Rygte: Apple har planer om AR headset og AR-briller i 2023

Samtidig lyder der rygter fra Apple-leder om, at AR-briller vil kunne fortrænge iPhone om 10 år

Der har længe været rygter om, at Apple er på vej ind i AR-verdenen, noget der næppe kommer som den store overraskelse, da de fleste tech-branchen betragter både AR og VR som den platform bliver det næste store – efter mobiltelefoner altså.

Rygterne siger at Apple har planer om at lanceres deres første produkter i 2022 og følge op i 2023, hvor det første der skulle dukke op, er et headset og det næste et par briller.

Men rygterne går faktisk lidt videre. The Information har været ude med et par detaljer om AR-headsettet, der for resten har fået kodenavnet N301. Angiveligt skulle det minde om en tyndere version af Oculus Quest, det skulle understøtte både AR og VR, bruge eksterne kameraer til at mappe omgivelserne, og have en højopløselig skærm, hvor du kan se informationer og blande virtuelle objekter med dem i den virkelig verden.

Når først dette større headset er kommet på markedet, så skulle Apple have planer om at lancere et mindre sæt AR-briller. Forskellen her skulle være at disse er beregnede til at blive brugt over en længere periode. The Information fortæller at den nuværende prototype ligner et par dyre designerbriller med tyk kant, hvor batteri og chip er placeret.

Vi ved allerede at Tim Cook har sagt at han betragter AR på samme niveau som smartphonen, og derfor er det næppe heller så langt ude at Apple er på vej med AR-produkter.

Men vi mangler for alvor at se et AR- eller VR-produkt der slår an, forbrugerene har endnu ikke for alvor taget dem til sig.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2792 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart