Slut med WiFi – nu skal vi have mobilt netværk i stedet

Telenor Erhverv introducerer nu fremtidens netværk til erhverv og instustri

Det nye netværk er et mobil privat netværksløsning, der giver virksomheder en separat lukket ‘tunnel’ i Telenors offentlige 4G- og 5G-netværk i Danmark såvel som i udlandet. Det skulle give virksomheder en række fordele, hvis de har brug for at administrere netværk og sikre høj sikkerhed og stabilitet som ikke kan nås via traditionelle WiFi-forbindelser.

En traditionel wi-fi-løsning er hverken designet med mobilitet for øje eller bygget til at levere isoleret stabilitet til den enkelte enhed. Men det er mobilnetværket. Mange års investeringer i netværket og den teknologiske udvikling med 5G gør os nu i stand til at udnytte den egenskab og levere den høje stabilitet og smidighed, som nutidens industri og erhvervsliv kræver.

 Mikkel Kruse, direktør for Telenor Erhverv

Med et mobilt privat netværk skulle det være slut med ledninger og kabler eller de udfald, industrien har måttet leve med, når alt fra robotter til gaffeltrucks skulle bevæge sig mellem flere wi-fi-zoner.

Men industrien er, ifølge Telenor, ikke de eneste, der kan drage fordel af et mobilt privat netværk. Også kontormiljøer kan bruge løsningen som alternativ til wi-fi. I så fald får alle medarbejdere verificerede simkort til deres computer, som router dem direkte ind i virksomhedens netværk og giver adgang til virksomhedens data, uanset hvor de befinder sig. Simkortene er indstillet til kun at fungere på den pågældende enhed, og mister medarbejderen sin computer, kan adgangen blokeres med det samme.

Mobile private netværk hos Telenor Erhverv

  • Mobile private netværk giver hurtigere og stærkere forbindelser end wi-fi med høj sikkerhed, stabilitet og fleksibilitet og er især velegnet til produktion, lager og kontor i såvel store som små virksomheder.
  • Mobile private netværk er lukkede, kundespecifikke og lokale 4G- og/eller 5G-netværk. Løsningen sikrer garanteret kapacitet til virksomhedens applikationer og løser kritiske behov for sikre og hurtige forbindelser.
  • Løsningen er resultatet af flere års udvikling i samarbejde med virksomheder, som har set potentialet i en ultrastabil og sikker forbindelse. Den tager udgangspunkt i forskellige moduler, som kan skræddersys og skaleres til at matche enhver virksomheds behov. Nogle moduler er klar på hylden med det samme, mens andre vil komme løbende til i takt med den teknologiske udvikling.

(kilde: Telenor)

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.