TEST: OnePlus overgår igen sig selv med ny smartphone

Den helt nye OnePlus 11 5G er en fantastisk mobil - lækkert design, cool skærm og virkelig fedt kamera. Desværre kryber prisen også godt deropad efterhånden

OnePlus 11 5G. Foto: OnePlus

I sidste uge lancerede OnePlus deres helt nye smartphone, OnePlus 11 5G, en mobil jeg har været så heldig at have haft på min testbænk et stykke tid. På stort set alle områder imponerer mobilen mig, og jeg har været virkelig glad for at teste den. Det eneste større klagepunkt jeg har på den er, at OnePlus nu officielt er et high-end-mærke, hvilket ses på prisen. Men mere om det senere.

På designsiden har OnePlus ændret en en del – naturligvis primært på bagsiden. Nærmere betegnet så er det kameraet der har fået en markant designændring. Fra det firkantede design vi kender, er der nu et stort rundt kamerahus, der godt kunne ligne et stort øje.

Jeg kan rigtig godt lide det design, for selvom det godt kan virke meget stort, så giver det runde kamerahus mobilen et virkelig blødt og elegant udseende. At der så samtidig står ‘Hasselblad’ i midten gør absolut ikke noget. Kameraentusiaster vil elske at flashe at deres mobils kamera er udviklet i samarbejde med en af verdens bedste kameraproducenter.

Hvis vi lige vender mobilen om, så går skærmen næsten til kant. Og selve mobilen kanter er dejlig runde. Jeg er glad for at skærmbilledet ikke går rundt om kanten – det er jeg altid blevet glad for. OnePlus har – heldigvis – valgt at beholde deres kendte knap til mute, vibration og normal drift, på siden, og det lille punch hole-kamera sidder dejlig diskret i venstre top af skærmen.

Skærmen er på 6,7″, hvilket virker til at være den mest populære skærmstørrelse for tiden, og når man arbejder med mobilen, så ligger den godt og behageligt i hånden. Samtidig er vægten ikke så stor, og det gør det let at have den i lommen, uden at føle at jakken bliver trukket skævt af mobilens vægt.

Lynhurtig smartphone

Inden jeg starter med kameraet, som for mig er langt det vigtigste i en smartphone i dag, så lad mig lige starte med mobilens hestekræfter, batteri og ikke mindst dens skærm.

OnePlus har udstyret den med processoren Snapdragon 8 Gen 2, op til 16GB LPDDR5X ram og deres egen RAM-Vita-teknologi, alt samme noget der lover at gøre mobilen vildt hurtig. Det er der absolut ingen tvivl om at den er. For at sige det mildt, så sparker OnePlus 11 5G så meget bagdel, at jeg til dato ikke har testet en smartphone der er så hurtigt som denne – faktisk så springer den flere af mine benchmarks.

Benchmark af OnePlus 11 5G med Geekbench, 3D Mark og PC Mark.

Men en ting er benchmark-test, noget helt andet er, hvordan mobilen opfører sig i den virkelige verden. Apps åbnes øjeblikkeligt når du klikker på dem, og billeder vises i samme sekund du vælger dem.

Når det kommer til spil, så er mobilen igen virkelig responsiv, jeg har ikke oplevet nogen form for lag under spil, det hele afvikles glat og elegant.

Fed skærm – stort batteri

Skærmen er, som nævnt, på 6,7″, og OnePlus har valgt en 120Hz Super Fluid AMOLED-særm med LTPO 3.0 på 2K 120Hz til mobilen.

Det betyder blandt andet at opdateringshastigheden på skærmen varierer alt efter hvad du laver på mobilen, hvilket er godt for batterilevetiden. For der er absolut ingen grund til 120Hz opdatering, hvis du bare lige skal se hvad klokken er.

Samtidig har OnePlus udstyret mobilen med Dolby Vision, og sammen med den fede skærm, betyder det at du får en fænomenal fed oplevelse når du bruger skærmen – uanset om du gamer på den, ser videoer på en af dine streamingtjenester, surfer på nettet eller tjekke dine egne billeder og videoer.

Man skal lede længe efter en skærm der er lige så god som denne – jeg er vildt imponeret over den.

Det leder mig direkte videre til batteri og lydsystemet. OnePlus har smidt et 5.000 mAh batteri ned i mobilen, og så understøtter den deres 100W SUPERVOOC Endurance Edition oplader, der gør at du kan oplade mobilen lynhurtigt.

Her var jeg oprindelig ret tilbageholdende, for disse hurtigopladere er normalt ret store og ikke nogle man lige kan have med. Jeg vil sige, at jeg nok heller ikke ville have denne oplader med, men den er faktisk ikke så fælt stor endda, og der er ingen tvivl om, at den lader mobilen op ekstremt hurtigt.

OnePlus 11 5G. Foto: OnePlus

Af bæredygtighedshensyn, og for at nedbringe mængden af elektronik skrald, ville jeg have foretrykket at der ingen oplader var med – bortset fra et usb-c-kabel – og at man så kunne købe opladeren separat. Det ville ikke alene bringe prisen på mobilen ned, det ville klart også nedringe mængden af elektronikaffald, og personligt kunne jeg godt undvære lynopladning.

Endelig skal jeg lige komplimentere lydsystemet. For normalt så bryder jeg mig virkelig ikke om de lydsystemer der er indbygget i en smartphone. Det plejer at være alt for dårligt, med tyndbenet lyd der totalt mangler bas.

Men det er så ikke tilfældet her – lyden er virkelig god. Jeg har nydt at se videoer på den og hørt lyden direkte fra de indbyggede højttalere. Det var en stor og positiv overraskelse.

Et imponerende kamera

Med de ting på plads er det så lige tid til at kigge nærmere på kameraet, og det er virkelig et imponerede stykke hardware. OnePlus har længe haft et samarbejde med Hasselblad, og nu er det ikke længere kun et spørgsmål om, at Hasselblad udvikler det profiler der justerer farverne på billederne, nu er de også med til at udvikle den hardware der ligger til grund for kameraet.

Hovedkameraet er en 50MP IMX890 sensor, og derudover er der en 32MP IMCX709 til portrætbilleder og en 48MP IMX581 til ultravidvinkelbilleder. OnePlus fortæller selv, at kameraet understøtter Natural Colour Calibration-teknologien, hvilket skulle være med til at give endnu mere naturtro billeder.

Jeg har været på fotosafari med OnePlus 11 5G, både her i lille Danmark på en konference i Amsterdam. Under hele min test har kameraet vist sig at være et virkelig fedt kamera med kun ganske få udfordringer.

Naturbilleder havde præcist de farver jeg forventede, dejlig naturlige farver uden nogen form for overdrevne farver, fx den grønne, som man ellers ofte ser.

Nattebilleder var jeg virkelig imponerede over – kameraet formåede at finde lys steder hvor jeg ikke anede at der var lys. Det betyder naturligvis ikke at billederne blev farvemæssigt flotte, men de blev virkelig spændende og interessante.

Du kan se en række af de billeder jeg tog med OnePlus 11 5G herunder:

Portrætbilleder var virkelig gode, og kameraet var generelt gode til at adskille baggrund og motiv fra hinanden, og skabe den gode bokeh-effekt. Men jeg oplevede fra tid til anden, at kameraet ikke kunne adskille baggrund fra motiv, og i modlys gik det ikke helt så godt med portrætfunktionen – her skal OnePlus arbejde lidt mere med teknologien tænker jeg.

Men når det er sagt så er jeg vild med kameraet. Det tager nogle vildt flotte billeder, og den indbyggede zoom-funktion er vildt god.

Herudover er der en række funktioner i kamerasoftwaren jeg rigtig godt kan lide, f.eks. deres Xpan-funktion der tager billeder i ekstra bredt format. Det giver fede billeder. Videofunktionen Film er også vildt spændende, hvor kameraet blandt andet laver en lettere sløring af baggrunden, og holder hovedpersonen i fokus.

OnePlus har udstyret mobilen med et AI der er med til at vælge de bedste indstillinger og som efterbehandler billederne, og det ses – ikke mindst når du tager HDR-billeder.

Bedømmelse

Samlet bedømmelse 95%

Jeg er vildt med OnePlus 11 5G. Designet er virkelig flot og elegant, skærmen er blandt de bedste jeg har testet og den sparker bagdel når det kommer til ydelse.

Selve kameraet er supergodt – der er ingen tvivl om samarbejdet med Hasselblad slår igennem. Flotte og ægte farver, og masser af muligheder for at være kreativ med såvel billeder som video gør det til en fornøjelse at bruge OnePlus 11 5G.

Ganske få gange oplevede jeg dog, at baggrund og motiv ikke blev adskilt når jeg tog portrætbilleder, og i modlys var portrætfunktionen ikke god – lidt surt, for netop i modlys kan du få nogle virkelig fede portrætbilleder.

Men alt i alt en virkelig fed mobil

Desværre er prisen krøbet godt op ad prisstigen, og nu starter prisen på omkring 6.500 kroner. Dermed placerer OnePlus 11 5G sig i den kategorien af high-end mobiler, hvilket ikke er hvor OnePlus startede deres rejse.

Du kan læse mere om OnePlus 11 5G her.

Det koster OnePlus 11 5G 128GB lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.