TEST: Epos Impact 1000 – kontorheadset der forvirrer lidt

Det nye kontorheadset fra Epos kan rigtig mange spændende ting, ikke mindst levere en ganske fin musik og fjerne støj fra kontoret - desværre er samtalekvaliteten ikke helt på plads

Epos Impact 1000. Foto: Epos

Hvis vi ikke sidder hjemme og arbejder, så sidder vi næsten med statsgaranti på et kontor med flere kolleger lige i nærheden. Men uanset hvor du sidder, så har du brug for 1) ro til at arbejde i, 2) et headset der kan sikre gode oplevelser ved online møder/konferencer og ikke mindst 3) et headset der kan give dig god lyd når du bare vil lukke verdenen ude og nyde lidt god musik.

Epos har for nyligt lanceret deres nye Impact 1000, der netop er et såkaldt ‘kontor headset’. Og selvom du sikkert primært kender Epos fra gaming-headsets, så har de faktisk en række spændende produkter til den mere professionelle linje, f.eks. kontorheadsets som dette.

Impact 1000 er et on-ear-headset, der er forsynet med en relativ stor mikrofonarm, og så kommer det med en ret pæn holder, hvor headsettet kan hænge på når det ikke bruges. Den holder er samtidig en trådlås oplader, og det er faktisk ret fedt, at man bare hænger headsettet i hovedbøjlen, og så bliver det ladt op.

På designsiden er Impact 1000 anderledes end andre headsets jeg har set fra Epos, men jeg kan rigtig godt lide designet, det ser pænt og elegant ud. Samtidig så kan mikrofonarmen vende begge veje på ørepuden, og det betyder at du selv kan vælge om du vil have mikrofonarmen ved højre eller venstre øre.

På selve headsettet er der kun tre knapper du skal bruge for at betjene det, en der skifter mellem ANC og ‘hearthrough’ en der skruer op og ned for lyden og endelig en der tænder for headsettet og som også kan sætte headsettet i pairings-mode.

Men det er nu ikke kun med Bluetooth headsettet fungerer. Der medfølger en lille usb-dongle der bruges til din computer, og med den sat til, er headsettet automatisk parret med computeren. Du kan nu bruge headsettet sammen med både computer og smartphone på samme tid.

Epos Impact 1000. Foto: Epos

App til det hele

Når headsettet er sluttet til smartphone og computer, er det så bare at bruge headsettet. Men der følge så også en app med, og i den kan man et par småting, ikke mindst indstille niveauet af støjreduktion og hvor meget af min egen stemme jeg vil høre når jeg deltager i en samtale.

Men der var en lille ting der irriterede mig. Nemlig at opdatering af firmware ikke kan ske via app’en til min smartphone. Det kræver at jeg slutter et kabel til headsettet og ind i min computer, og så installerer app’en til pc/mac. Nu kan jeg så opdatere firmware.

Men hvorfor pokker jeg ikke kan få lov til at opdatere firmware via app’en til min smartphone ved jeg bare ikke. Det kan jeg på alle andre headsets, og selvom jeg hjemme nok har de nødvendige kabler, og ret til at installere apps og lignende på min computer, så er det ikke altid tilfældet når jeg sidder på kontoret.

Det vil sige, at jeg skal have fat i den belastede it-afdeling og så er det dem der skal komme løbende og opdatere mit headset. En unødig irriterende måde at klare det på – ikke mindst når det sagtens kan gøres via smartphone app’en.

Skiftende lydkvalitet

Jeg brugte headsettet til såvel almindelige telefonsamtaler som til møder på Teams og Zoom, og her var det tydeligt, at hvor det fungerede rigtig godt til onlinesamtaler og -møder, så gik det mindre godt til almindelige telefonsamtaler.

Lyden var god i mine onlinemøder, blød og behagelig og dem der sad i den anden ende af samtalen var glade for kvaliteten. Men, og der er et men, til almindelige telefonsamtaler var lyden langt fra god. Eller rettere, den lød fint i min ende, men dem jeg snakkede med meldte om at min stemme lød som sad jeg i en papkasse, i en dåse eller bare havde en meget tyndbenet og svag lyd. De kunne godt høre mig, men det var ikke en god lydkvalitet.

Da jeg så gik i gang med at lytte til musik gik det langt bedre. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide lydkvaliteten når jeg brugte headsettet til musik. Naturligvis er det ikke en lydkvalitet som i et dedikeret musik-headset, men til lige at lytte til lidt musik på kontoret var lyden rigtig fin.

Bassen kunne godt have været mere afrundet og diskanten måtte godt have været mere klar i udtrykket, men alt i alt en ganske fin lyd.

Når vi så snakker om komforten er den god. Jeg kunne uden problemer have headsettet på hele dagen, uden at føle at mine ører blev varme, røde og svedige. Det skal Epos have ros for, det er en vigtig kvalitet i et headset til kontoret.

Bedømmelse

Samlet vurdering: 80%

Jeg kan på mange måder rigtig godt lide Impact 1000. Rigtig flot design, let at oplade, fed komfort og helt fin musikkvalitet.

Men samtalekvaliteten ved telefonsamtaler kunne have været bedre. Her kunne jeg godt have brugt en langt bedre lyd, det kunne jo være en vigtig kunde jeg snakkede med.

Jeg er også uforstående overfor, hvorfor jeg ikke må opdatere headsettet fra min smartphone, men var tvunget til at bruge min computer for at gøre det.

Du kan læse mere om Impact 1000 her.

Det koster Epos Impact 1000 lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.