Elegant, hurtig og præcis gamingmus

Asus vil gameren, det er der ingen tvivl om. Deres mus SICA er en lille og elegant, men superprofessionel mus, med en misundelsesværdig præcision

Asus SICA

Hvis du spiller computerspil, så ved du godt, hvor irriterende det kan være, hvis musen ikke ligger godt i hånden, måske er lidt træg eller reagerer for langsomt. En god gamingmus kan være forskellen på at vinde og tabe i mange spil, specielt FPS eller RTS, men den kan nu også være en fordel i mange andre typer spil.

Desværre kan der være langt mellem snapsene, når det kommer til gode mus, så derfor var vi da også ret spændte, da vi fik Asus SICA Gaming Mouse til test på redaktionen. Asus er med deres mærke, Republic og Gamers, dedikerede til udvikle produkter, der gør det til en fornøjelse at spille, så forhåbningerne var høje, da vi gik i gang med at lege med den nye mus.

Lille og slank

Lige ud af pakken adskiller musen sig ikke stort fra så mange andre mus på markedet i dag. Faktisk skal man kigge ret godt efter, for at se de små subtile men dog så vigtige forskelle. Musens højre og venstre tast er blevet gjort kortere i forhold til mus af samme størrelse. Asus selv fortæller, at det er fordi de kortere taster giver mere responsiv betjening, altså større præcision.

Den næste forskel på mange mus er, at SICA er en ægte ambidekstral mus, den er nemlig fuldkommen symmetrisk over midterlinjen, og kan derfor betjenes lige godt med både venstre og højre hånd.

Musen er meget slank, og den passer godt ind i hånden på undertegnedes relativt store mandehånd. Musen vil muligvis være lidt for stor til små kvindehænder, men omvendt er den lav, og hånden vil i høj grad kunne hvile på selve musen, og derved vil musen måske alligevel ikke være for stor, eller lang.

Asus SICA

Der er dog et lille, men vigtigt, designpunkt, som vi ikke er tilfredse med. Halen på musen, eller ledningen om du vil, er lavet af relativ ufleksibel plastik. Det er langt fra optimalt, for den ledning vil være en irritation når man spiller. Vi oplevede flere gange under vores test, at musen hang fast i ting på vores skrivebord, eller at ledningen af sig selv flyttede på musen, når vi lod den stå for sig selv.

Det undrer os meget, at Asus fremstiller en dedikeret gaming-mus og så begår dødssynden inden for design af gamingmus. Få nu smidt en blød hale på den mus kære venner, det andet kan vi ikke bruge til noget.

Meget følsom mus

Asus har gjort meget ud af at udstyre SICA med det bedste hardware, og det ses på specifikationerne. Den har for eksempel en 5.000 dpi PMW3310 optisk sensor som kan justeres i trin på 50 dpi. Sensorens følsomhed kommer også til udtryk ved at den er i stand til at spore hastigheder på op til 130 tommer i sekundet og en acceleration på hele 30 g.

Musen har også indbygget flash-hukommelse, så den kan huske dine profiler. Så selvom du slutter musen til en anden computer, har du mulighed for at bruge dine favoritindstillinger.

Hvis du virkelig er spilleentusiast, og gerne vil have at klik-følsomheden er tilrettet dig, så kan du faktisk udskifte de kontakter, der ligger under højre og venstre museknap. Du skal bare løsne to skruer og fjerne toppen på musen, så har du fuld adgang til det indre i musen, og hvis du så har indkøbt to kontakter med den modstand, du måtte ønske, ja så kan du bare udskifte de oprindelige med dem.

Præcisionen i top

Under vores test var der ingen tvivl om, at musens præcision var helt i top, og det samme gjaldt følsomheden. Faktisk var følsomheden så høj, at da vi tilsluttede musen første gang, så skøjtede vores musemarkøre rundt på hele skærmen. Det viste sig, at musen var skruet op til højeste hastighed og følsomhed.

Med hastigheden skruet ned og på plads, så kunne vi gå i gang med at spille med musen.

Følsomheden og præcisionen kunne også hurtigt mærkes – for det var umuligt for os at bruge musen direkte på vores bord. Uden en dedikeret musemåtte, eller et stykke hvidt papir, så fungerede musen ikke korrekt. Vores bords overflade og struktur drillede tydeligvis den optiske sensor. Men med en god museplade, så var der intet problem, og vi kunne uden problemer gå i gang med at spille.

Der findes et lille program til musen, Armoury, som bør downloades og installeres. Herfra kan man opdatere flash’en i musen, og man kan indstille følsomhed, acceleration og ikke mindst så kan man optage makroer og gemme indstillingerne direkte i musen.

Asus SICA

Opsamling

Musen var en fornøjelse at bruge. Den var utrolig præcis og den lå rigtig godt i hånden. Selv efter længere tids brug var der ikke følelsen af, at hånden blev træt.

Selvom musens design i høj grad ligner alle andre mus, så har Asus alligevel formået at give den et ret elegang udseende. De lange former er med til at give dette indtryk, og det gør jo absolut ikke noget, at det er en fornøjelse at se på den.

Hvad vi bare ikke fatter, og næppe nogensinde kommer til, er hvorfor pokker musens logo enten skal lyse konstant og stærkt, eller pulsere. Du kan selv vælge hvilken af de to du vil have. Heldigvis er det så også muligt at slå den helt fra – men hvorfor overhovedet have den mulighed i første omgang?

Samtidig kan musen indkøbes til en absolut rimelig pris, og det er også med til at hæve vores begejstring over den.

Byggekvaliteten føles rigtig god og solid, og Asus selv siger, at musen er designet i samarbejde med gamere.

Alt i alt er vi meget tilfredse med denne spændende mus.

Produktinformation

  • Produktnavn: Asus SICA gaming mouse
  • Producent: Asus
  • Teknologi: Trådet mus
  • Sensor: Optisk
  • OS understøttet: Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1
  • Opløsning: 5.000 dpi
  • Dimensioner: 115 x 62 x 39 mm
  • Vægt: 117g inkl. kabel
  • Pris: Set til kr. 308 kroner
  • Mere information hos Asus

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Musen gør, hvad den siger. Den leverer en høj grad af præcision, den ligger godt i hånden og den er solid. Det eneste vi godt kunne have ønsket os, er en blød hale/ledning. Det er altså irriterende med en stiv ledning til gamingmusen.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?