TEST: To nye headset fra B&O med fed lyd

Jeg har testet det totalt trådløse B&O E8 2.0 samt mere traditionelle H9i headset, og begge leverer en fed lyd. Men specielt H9i formår at vække min begejstring

B&O E8 2.0 og H9i. Foto: B&O

Der er ikke længere noget nyt i at have et headset der er helt trådløst. Apple startede det, Jabra fulgte trop, og ret hurtigt derefter var det bare et krav at alle skulle levere headsets helt uden ledninger.

Sidste år kom B&O med på vognen, og nu har de sendt version 2 på gaden. Navnet er E8 2.0, og for at slå det fast med det samme – det leverer noget af den bedste lyd jeg nogensinde har oplevet i et helt trådløst headset.

Inden jeg går videre med headsettet så skal jeg lige nævne, at en af opdateringerne er, at den kasse/oplader du opbevarer headsettet i, nu kan oplades trådløst. Det synes jeg altså er ret smart.
Det andet headset er et traditionelt ’over-ear’ headset, og her blev jeg med det samme lidt forelsket.

Super design, elegant læder, og meget behageligt at have det på. Og når vi snakker om god lyd – så er det imponerende så god en lyd H9i leverer. Det var faktisk svært at stoppe igen – jeg nød virkelig at teste det.

Godt design

Begge headsets har et godt design, og E8 2.0 har undergået et par designændringer. Og hvis jeg starter her, så lad mig komplimentere B&O – det er virkelig blevet et flot headset. Og der er altså ikke så meget at gøre godt med, for hvor meget design kan du lægge ned i to dimser du propper ind i øret?

Men noget har det gjort, og en af tingene er, at de har fjernet den fysiske knap. Det vil sige, at du ikke skal trykke en knap ind for at besvare et opkald, skifte nummer, skrue op eller ned for lyden og så videre.

B&O H9i, over-ear headset. Foto: B&O

B&O H9i, over-ear headset. Foto: B&O

Nu kører det med touch-interface, og det betyder at du skal placere fingeren på højre eller venstre øreprop, og alt efter hvor længe du holder den der, så aktiverer du en af funktionerne.

Nøjagtig samme ting har de gjort med H9i. du kan styre lyd, numre osv ved at berøre eller stryge fingeren ned over aluminiumfladen på ørepuden.

Generelt sætter jeg stor pris på den betjeningsmulighed, for specielt med et in-ear-headset gør det ofte ondt når jeg trykker det ind i øret.

Men der er et problem der går igen på begge headsets. Det virker ikke hver gang – lige meget hvor meget B&O så skrive at det virker hver gang, uanset om du har handsker på eller ej.

Med H9i lykkedes mig aldrig at skrue ned for lyden, jeg kunne godt skrue op og starte og slutte et nummer – nogle gange altså. Men at skrue ned – næ nej.

Det samme gjaldt ikke helt med E8 2.0. Her kunne jeg stort set altid bruge den betjening, men igen – ikke hver gang. Den slags skal bare virke, eller er det irriterende og frustrerende, og det var lige det jeg oplevede.

Selve kassen/opladeren til E8 2.0 er også blevet ret eksklusiv. Designet i læder skriger den nærmest luksus. Du skal dog være opmærksom på en ting her. Det er læder – og det vil sige at det ridser let, tager farve hvis du går med det i lommen, og ikke mindst hvis det bliver vådt af en eller anden årsag. Så det er ikke fordi B&O har gjort det durabelt.

Forskellig komfort

Du skal være opmærksom på, at det kan gøre ondt at gå med E8 2.0 i længere tid. Det er et generelt problem som jeg oplever ved flere af disse helt trådløse headsets. Nogle er bedre end andre, men desværre hører E8 2.0 ikke til i den kategori. Når jeg har haft det på i små 20 minutter, begynder mit øre at gøre ondt. Jeg holder ikke ud at have det på i lang tid, og det er ærgerligt, for lyden er fed.

Bortset fra det, så sidder det fantastisk godt fast i øret, og du skal ikke vride og vende det for at få det til at sidde godt i øret.

Derimod er komforten fantastisk med H9i. Det nærmest kærtegner dit øre når du tager det på. Det er på intet tidspunkt ubehageligt at have på, og uanset hvor længe du har det på, så oplever du ikke den følelse af, at dit øre og hoved er ved at koge over.

Der er ikke så meget mere at sige her – min forelskelse i H9i blev stadig mere fasttømret.

Fed lyd

Når det så kommer til lyden, så levere B&O varen i begge tilfælde. Sammenlignet er der ingen tvivl om, at H9i leverer den bedste og klart overlegne lyd.

Men når det er sagt, så er lyden i E8 2.0 noget af det bedste jeg har oplevet i et ’ægte trådløst’ headset. Den leverer en god bas med masser af bund i musikken, den har nogle fine mellemtoner og mangler måske bare en anelse i diskanten.

Men helt generelt er det en vildt god oplevelse du får, når du lytter til musik her.

B&O E8 2.0. Foto: B&O

B&O E8 2.0. Foto: B&O

Når vi så vender opmærksomheden mod E8 2.0 så er lyden virkelig i top. En bas der lægger et dybt fundament for musikken, klare og flotte mellemtoner og diskanter, og et lydbillede der er langt bedre, end du ville kunne forvente af et headset til omkring 3.000 kroner.

Samtidig har H9i indbygget ANC, avanceret støjreduktion, og den kan du stille på to niveauer. Jeg er helt vild med den funktion. Når du sidder og lytter til musik er det bare skønt at kunne lukke resten af verdenen ude.

En fælles app

B&O har ændret i deres app, så du nu mulighed for at styre langt de fleste af deres headsets fra en og samme app.

Det er nu ikke fordi du har behov for at bruge app’en ret meget i hverdagen. Der er nogle få indstillinger du kan foretage i app’en, næppe noget du vil gøre ret ofte.

Men ting er god – du kan leget med lydprofiler. Der er fire indbyggede i systemet, og dem kan du lege med alt efter, hvilken situation du befinder dig i.

Men du kan også gå ind og stille på lyden direkte i en slags visuel equlizer. Når du har fundet din favoritindstilling kan du gemme den til senere brug. Den del kan jeg godt lide.

Begge headsets har også en ”transparency mode”, hvor du kan stille hvor meget af den eksterne lyd du vil lade gå igennem når du aktiverer transparency. Det virker godt – men jeg vil stadig mene, at det er lettere at tage headsettet helt af.

Men funktionen er der, og den virker ganske fint.

Produktinformation: E8 2.0

 • Produktnavn: E8 2.0
 • Producent: B&O
 • Headsettype: Ægte trådløst, in-ear
 • Forbindelse: Bluetooth 4.2
 • Batterilevetid: Op til 4 timers spilletid
 • Frekvenssvar: 20 – 20.000 Hz
 • Impedans: 16 Ohm
 • Vægt:
  • Højre øreprop 7g
  • Venstre øreprop 6g
  • Etui 55g
 • Pris: Set til kr. 2.750 kroner
 • Mere information hos B&O

Bedømmelse: E8 2.0

Samlet vurdering 85%

En skønt ’ægte trådløs’ headset. Det sidder godt i øret, jeg er vild med designet og lyden er virkelig god – klart den bedste lyd jeg har oplevet i et headset af denne type.

Men komforten er ikke helt så stor som jeg gerne så den. Når jeg har det på i længere tid, så får jeg ondt i øret, og det er frustrerende og hvilket også tæller ned i testen

Produktinformation: H9i

 • Produktnavn: H9i
 • Producent: B&O
 • Headsettype: Trådløst over-ear
 • Forbindelse: Bluetooth 4.2
 • Batterilevetid: Op til 18 timers spilletid med ANC tilkoblet
 • Frekvenssvar: 20 – 22.000 Hz
 • Dimensioner:
  • 195 x 200 x 52
 • Vægt: 285 gram
 • Pris: Set til kr. 2.900 kroner
 • Mere information hos B&O

 

Bedømmelse: H9i

Samlet vurdering 90%

Jeg er vildt med dette headset. Komforten er helt i top, og musikkvaliteten er fænomenal. Men når det er sagt, så er det ikke i orden, at kontrollen med fingrene ikke virker hver gang. Det var meget problematisk at få den til at virke, og jeg blev meget frustreret over det under testen.

Derudover skal B&O have stor ros for designet af H9i. Det er yderst elegant og meget eksklusivt – og dyrt…

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2732 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart