Er dette verdens tyndeste, og foldbare, pc?

HP har lige lanceret deres ultratynde foldbare pc, HP Spectre Fold, hvilket skulle være verdens tyndeste, og foldbare, laptop

HP Spectre Fold. Foto: HP

Den gamle teknologivirksomhed, HP, har lige afholdt deres første HP Imagine event, og de benyttede lejligheden til at præsentere en række produkter, blandt andet en foldbar pc, som de selv hævder er verdens tyndeste af slagsen.

Umiddelbart vil jeg mene at det er en relativ billig omgang – for der findes ikke så fælt mange foldbare pc’er på markedet. Men den ny HP Spectre Fold er nu alligevel et ret spændende bekendtskab.

Laptoppen er en 17″ foldbar laptop af typen 3-i-1, og de tre tilstande den har er som laptop, tablet og endelig som desktop. Omend jeg har en anelse udfordringer med at adskille de tre typer fra hinanden. Men HP selv beskriver laptop-tilstanden som der, hvor skærmen foldes så du har en 12,3″ skærm og en lille ekstra skærm liggende foran tastaturet.

På den måde får du så to skærme at arbejde med, og den tilstand ser mægtig spændende ud, og der er klart plads at spare på skrivebordet. At jeg så personligt synes at 12,3″ er alt for småt er noget helt andet.

Derudover er der så en tablet-tilstanden, hvor du folder skærmen helt ud til en 17″ tablet, og så kan bruge den som en tablet. Uden at HP skriver noget om det, så vil jeg gætte på at tastaturet kobles helt fra og gemmes væk her.

Endelig er der så desktop-tilstanden, og det er nok den jeg har mest problemer med. For her folder du en kick-stand ud på bagsiden og så har du tastaturet liggende løst på skrivebordet foran dig. Hvad forskellen på denne tilstand og tablet-tilstanden er, har jeg svært ved lige at gennemskue – bortset fra at du bruger tastaturet.

På hardwaresiden har den et 5MP kamera, en 12. generations Intel Core i7 processor, og den er udviklet på Intel Evo-platformen. Grafikken leveres af Intel Iris Ex Graphics og batterilevetiden skulle være på op til 12 timer i bærbar tilstand, og 11 timer i stationær tilstand.

På netværkssiden understøtter den WiFi 6E og den har 16GB indbygget hukommelse og 1TB indbygget SSD.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.