Panasonic vs. Philips: Hvem leverer den tætteste barbering?

Tid er en knap faktor om morgenen. Barbermaskiner kan frigøre tid foran badeværelsespejlet, ligesom de kan skåne din hud. Men det handler også om resultatet – hvilken maskine der leverer den tætteste barbering.

Tid er en knap faktor om morgenen. Barbermaskiner kan frigøre tid foran badeværelsespejlet, ligesom de kan skåne din hud. Men det handler også om resultatet – hvilken maskine der leverer den tætteste barbering.

Philips og Panasonic er to verdensberømte navne indenfor elektronisk barbering. Jeg tester deres topmodeller for at finde ud af, om maskiner til et par tusinde kroner giver mig den tætte og skånsomme barbering på få minutter, som jeg efterspørger.
Rengøring er også faktorer, som spiller ind, når jeg vurderer maskinerne. Hvorvidt lever rensestationerne op til deres navn? Du skal trods alt betale ekstra for dem, så de skulle gerne spare dig for at skulle rengøre din maskine efter brug.

Skraber eller barbermaskine?

Det er jo et spørgsmål på niveau med to be or not to be?, som du skal gøre op med dig selv, før du potentielt set kaster hundrede, hvis ikke tusinde, kroner efter en barbermaskine. Lars Bennetzen og jeg er meget uenige i spørgsmålet, men som videoen fortæller, handler det om hud- og hårtype samt temperament.

Design og funktioner

Philips S9711 og Panasonic ES-LV9Q er meget forskellige, hvad angår design. Jo, de ligner hinanden, men S9711 har tre roterende blade, som skærer dine skægstubbe af, mens ES-LV9Q har fem lineære blade, der klipper stubbene. Hvad der er bedst, vender jeg tilbage til – for det er et individuelt spørgsmål.

Begge maskiner er vandtætte og kan bruges i badet såvel som på tør hud. De er begge udstyret med et display, der viser, hvor meget batteri der er tilbage, men Panasonic har indbygget en timerfunktion i ES-LV9Q, der viser tiden, det har taget for dig at blive barberet. Philips har til gengæld tre hastighedsindstillinger på deres maskine.

S9711 har en skægtrimmer vedlagt, så du kan tage barberhovedet af maskinen og erstatte det med trimmeren, hvis du har brug for at pleje dit skæg. ES-LV9Q har en fold-ud trimmer til bakkenbarterne, men ingen skægtrimmer. Personligt foretrækker jeg bakkenbarttrimmeren, fordi jeg ikke skal udskiftet hovet på Panasonic-modellen.

Maskinerne har et aflangt design med gummibagside, der sikrer et godt greb, selvom de er våde. Jeg synes, at jeg har et lige godt greb om begge modeller – både ved tørbarbering som vådbarbering.

IMG_20180529_185353

Barberingstid

Tidselementet er et af mine vigtigste kriterier for at vælge barbermaskinen fremfor skraberen. Jeg ønsker ganske enkelt ikke at skulle bruge et kvarters tid i selskab med skraberen, ansigtsvask og fugtighedscreme hver morgen. Barbermaskinen er i teorien mere nænsom end skraberen, fordi maskinen kører let henover huden, mens skraberen går ned i huden.

Jeg oplever, at både ES-LV9Q og S9711 behandler mit ansigt blidt, og undgår at rive op i min hud, mens jeg barberer mig. Det gør, at jeg slipper for efterbehandlingen og sparer tid. Varigheden af barberingen veksler, da de to maskiner ikke er lige effektive mod mine stive asiatiske skægstubbe.
–    1. dag gamle stubbe tager 2 minutter for S9711. Panasonics maskine tog 2½ minut
–    2 dage gamle stubbe tager 2½ minut for Philips. Panasonic halter atter bagefter med 3 minutter
–    3 dage gamle stubbe ændrer billedet, da Philips tager 4½ minut, mens ES-LV9Q blot tager 3½ minut

1000x1000
S9711_31-IMS-da_DK

Resultatet

Panasonic ES-LV9Q halter måske bagefter Philips S9711 under første og anden dagen, hvad angår tid, men resultatet placerer Panasonic i førerpositionen. Jeg oplever ganske enkelt, at ES-LV9Q giver mig den tætteste barbering. S9711 efterlader mig med en anelse ru fornemmelse, uanset om det er på en, to eller tre dage gamle skægstubbe.

Jeg har en teori om, at de roterende blade i Philips-maskinen gør, at S9711 skærer hårene lidt højere end ES-LV9Q, hvis zig-zaggende blade kan komme tættere på huden. Uanset hvad ender jeg med det bedste resultat, når jeg bruger Panasonic ES-LV9Q.

Teknologierne gør også selve barberingsprocessen anderledes. Panasonics stive blade gør det let for mig at barbere mine kinder og overlæbe, mens jeg skal bruge mange strøg for at komme stubbene på området omkring struben til at forsvinde. Philips S9711 er mere fleksibel og følger mit ansigts ujævne overflader bedre, ligesom den gør det nemmere at barbere mundvigene.

Philips S9711

Philips S9711

Panasonic ES-LV9Q

Panasonic ES-LV9Q

Rensestationerne

Både S9711 og ES-LV9Q har rensestationer, der automatisk rengør barbermaskinerne, men der er enkelte begrænsninger og gener forbundet med stationerne, som ellers klarer en sur tjans for mig. Der er også den fordel, at rensestationerne med særligt rengøringsmiddel foretager en mere hygiejnisk rengøring, som en tur under den varme hane ikke kan hamle op med.

Panasonics rensestation larmer en del i de første 10 minutters tid af rengøringsprocessen, mens Philips har lavet en rimelig lydløs model, som du sagtens kan aktivere en søndag morgen, uden resten af huset vågner med et sæt. Philips har dog et andet problem, eftersom deres rensestation ikke fjerner alle mine skægstubbe fra S9711s overflade, når jeg har foretage en vådbarbering. Jeg skal selv skylle og skrubbe efter for at få maskinen tilstrækkeligt rengjort – her vinder Panasonic over Philips.

2145493_6

Panasonics rensestation laver en god rengøring af ES-LV9Q – uanset om barbermaskinen har været brugt til tør- eller vådbarbering. S9711 bliver ganske udmærket rengjort, hvis den kun har været brugt til tørbarbering.

Panasonic har dog et andet problem. Rengøringsmidlet, de anbefaler til deres rensestation, findes ikke Panasonics danske webshop. Producenten fortæller, at jeg kan købe rengøringsmidlet i alle autoriserede Panasonic-forhandlere, såsom Elgiganten, men heller ikke her kan jeg finde midlet på hylderne. Som nævnt i videoen findes der andre muligheder.

Den personlige vinder

Måske er det overflødigt at skrive personlig vinder, eftersom alle tests af produkter er personlige. Anmeldelserne af barbermaskinerne her er ikke anderledes, eftersom de opleves forskellige afhængig af ansigtsform, hudtype og præferencer.

Panasonic ES-LV9Q er min klare favorit. Maskinen barberer mine skægstubbe på en mere effektiv måde end Philips S9711, der godt nok vinder på tidsbudgettet. Philips har også en rimelig lydløs rensestation, og jeg kan købe deres anbefalede rengøringsmiddel i deres webshop, men det ændrer ikke på, at ES-LV9Q giver mig med en tættere barbering, der ikke efterlader mig med en ru fornemmelse på kinderne – det gør S9711.

Produktinformation

 • Navn: S9711
 • Producent: Philips
 • Antal blade: 3 runde blade
 • Vandtæt: Ja
 • Batterilevetid: Op til 50 minutter
 • Genopladningstid: En time
 • Set til: Kr. 1.940
 • Mere information hos Philips

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Philips S9711 er på mange områder et rigtig godt køb. Maskinen har et godt design, der gør det lettere at komme rundt om de svære punkter såsom mundvigene og halsen på få minutter. Til gengæld oplever jeg, at S9711 ikke leverer helt så tæt en barbering, eftersom jeg har en lettere ru fornemmelse på kinderne efter brug.

Rensestationen er rimelig lydløs og rengør maskinen ganske fint – med mindre du har brugt den til vådbarbering. Her kan rensestationen ikke fjerne alle skægstubbene fra barbermaskinens overflade.

 

Produktinformation

 • Navn: ES-LV9Q
 • Producent: Panasonic
 • Antal blade: 5 rektangulære blade
 • Vandtæt: Ja
 • Batterilevetid: Op til 45 minutter
 • Genopladningstid: En time
 • Set til: Kr. 2.596
 • Mere information hos Panasonic

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Panasonic ES-LV9Q leverer en meget tæt barbering. Nok noget af det tætteste jeg har oplevet med en barbermaskine. Den er ikke den hurtigste, men mest effektive.

ES-LV9Q har dog et par ulemper, eftersom rensestationen larmer en del i begyndelsen af rengøringsprocessen, og du får svært ved at finde rengøringsmidlet, som Panasonic laver og anbefaler, du bruger.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?