TEST: Vildt spændende headset

LinkBuds fra Sony er helt uden ledninger og med et helt nyt design. LinkBuds formår at overraske positvit på flere punkter

Sony LInkBuds. Foto: Sony

Headsets helt uden ledninger er ikke længere noget særsyn, men Sony formår alligevel at overraske med deres LinkBuds. Headsettet har et helt nyt design, der sikrer at du både kan høre musikken og omverdenen på samme tid, og du behøver ikke bruge en funktion som f.eks. Ambient Sound.

Den funktion findes på mange af de nyere headsets, hvor støjreduktionen gør at du absolut ikke kan høre noget fra verdenen omkring dig. Men LinkBuds har ikke nogen støjreduktion – helt tanken bag dette headset er, at du kan være en del af dine omgivelser, uden du behøver en kunstig funktion der – på ikke særlig effektiv vis – lukker omverdenens lyde ind til dig.

LinkBuds har en åben ring der sidder over selve øregangen, hvorfra lyden bliver sendt ind i dit øre. Men fordi der er helt åbent, så kan alle andre lyde også komme ind til dig. Herudover har headsettet en lidt større del der sidder lidt oppe i forhold til øregangen, hvor elektronikken er placeret, og så er der en lille vinge der holder headsettet på plads i øret på dig.

Da jeg så det headset, så var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det faktisk kunne sidde både behageligt og godt fast i øret. Men LinkBuds viste sig fra sin bedste side i den retning, og sad rigtig godt fast i øret på mig, uanset hvor meget jeg bevægede mig.

Sony LinkBuds. Foto: Sony

Samtidig hører det let til et af de mest behagelige headsets jeg har haft i øret på mig. Intet tryk i øregangen – af åbenlyse årsager – og intet pres nogle andre steder heller, virkelig en god og behagelig oplevelse.

Selve opsætningen, eller ibrugtagningen, af headsettet var også rimelig let. Det hele foregik fra app’en, og det eneste der for alvor var besværligt var, at jeg skulle tage et billede af mine ører for at kunne få 360 graders lyd.

Det var ikke let at gøre uden hjælp, og det kan altså ikke være meningen at man enten skal være et slangemenneske for at kunne tage et headset i brug, eller have et familiemedlem til at hjælpe. Man kan naturligvis godt bruge det uden 360 graders lyd, men nu funktionen er der så skal den jo også gerne bruges, ikke sandt?

Overraskende lyd

Headsettet formåede at overraske meget med lyden. Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger til lydkvaliteten – for når du ikke kan dæmpe støjen, så kan det være svært at skabe det gode lydbillede.

Men LinkBuds gør det rigtig godt. Lyden har naturligvis ikke samme fylde som du kan skabe når du kan lukke helt af, men jeg var faktisk positivt overrasket over, hvor god lyden faktisk var. Det var utrolig behageligt at jeg ikke følte mig spærret inde i en kuppel, eller en boble. Det gav mig en følelse af hele tiden at være en del af omgivelserne.

Bassen er ikke så markant som man kunne foretrække, men omvendt så er den heller ikke så tyndbenet som man kunne frygte.

Mellemtone og diskant er ganske fine, og det samlede musikbillede af faktisk overraskende godt. Jeg kunne sagtens se mig bruge det på turen i skoven eller i bus eller tog, hvor jeg gerne ville sikre at jeg havde følelse med, hvad der skete omkring mig.

Headsettet er dog ikke helt billigt og det trækker naturligvis ned, for når du skal betale omkring 1.600 kroner for et headset, så vil man også gerne have en virkelig god lyd. Men omvendt så får du et headset der sikrer at du ikke isolerer dig fra omverdenen, og det er også noget værd.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jeg kan rigtig godt lide LinkBuds, headsettet sidder virkelig godt og behageligt i øret på mig, og på trods af det åbne design er lyden faktisk ganske god.

Du får naturligvis ikke den hifi-lyd du får i headsets i samme prisklasse, hvor der også er støjreduktion, men omvendt så bliver du heller ikke isoleret fra dine omgivelser.

Du kan læse mere om LinkBuds her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?