Refurbed lancerer første danske partnerskab på telefoni

Markedspladsen for genanvendt elektronik, Refurbed, lancerer nyt, strategisk samarbejde med det danske teleselskab, GreenSpeak, der investerer al overskud i klima- og miljøfremmende projekter

Den digitale markedsplads for genanvendt elektronik, Refurbed, arbejder for at gøre danskernes elektronikforbrug mere cirkulært, og nu tager virksomheden endnu et skridt i klimakampen i form af et nyt samarbejde med det danske teleselskab, GreenSpeak.

GreenSpeak, der blev tildelt en Gazelle-pris af Børsen i 2022, donerer hele virksomhedens overskud til grønne organisationer som f.eks. Den Danske Naturfond, og i skrivende stund har GreenSpeak doneret mere end tre millioner kroner. Med det nye partnerskab får teleudbyderens kunder mulighed for at købe genanvendte smartphones fra Refurbed direkte fra virksomhedens hjemmeside.   

Samarbejdet med GreenSpeak er Refurbeds første danske partnerskab inden for telefoni, og ifølge Refurbeds danske talsperson, Emma Jefelt, er samarbejdet en god nyhed for den klimabevidste forbruger:  

Det mere klimavenlige elektronikvalg skal være mindst lige så tilgængeligt som køb af ny elektronik, og samarbejdet med GreenSpeak er netop et skridt i den retning. Vi er meget begejstrede for at kunne give danskerne endnu en mulighed for at købe genanvendte smartphones, der sparer miljøet for helt op til 91% CO2. Og at det lige netop er hos GreenSpeak giver så meget mening, fordi vi deler samme vision på den grønne agenda. Samarbejdet er en win-win-situation – både for klimaet og for danskerne.

Emma Jefelt, Refurbed Danmark

Hos GreenSpeak er begejstringen for samarbejdet også stor, og ifølge Mads Tofthøj Rasmussen, CEO hos GreenSpeak, er muligheden for at tage et bedre valg for klimaet afgørende, når vi skal tage vare på de naturlige ressourcer.

I GreenSpeak stræber vi altid efter at give vores kunder mulighed for at træffe bedre valg, når det kommer til klima og miljø. Vi giver allerede selv vores overskud til organisationer, der arbejder med netop disse områder. Derfor er vi også virkelig glade for at gå sammen med Refurbed om at tilbyde genanvendte smartphones, der sparer på ressourcerne, til vores kunder. Genanvendelse og at tænke cirkulært er en vigtig brik i arbejdet for at passe på vores naturlige ressourcer, og nu har vores kunder mulighed for at få både telefoni og en istandsat smartphone, der støtter op om denne tankegang.

Mads Tofthøj Rasmussen, CEO, GreenSpeak

Fakta

  • Det sparer klimaet helt op til 91 procent CO2, 97 procent vand og 80 procent e-affald at købe genanvendt elektronik frem for ny. Det konkluderer en livscyklusanalyse, som Refurbed har fået foretaget på en række af deres produkter af det anerkendte forskningsinstitut, Fraunhofer.
  • GreenSpeak donerer al overskud til organisationer som fx Den Danske Naturfond, Verdens Skove og Nordic Ocean Watch.
  • GreenSpeak har i skrivende stund doneret mere end 3 millioner danske kroner til klimafremmende organisationer.
About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.