TEST: Vildt spændende og innovativt headset fra Skullcandy

Det nye Push Active headset fra Skullcandy har en virkelig god lyd, høj grad af komfort og har nogle teknologiske innovationer som jeg ikke har set før

Push Active fra Skullcandy. Foto: Skullcandy

Der er kommet rigtig mange af de såkaldte True Wireless-headsets på markedet gennem det sidste år, headsets der mere eller mindre er bygget over samme læst. Men nu kommer Skullcandy med et headset i denne gruppe, der har noget jeg ikke har set i andre – endnu altså.

Skullcandy kalder det for Skull-iQ, og dækker over to ting. Dels kan du nu styre headsettet ved at tale til det, dels lover Skullcandy at headsettet løbende vil blive smartere, efterhånden som de sender opdateringer ud til det.

Hele funktionen med at tale til headsettet og styre det via verbale kommandoer virker, rent teknisk, ganske fortrinligt. Headsettet forstår alle kommandoer uden problemer, og gør pænt hvad det bliver bedt om. Nu er der ikke frit valg på hylde 1 når det kommer til kommandoer, der er en række indbygget som Push Active forstår, og de skal alle gives på engelsk.

Kommandoerne er blandt andet at pause eller genstarte musikken, springe frem og tilbage i numre og skrue op og ned for lyden. Du kan også besvare og afslutte opkald ved en talekommando, og det hele virker problemfrit. Endelig har Skullcandy, sammen med Spotify, integreret muligheden for at starte Spotify-app’en med stemmen. Det virker også uden problemer, og jeg har ikke noget at udsætte på den del af denne funktion.

Men – jeg er ikke en fan af at tale til mit headset. Det føles underligt og folk glor godt nok efter dig når du render rundt og snakke med dit headset. Så for mig er det en sjov funktion, men absolut ikke noget jeg kommer til at bruge. Faktisk så slog jeg den ret hurtig fra, for det var langt lettere og hurtigere at betjene headsettet ved at klikke på ørepropperne, og langt mere diskret.

Skullcandy har også indført en anden funktion som jeg faktisk rigtig godt kan lide – nemlig fjernbetjening af min smartphones kamera.

I app’en til Push Active er det muligt at slå den funktion til, og så fx med et klik på den ene øreprop kan du tage et billede med din smartphone. Du bør naturligvis sætte mobilen op så du ikke skal holde den, og du skal nok overveje at tage øreproppen ud af øret, men funktionen virker, og du kan faktisk tage nogle langt mere spændende selfies på denne måde – fed lille funktion.

Virkelig flot lyd

Men som jeg så ofte skriver, så er det vigtigste i et headset lydkvaliteten. Her skuffer Push Active absolut ikke. Lydbilledet er virkelig godt, ikke mindst taget i betragtning at det er et relativ billigt headset, og et af de mindste jeg har testet.

Push Active fra Skullcandy er et lille og lækkert headset. Etuiet er dog ret stort. Foto: Skullcandy

Der er en virkelig god og meget behagelig og fyldig bas, en rigtig flot mellemtone, og ganske udmærket diskant. Jeg kunne måske godt have ønsket mig en lidt mere klar diskant, men alt taget i betragtning er lyden fortrinlig.

Det skal kobles sammen med komforten i Push Active, og den er høj. Headsettets ørepropper har en lille vinkel så de små silikonepropper sidder rigtig godt i øret, og samtidig sidder der en bøjle rundt om øret der gør, at headsettet sidder rigtig godt fast. Men samtidig trykker det ikke ret hårdt i øret, og det er med til at give en langt højere komfort end mange andre in-ear-headsets.

Samtidig er der en rigtig fin equalizer i den medfølgende app, der gør at jeg kunne justere lyden præcist som jeg gerne ville have den. Der var et par faste indstillinger jeg kunne vælge – musik, podcast og film, og så kunne jeg også vælge mine helt egne indstillinger.

Jeg kunne rigtig godt lide den equalizer, og faktisk så skal Skullcandy have ros for hele app’en. Den er let at bruge, let at navigere rundt i, har god forklaring til de forskellige ting du kan i den, og der er masser af indstillingsmuligheder.

Headsettet har masser af batteri i headsettet, op til 10 timer, og der er yderligere 34 timers strøm i etuiet til headsettet.

Men det bringer mig så til den sidste ting jeg lige skal nævne, og det er størrelsen på etuiet. For det er stort – alt for stort synes jeg. Det gode er, at det er designet relativ fladt, men det er stadig et meget stort etui du skal rende rundt med i lommen.

Jeg ville nok vælge lidt mindre strøm for at få et mere elegant og langt mindre etui, for jeg kommer næppe til at have dette store etui med i lommen – lidt irriterende, for headsettet er både lille og elegant.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Skullcandy har virkelig formået at fremstille et headset med både leverer en fed lyd og som har en god komfort – det hele samlet til en ret lav pris på omkring 500 kroner.

Skull-iQ er en spændende funktion, men at tale til headsettet er ikke noget jeg kommer til at benytte – men den viser hvad du kan. Jeg er dog vild med funktionen med at styre kameraet i min smartphone, og den indbyggede equalizer fungerer rigtig godt.

Prisen ligger på omkring 500 kroner, og her og nu kan du kun bestille det fra Skullcandys egen hjemmeside – eller rettere, du kan blive skrevet op. For det er ikke på markedet endnu.

Du kan læse mere om headsettet her.

About Lars Bennetzen 3851 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?