TEST: Fedt lille soundbar med flot lyd

Den lille soundbar Beam (Gen 2) fra Sonos er både diskret, en naturlig del af Sonos netværket og ikke mindst så har den en rigtig god lyd

Sonos Beam (Gen 2). Foto: Sonos

Jeg er rigtig glad for mit store flotte OLED-tv, godt billede og ganske tyndt. Men det har en pris, nemlig lyden. For mange gode ting kan man sige om de flade tv-skærmen, men god lyd er ikke en af dem.

En soundbar kan være vejen frem, og jeg har testet Beam (Gen 2) fra Sonos, og den har virkelig løftet oplevelsen af film og ikke mindst musik på mit tv.

Opsætningen var rigtig let, så snart Beam var sluttet til strøm, så kunne jeg finde den i Sonos app’en, og herfra blev jeg så guidet igennem resten af opsætningen. Jeg skulle blandt andet slutte HDMI-kablet til mit tv’s eARC-port og derefter bede app’en om at gøre Beam klar til at fungere som tv-højttaler.

Selve højttaleren er lille nok til at ligge foran mit tv uden at forstyrre billedet, men mit tv har en lille sjov detalje her. For Beam skygger tydeligvis for den modtager der skal se min fjernbetjening – men kun når jeg skal tænde og slukke for tv’et. For jeg kan sagtens skifte kanal, bruge smart-tv-funktionerne samt skrue op og ned for lyden.

Det er dog ikke noget jeg bebrejder Beam, men det betyder at du skal være opmærksom på, hvordan du placerer en soundbar i forhold til dit tv.

Sonos Beam (Gen 2). Foto: Sonos

Med Beam sluttet til tv’et som højttaler skulle jeg så igennem en sidste øvelsen, nemlig at justere lyden til min stue – en funktion Sonos har i deres iPhone-app. Det tager et par minutter og du skal lige være klar til at høre nogle høje lyde.

Men det er tiden og lyden værd, for Beam justerer sig i forhold til rummet, og det kan mærkes på lydbilledet.

Jeg blev meget hurtigt overrasket over det flotte lydbillede Beam leverer helt uden en subwoofer eller baghøjttalere. Naturligvis ville jeg kunne få et endnu mere imponerende lydbillede, men til min personlige brug, er der absolut ingen grund til at sætte subwoofer eller baghøjttalere op.

Naturligvis ville jeg kunne få en mere ‘omringende’ lydoplevelse hvis jeg valgte flere højttalere, min til min brug var Beam rigelig.

Der var en ret god bas, dog uden den samme slagkraft som jeg ville have fået med en subwoofer, og både mellemtone og diskant var god – ikke mindst prisen taget i betragtning.

Fordi Beam er en Sonos-højttaler, så indgår den naturligt i mit Sonos-netværk, og det betyder at jeg kan afspille musik på den, når den ikke bliver brugt som soundbar. Og jeg kan både vælge at afspille musik fra Sonos-app’en, eller – hvilket jeg klart foretrækker – jeg kan afspille musik direkte fra Apple Musik og så caste musikken over til Sonos Beam.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Sonos Beam (Gen 2) er en vildt god soundbar, der både kan fungere som højttaleren i stuen og som leverandør af de fede effekter og lyde når du ser tv.

Den er lille og diskret, let at sætte op, og du kan både bruge den via app’en og via f.eks. Apple Musik, så du kan caste musik direkte over til den.

Lydbilledet er rigtig godt af en højttaler til 3.500 kroner, og for langt de fleste af os, er det ikke nødvendigt med en subwoofer.

Læs mere om Beam (Gen 2) her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?