TEST: Suveræn trådløst mikrofonsæt til kamera og smartphone

Det nye mikrofonsæt til smartphone og kamera fra DJI er ikke alene let at have med på farten, det leverer også virkelig god lyd

Når der skal skydes videoer er det vigtigt med en god mikrofon, noget som jeg ofte ser folk glemmer. Men det behøver ikke være så svært, uanset om du bruger et kamera eller en smartphone når din video til YouTube, TikTok eller andre sociale medier skal skydes.

Jeg har testet det nye trådløse mikrofonsæt, DJI Mic (1TX + 1RX) fra DJI – som vi ellers bedst kender fra droner – og jeg er vild med det. Ikke alene fordi det er let at bruge, men også fordi det fungerer til både iOS- og Android-baserede smartphone samt traditionelle kameraer.

Sættet består af en sender og en modtager. Senderen er den enhed der sættes på den person der skal tale, mens modtageren sættes fast på din smartphone eller kamera.

Selve opsætningen var let da jeg først lige kom forbi en vejledning der var alt andet end brugervenlig. Den var klart inspireret fra Ikeas velfungerende ikon-baserede vejledninger. Men den var trykt med meget små – og detaljerede – ikoner der var svære at tyde, og den var meget svær at forstå. Det tog langt længere tid for mig at forstå den vejledning end jeg havde forventet, og flere ting måtte jeg slå op på nettet inden jeg kom helt i mål.

Sender og modtager er parret fra fabrikkens side, så da jeg først havde gennemskuet hvordan de forskellige stykker tilbehør passede sammen og med mikrofonerne, så var det let at se, hvor smarte de faktisk er.

Senderen har indbygget en mikrofon der i min test viste sig at være rigtig god, og der medfølger en vindsok der kan skrues direkte på mikrofonen. Den detalje var jeg rigtig glad for, for vind og tilsvarende støj kan være utrolig irriterende på optagelser.

Men du kan også tilkoble din egen mikrofon på senderen, hvis du har din egen lapelmikrofon eller tilsvarende du hellere vil bruge.

Senderen kan placeres på tøjet på flere måder, og den kan også stilles direkte på bordet. Der er en traditionel klip der kan hæftes ind på tøjet. Men nogle gange er det mere optimalt at den placeres længere nede på taleren, og med til sættet er der en magnetplade der kan placeres på bagsiden af tøjet, og så hæfter senderen sig fast via magnetisme – smart.

Samme magnet kan også sættes på bunden af senderen, så den på den måde kan stå op på bordet. Dejlig fleksibel måde at montere senderen på.

Modtageren skal så kobles til din smartphone eller dit kamera. Der medfølger to stil, et til usb-c og et til lightning. De to stik kan gøres fast på modtageren, og så kan du sætte modtageren fast på din smartphone via usb-c- eller lightningstikket.

Derudover medfølger der en holder du kan sætte fast samme sted som du gør de to andre stik fast. Den holder gør det muligt at sætte mikrofonen fast i en hot shoe på et kamera, og der medfølger så et kabel der sluttes til sender og kamera. Igen en fed fleksibilitet.

Begge enheder oplades via en usb-c-forbindelse, og det hele kan samles i en lille sæk der gør det let at have såvel mikrofoner som kabler og stik med.

Endelig skal jeg lige rose at selve modtageren har et lille berøringsfølsomt OLED-display, og her kan du både se status på lydniveau og ændre den, samt du kan se, hvor meget lagerplads der er tilbage i modtageren.

For – sættet virker nemlig også alene. Så hvis du har brug for at modtage lyd, f.eks. til din podcast, så kan du også bruge dette mikrofonsæt. Der er plads til op til 14 timers optagelser direkte i modtageren.

Det bringer mig til kvaliteten af optagelserne. Den optager i 24-bit, og jeg er vild med lydkvaliteten. Jeg brugte den indbyggede mikrofon med vindsokken på, og jeg fik en virkelig blød og behagelig lyd i de færdige optagelser.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg er vild med DJI Mic (1TX + 1RX). Den er let at bruge, optager i virkelig høj kvalitet og den fungerer til alle de platforme jeg kan forestille mig – ikke mindst som en stand-alone-enhed.

Jeg kunne godt have brugt en bedre opsætningsvejledning, men det er også det eneste jeg kunne have tænkt mig at ændre.

Dette mikrofonsæt er hurtigt gået hen og blevet mit favoritsæt til optagelser på farten, og jeg kan kun anbefale det på det varmeste – ikke mindst fordi prisen er meget attraktiv.

Læs mere om DJI Mic (1TX + 1RX) her.

Det koster DMI Mic (1TX + 1RX) lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.