TEST: Ikke meget Pro-lyd i OnePlus Buds Pro 2

Det nye headset fra OnePlus er ikke noget dårligt headset, men det kan ikke levere pro-lyd og er for dyrt i forhold til, hvad du får for pengene

OnePlus Buds Pro 2. Foto: Android

Teknologifirmaet OnePlus har lige lanceret en række produkter, ikke mindst deres helt nye smartphone, OnePlus 11 5G, som jeg lige har testet. Samtidig lancerede de også et helt nyt headset, OnePlus Buds Pro 2. Jeg har testet headsettet og selvom det har mange spændende teknologier, så lever det desværre ikke op til pro-delen af navnet.

Fedt design

Designdelen af headsettet er fed, headsettet er virkelig elegant, og øredutterne sidder pænt og diskret i ørerne, og den stilk selve øredutten sidder på, er lille og meget diskret. Jeg er vildt med designet – her lever headsettet godt op til havnet.

Jeg er også ret glad for etuiet og for måden øredutterne er placeret på. Etuiet er designet fladt, så de placeres liggende, og det gør det let at tage den ud af etuiet. Samtidig er designet på headsettet så fladt, at det er let at have det i lommen.

OnePlus Buds Pro 2 har også en række gode silikonedutter med, og det var let for mig at finde nogle der passede godt i mine ører. Design af øredutterne samt de gode silikonedutter betød også, at det var et rigtig komfortabelt headset at have på. Så langt var jeg ret begejstret over OnePlus Buds Pro 2.

Let opsætning

Min glæde over headsettet fortsatte da jeg skulle i gang med at bruge det. For med en Android-smartphone var det virkelig let at komme i gang. Headsettet understøtter Google Fast Pair, så alt jeg skulle gøre var at åbne etuiet, og så var opsætningen i gang.

OnePlus Buds Pro 2 fungerer med alle Android-baserede smartphones, omend du får en række funktioner ekstra, hvis du bruger headsettet sammen med OnePlus 11 5G, herunder rumlig lyd der holder øje med, hvordan du flytter hovedet i forhold til lydkilden – og ændrer lyden tilsvarende – samt Dolby Atmos og en funktion der tilpasse lyden til dine omgivelser.

OnePlus Buds Pro 2. Foto: OnePlus

Jeg testede headsettet sammen med flere forskellige mobiler, og der var ingen tvivl om, at langt det bedste resultat fik jeg sammen med OnePlus 11 5G.

Det bringer mig – kortvarrigt – til brugen sammen med iPhone. Selvom headsettet godt kan parres med en iPhone, så er det bare ikke optimalt. Du får ingen ekstra funktioner, du kan ikke indstille det på nogen måde, og her lyden virkelig helt i bund. Men det trækker ikke fra i denne anmeldelse. For på samme måde som Apple laver headsets der udelukkende passer til iPhones, så er der ikke noget forkert eller underligt i, at OnePlus har fokus på Android, og i særdeleshed deres egne mobiler.

Svingende lydkvalitet

Det bringer mig så til smertensbarnet – lydkvaliteten. Navnet giver indtryk af et pro-headset, men det kan lyden bare ikke leve op til. Jeg har virkelig haft store udfordringer med lyden, og det til trods for, at Dynaudio har været med til at udvikle en del af den teknologi der ligger til grund for headsettet.

Headsettet kommer med funktionen MelodyBoost, hvilket skulle sikre en ekstra god og dynamisk bas. Det er så heller ikke helt forkert, for der er ingen tvivl om, at bassen er både dyb og dynamisk. Men den er samtidig alt for dominerende i det samlede lydbillede.

Når jeg lyttede til musikken i headsettet, så var lyden meget mudret, hvilket skyldtes den alt for dominerende bas. Diskant og mellemtone blev overdøvet, hvilket ikke er optimalt i et pro-headset med en pris på omkring 1.400 kroner.

Mellemtonerne var ok, men kom ikke til deres ret, og diskanten var fin, men igen alt for diskret.

På OnePlus 11 5G havde jeg en række muligheder for at forbedre lydbilledet, og der var en funktion der udførte en test, for at optimere lyden til mine ører. Det gjorde det bedre, ingen tvivl om det, men jeg kom aldrig så langt at jeg fik et lydbillede som jeg kunne lide.

Der er en fin og effektiv støjreduktion i OnePlus Buds Pro 2, den fjerner alle forstyrrende lyde, og jeg kunne vælge mellem tre forskellige indstillinger. Dels en tilstand til gaden, toget og indendørs. Der var ingen tvivl om at støjreduktionen fungerede godt, men det hjalp ikke ret meget på det samlede lydbillede.

Jeg skal lige berøre rumlig lyd – noget som Apple var de første til at introducere i et headset. OnePlus kommer her med en virkelig god version til deres headset, og jeg kan godt lide den effekt rumlig lyd giver musikken.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Der er mange rigtig spændende funktioner i OnePlus Buds Pro 2. Det har rumlig lyd, det har personlige indstillinger, det har en rigtig god komfort og det ser pænt ud. Det har en imponerende lang batterilevetid på omkring 39 timer (hvis vi inkluderer de timer der ligger i etuiet) og så understøtter det hurtigopladning.

Men det ændrer ikke på, at det bare ikke kan leve op til pro-delen af navnet. Med en bas der er alt for dominerende og en diskant og mellemtone der ikke kan trænge igennem, er det samlede lydbilledet ikke godt nok.

Jeg kunne ikke forestille mig at sætte mig ned for at fordybe mig i musik med dette headset på, noget jeg ellers ville mene ville være oplagt med et pro-headset.

Du kan læse mere om OnePlus Buds Pro 2 her.

Det koster OnePlus Buds Pro 2 lige nu

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.