MIT-robotter leger i flok og spiller fodbold sammen

Det amerikanske universitet MITs afdeling for biometrisk robotik har udviklet en flok mini-robotter, og nu har de været ude og blive luftet

Robotter bliver stadig mere avancerede, og hos MIT Biomimetics Robotics har de virkelig travlt. De har udviklet en flok robotter de kalder for ’mini cheetah’, og dem har de for nyligt haft ude til en offentlig demonstration, der viser hvor avancerede robotter er blevet.

De ni robotter, der er på størrelse med en stor hund, blev sat gennem en række aktiviteter, herunder koordinerede bevægelser, slå saltomortaler, hoppe og endda spille fodbold.

Robotterne er rimelig lette, de vejer kun omkring 10kg, og deres design blev offentliggjort tidligere i år. Det er miniudgaver af robotten Cheetah 3, der er en stor, dyr og tung robot, der samtidig er svær at brugertilpasse.

Disse små nye robotter er designede så de kan laves af hyldevarer, er holdbare og rimelig billige at fremstille. De kan gå både med den ene og anden siden opad, og de kan klare et baglæns kraftspring fra stående stilling – nå ja, og så kan de løbe med en hastighed på omkring 7-8 km/time.

Minirobotter leger og spiller fodbold på MIT.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?