sidelommen på vores rygsæk, hvor en normal halvliters vandflaske plejer at opholde sig. UE Boom 2 er med andre ord nem at tage med på farten.

Husker du vores anmeldelse af UE Boom og UE MegaBoom? Vi er glade for UEs Bluetooth-højttalere, fordi de virkelig er rappe at se på. UE forstår praktisk design og udseende.

UE Boom 2 skuffer heller ikke på denne front, selv om designet stort set er identisk med forgængeren. Fronten af højttaleren har et plus og minus, der bruges til regulering af lydstyrken.

Toppen har tænd/sluk-knappen samt Bluetooth-parringsknappen. Og bunden har to dæksler til henholdsvis jack-stik og USB-opladerkabel, og der er et lille ophæng, så du kan hænge højttaleren i en snor fra loftet.

UE Boom 2 byder, ligesom de to andre højttalere, på lyd i 360 grader, så du kan hænge dyret op i midten af laden, og alle får glæde af musikken, mens du styrer numrene fra din smartphone op til 33 fra højttaleren. Så kan halmballet starte!

Vi er stadig glade for det simple og praktiske design med skrappe farver, men vi begynder efterhånden at føle, at Logitech og UE bør finde på et nyt udseende – tre højttalere med samme design er vist nok.

VI kobler UE Boom 2 til vores bærbar og smartphone via Bluetooth med nemhed – det kræver blot et tryk i toppen, og vi kan finde den i listen med enheder.

ue boom 2

Vi tester batteriets levetid, og vi får højest 13½ time ud af en ladning, hvor vi spiller musik i et lydniveau, så vi stadig kan føre en samtale, ligesom vi bruger højttaleren til at se film på computeren – konventionelt brug. Skal du feste på livet løs for fuld musik, skal du nok regne med væsentlig mindre levetid.

Er det en flaskepost? Er det misfarvet drivtømmer? Nej, det er UE Boom 2!

En søndag morgen vågner vi op med tanken om at kyle den lille blå cylinder i havet! Og hvorfor ikke? Logitech påstår på deres hjemmeside, at højttaleren kan klare både vand og mudder – de nævner ikke noget om saltvand.

ue boom 2

Som du kan se i videoen på Tech-Tests Facebookside, vandrer vi ved solopgang ud af døren ved badehotellet med morgenhår, tænder for UE Boom 2 og kaster den i havet! Dog ikke alt for langt da vi som bekendt har brug for musik på ferien. Musikken spiller indtil dyret rammer vandet, hvorefter højttaleren slukker, og vi skal tænde for den for, at musikken atter begynder at spille. Vi er glade, fordi UE Boom 2 overlevede den korte søfart.

Højttaleren er nem at rengøre under rindende vand på badeværelset, men i løbet af aftenen oplever vi i en periode, at den skratter. Vi undersøger vores lille dyrebare for vandskader og til vores gru, opdager vi, at dækslerne i bunden ikke er helt vandtætte, da vi kan se, at der er saltrester UNDER dækslerne, hvormed jack-stikindgangen og USB-indgangen har taget vand ind. Da vi tænder højttaleren dagen efter, er der dog ingen skrat, og fugten under dækslerne er fordampet. Vores lille ven overlever, og vi ånder lettet op.

Gammel lyd på gammel dåse

Vi har svært ved at spotte en forbedring i lydkvaliteten i forhold til UE Boom. UE Boom 2 lyder noget nær det samme, og det er ikke en fordel, eftersom bassen er noget svag hos forgængeren, hvilket Ultimate Ears ikke har forbedret – fail! Når Boom-serien brandes som festhøjttalere, skal du kunne mærke lidt dunder og fylde i lydbilledet. Og selv om vi ikke kan forvente rystende gulvbrædder, når tenoren rammer de lave toner, skal han stadig ikke lyde som en forkølet teenager, hvis stemme er i overgang.

Bruger vi UE Boom-app’en til at justere lydindstillingerne, lyder det som om, vi er ved at øve vold på vores lille blå. Spiller vi elektronisk musik med kraftig bas, der netop kan drage fordel af Bass Jump-indstillingen, bliver musikken noget forvrænget.

UE Boom 2 er ellers en udmærket højttaler, der har en skarp og klar diskant, mens den fremhæver enkelte mellemtoner. Vokalerne i almindelig pop, rock og elektronisk musik går klart og tydelig igennem, ligesom vi nyder at stille vor lille blå i midten af hotelværelset, så vi kan høre musikken uanset, hvor vi sidder takket være 360 gradereffekten.

Vi er glade for vores lille blå, der kan tåle en tur i havet og blive slæbt gennem en våd sandstrand, men det er egentlig også det eneste nævneværdige nye ved den opdaterede udgave af UE Boom. Bluetooth-højttaleren har stort set samme fordele og ulemper som tidligere, hvormed vi varmt anbefaler UE Boom 2 til dig, der ikke har hverken UE Boom eller UE MegaBoom – med mindre du er glad for din højttaler og ønsker en vandtæt version.

Produktinformation

  • Navn: UE Boom 2
  • Producent: Ultimate Ears
  • Driverstørrelse: 45 mm
  • Batterilevetid: Op til 15 timer
  • Dimensioner:  67 mm i diameter, 180 mm i højden
  • Vægt: 548 gram
  • Vandtæt: Ned til en meter i op til 30 minutter
  • Vejledende udsalgspris: Kr. 1.699
  • Mere information hos: Ultimate Ears

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

UE Boom 2 er noget nær identisk med sin forgænger; samme lydkvalitet, samme batterilevetid og samme udseende. De mest markante forskelle er, at UE Boom 2 er vandtæt i op til 30 minutter, og den kan tåle mudder og sne. Bluetooth-højttaleren byder fortsat på en halvflad bas, men god diskant og fremhævelse af mellemtoner. UE Boom 2 anbefales varmt, hvis du vil have en pivfræk og kompakt højttaler med på farten, som du med nemhed kan koble til dine Bluetooth-enheder.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?