Alternativt design på computere fra HP

En lille og flad, en anden ligner en transportabel højttaler. De nye stationære computere fra HP er markant anderledes i design

De to nye computere hedder HP Pavillion Wave og HP Elite Slider, og adskiller sig rent designmæssigt markant fra de traditionelle computere fra andre producenter.

HP Pavillion Wave er opbygget omkring et fuldt integreret og avanceret 360-graders lydsystem. Den har en trekantform med en parabolsk reflektor, og den har en integreret højttaler øverst på pc’en. Sidstnævnte er med til at sikre en 360-graders lydoplevelse.

Den anden af de to HP computere er en lille flad æske, der er fremstillet med kommunikation og samarbejde i tankerne.

Den er modulopbygget og har trådløs tilslutning, så du kan opbygge præcis den computer du måtte ønske.

Detaljer

HP Pavilion Wave er udført i et kompakt, pladsbesparende 360-graders design og er 85% mindre end traditionelle pc-tårne på 17,29 x 16,81 x 26,13 cm. Designet af den stationære PC er bygget op omkring det centrale lydsystem og afrundet med kvalitetsmaterialer, såsom et vævet stykke stof, der er udviklet til akustisk forplantning. En parabolsk reflektor øverst på PC’en reflekterer lyden fra højtalergitteret parallelt i alle retninger og fungerer som ventilation og udtag til PC’ens varme luft. Den 360-graders reflekterende lyd i alle retninger giver en skarp lydprofil på alle frekvenser med højtaleren placeret midt i enheden. Den er tilpasset af B&O Play, der giver suveræn lyd, uanset om den ligger i det høj-, mellem- eller lavfrekvente område.

Det trekantede design huser tre hovedområder for følgende komponenter:  Bundkortet på den ene side, harddisken på den anden side og varmestyring på den tredje side. Varmestyringen er designet med heatpipes, der trækker varmen fra bund- og grafikkortet til toppen og ud af PC’en.

HP Elite Slice er den første stationære pc til erhvervsbrug, der strømliner arbejdspladsen med sit rene modulopbyggede design, der er udført med afrundede kanter i mat sort og med blanke detaljer i kobber. Den gør det muligt for brugere at vælge udvidelsesmuligheder og tilføje funktionaliteter, såsom en kommunikations-hub til samarbejde, en multimedieafspiller, en Skype for Business-telefon eller en trådløs opladerstation til en telefon.

Den særdeles lille, men højtydende maskine er kun 16,51 x 3,5 x 16,51 cm og vejer 1,04 kg. Det kabelfrie design bidrager også til et rent arbejdsmiljø, fordi brugere ikke længere har brug for at tilslutte kabler i væggen for at holde den stationære PC og skærm kørende.

Det er den første kommercielle stationære PC, der kører fra en skærm via kun ét USB 3.1 Type-C-kabel med en Type-C kompatibel skærm. Den nye Quad HD HP EliteDisplay S240uj-skærm, der er udstyret med integreret trådløs opladning og USB Type-C, komplementerer den stationære pc.

HP Pavilion Wave forventes at komme på markedet i EMEA-området i september med en introduktionspris på 4.999 kroner.

HP Elite Slice kan bestilles nu og lander på det danske marked i starten af oktober 2016. HP Elite Slice har en introduktionspris på 6.499 kroner

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?