Apple overhaler Samsung

Samsung har i mange år været verdens mest populære smartpone brand. Men nu har Apple overhalet koreanerne

Illustration: Bing Billedopretter

Der findes et hav af smartphones, men når alt kommer til alt, så er der to mærker der er totalt dominerende rent markedsmæssigt, og så kommer alle de andre og deler om resterne. Det er – naturligvis fristes jeg til at sige, Samsung og Apple.

De sidste mange år har Samsung, på verdensplan, været det mest sælgende og populære mærke af smartphones set på verdens plan – I Danmark har Apple længe været det absolut mest populære brand af smartphones.

Men det globale marked har ændret sig, og en nye analyse fra Atlas VPN viser, at i de første måneder af 2023 har Apple igen taget den globale førertrøje på.

Der er dog ingen forklaring på skiftet, der både kan være tegn på en større ændring i markedet, eller bare en tilfældig tendens i årets første måneder. En ting er dog sikker, Samsung har fået nogle internationale tæsk når det f.eks. kommer til kameraet i deres nyeste smartphone, og det kan måske være en medvirkende årsag.

Altas VPN har fået data fra GlobalStats, der viser markedsandele for det globale smartphone-marked.

Rapporten viser blandt andet:

  • Apple’s markedsandel i februar 2023 var på: 27,1%
  • Samsung kunne klare en markedsandel i februar 2023 på 26,75%
  • 1,85 milliarder mennesker bruger iPhones i 2023
  • 1,82 milliarder mennesker bruger Samsung-smartphones i 2023
  • Xiaomi fik en samlet markedsandel på 12,29% i februar 2023

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.