Philips viser vejen med Lightning-stikket

Endelig er det muligt at opleve musik i høj opløsning, når du er på farten. Er du musikentusiast, bør du overveje at lade dig forføre af Fidelio M2L

fidelio m2l

Philips beviser med Fidelio M2L, at de ikke er gået i dvale på lydfronten. Den hollandske elektronikgigant har som de første udgivet et par hovedtelefoner med Lightning-stik til de nyere udgaver af iPhone og iPad. Hvor stor betydning har Lightning-stikket? Det er nærmest altafgørende!

For Lightning-stikket sikrer dig en lydkvalitet i høj opløsning, hvor du ikke mister vigtige detaljer, som du ellers risikerer, hvis du nøjes med et par hovedtelefoner med jack-stik. Med andre ord, dine yndlingskunstnere ville ikke længere banke hovedet i bordet gentagne gange, hvis du mødte dem med et par standardhovedtelefoner.

Høj opløsning og ingen støj på linjen

Her på redaktionen er vi audiofile på grænsen til det absurde. Hvis den subtile guitarrytme i baggrunden ikke kan høres, eller hvis vejrtrækningen fra jazz-trompetisten udebliver, bliver hovedtelefonerne pensioneret hurtigere end en græsk frisør, før landets økonomiske reformer kom på tale.

Lyd er ikke bare lyd – der er trofast gengivelse af detaljer i dine favoritnumre.

Fidelio M2L kan afspille lydformater i 24 bit 48 kHz høj opløsning. Du får en digital musikoplevelse, hvor støjen og susen fra et inferiørt stik og kabel udebliver. Hvad du efterlades med er den rene lyd, der ikke kun går klart igennem – den går krystalklart igennem!

Effekten er mærkbar, når du fornemmer highhattens skarpe toner i de jazzede numre, ligesom du bliver blæst væk af blæseinstrumenterne, når symfoniorkesteret brager derudaf. Og alligevel er der plads til den sagte triangels klang. Tak, Philips!

Elektronisk stormvejr og akustisk brise

Indrømmet, vi var meget skeptiske over for Philips’ løfter, da vi læste om Fidelio M2L for første gang i vinter. Et par hovedtelefoner til mindre end kr. 5.000 kunne vel næppe holde de mange løfter – løfter som er gengivet på Philips’ hjemmeside.

fidelio m2l

Vi udsætter Fidelio M2L for nogle krævende musikstykker. BTs elektroniske fusionsalbum, This Binary Universe, byder på numre, hvor et klassisk symfoniorkester kommer en tur igennem sampleren.  Den irske singer/songwriter, Hannah Peel, mixer akustiske stortommer med elektroniske basrytmer, en subtil basguitar og en silkeblød vokal. Og Charlie Mingus runder testen af med sin tempofyldte jazz-trompet akkompagneret med kontrabas og sagte trommespil.

This Binary Universe er komponeret til folk, som har et surround anlæg, eftersom BT har udgivet albummet i DTS. Albummet har også en stereoversion, som bærer kraftig præg af, at instrumenternes rytmer gengives forskellige steder i hovedtelefonernes drivere. Da vi spiller The Antikythera Mechanism, åbner det akustiske piano nummeret med en klar og rolig tone med masser af rumklang, og da nummeret opnår momentum med symfoniorkesterets 108 instrumenter, bliver vores ører blæst godt igennem. Strygere, blæseinstrumenter, stortrommer og samples går nærmest blodet til at koge, fordi baseffekternes kraft skaber den nødvendige fylde, men samtidig tillader hovedtelefonerne, at den sagte triangel klinger i baggrunden.

fidelio m2l

Hannah Peels trommer formår også at buldre godt igennem i nummeret, Chloe, ligesom hendes stemme formår at kæle øregangene uden statisk støj på linjen. Charles Mingus og hans jazzorkester formår til gengæld at skabe en blid og rolig stemning, hvor trompetsoloernes skarpe rytme akkompagneres af kontrabassens akustiske, dybe toner og highhattens høje klang.

Fidelio M2L leverer ikke kun en kraftfuld bas. Ørekoppernes drivere formår at balancere mellem den fyldige bas og den knivskarpe diskant – alt sammen med respekt for mellemtonerne. Som lydentusiaster er vi yderst begejstrede for Philips, der har valgt at prøve kræfter af med Lightning-stikket, så vi kan opleve tabsfri og klar lyd i høj opløsning.

Designets lille ”men”

Vi var også skeptiske over for Philips’ valg af on-ear ørekopper, eftersom around-ear ofte er bedre til at lukke baggrundsstøjen ude og musikken inde. Designet af Fidelio M2L overrasker os positivt.

Hovedtelefonerne er ikke lavet af billig plastik. Hovedbøjlen er beklædt med læder og udseendet er matsort og minimalistisk

Ørekopperne består af to 40 mm drivere, der er beklædt med skumgummi og læder. Dette designvalg betyder, at en stor del af støjen fra omgivelserne lukkes ude, fordi ørekopperne lukker godt af, selv om de sidder på dine ører. Ulempen er dog, at hovedtelefonerne trykker på ørerne, hvormed vi bliver nødt til at tage dem af for en stund efter en halv times brug.

Ledningen er med sin 1,1 meter også en smule kort, hvis du agter at have din enhed liggende på bordet, mens du danser rundt. Omvendt er ledningen tilpas kort, når du har din iPhone i lommen, mens du er på farten.

På højre ørekop kan du nemt betjene musikken. Du tænder og slukker ved at trykke på dækslet, mens du bladrer mellem numrene ved at trykke flere gange. Bagerst på dækslet kan du nemt kontrollere lydstyrken, men det runger en smule i højre øre, når du vipper lydkontrollens lille pind op og ned. Det ville have været bedre med en fjernbetjening på ledningen i stedet, men vi har nemt ved at overse dette, fordi Fidelio M2L ellers virker så gennemført.

fidelio m2l
Produktinformation

  • Navn: Fidelio M2L/00
  • Producent: Philips
  • Frekvens: 7-25000 Hz
  • Impedans: 16 Ohm
  • Vægt: 532 gram
  • Kompatibel med: iPhone 5 og nyere, iPad 4 og nyere
  • Vejl. udsalgspris: Kr. 2.299
  • Mere information hos Philips

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Fidelio M2L leverer en fantastisk lydkvalitet i høj opløsning og uden støj takket være Lightning-stikket. Philips baner vejen for andre producenter af hovedtelefoner, fordi resultatet ikke er til at tage fejl af. Audiofile musikentusiaster kan tage en noget nær perfekt musikoplevelse med rundt i verden, i det baggrundsstøjen lukkes relativt ude, mens den storslåede musikafspilning får lov til at kæle ørerne – alt sammen til en rimelig pris.

Kommentar til artiklen?