Ny Xiaomi Mi A3 får trippelt kamera og Snapdragon 665

Kineserne har travlt når det kommer til smartphones, og Xiaomi ønsker tydeligvis at være den næste Huawei. Deres nye smartphone er en markant opgradering

Xiaomi Mi A3. Foto: Xiaomi

Det er nu officielt – Xiaomi har lanceret deres nyeste version af deres Android One-smartphone, den tredje generation af deres A-serie, Mi A3.

Selvom det er en ’billig’ smartphone, så har den fået en Qualcomm Snapdragon 665 processor, den har otte Kryo 260-kerner (fire høj ydelse, og fire til effektivitet), på 2GHz.

Den har også en Andreno 610 gpu, en 3. generation Qualcomm AI-motor, har fået 4GB hukommelse og mulighed for enten 64GB eller 128GB lager – der kan udvides med et microSD-kort.

Bagsidekameraet er blevet et trippelt kamera der har en 48MP f/1.79 Sony IMX582 sensor, en 8MP f/2.2 ultra-vidvinkellinse og en 2MP f/2.4 dybdesensor til portrætbilleder.

På forsiden er der et 32MP f/2.0 kamera der har fået indbygget AI til at tage bedre billeder.

Men det stopper ikke her, for Mi A3 har også fået en forbedret fingeraftrykslæser i skærmen, der har fået øget fingeraftryksarealet med 15% for bedre sikkerhed.

Herudover er der kommet et 4.030 mAh-batteri, og så oplades den med 18W via usb-c-porten.

Operativsystemet er Android 9 Pie, så heller ikke her er der noget der mangler.

Indtil videre er mobilen kun frigivet i Spanien, hvor den mindste model kan købes for omkring 1.800 kroner.

Hvornår den måtte komme til Danmark eller resten af Europa vides ikke, men mon ikke den kan købes online snart?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3655 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?