Audi får ny CO2-neutral fabrik

Audis hovedfabrik i Ingolstadt begynder netto CO2-neutral produktion den 1. januar 2024. Fabrikken begynder at bygge den nye Audi Q6 e-tron næste år

Audi Ingolstadt fabrikken har 23.000 m2 solceller på taget. Foto: Audi

Efter Bruxelles (Belgien, 2018) og Győr (Ungarn, 2020) bliver det den tredje netto CO2-neutrale Audi-fabrik. Derudover er modellerne Audi R8 og e-tron GT quattro blevet bygget netto CO2-neutralt på Böllinger Höfe fabrikken ved Neckarsulm siden 2020. Som en del af miljøprogrammet Mission:Zero har Audi sat sig som mål at opnå netto CO2-neutralitet på alle sine fabrikker verden over inden 2025.

“At beskytte miljøet bedst muligt er fast forankret i Audis virksomhedsstrategi. Ved at omstille Ingolstadt-fabrikken til vedvarende energi tager vi et stort skridt i retning af vores mål om netto CO2-neutral produktion.”

Gerd Walker, direktionsmedlem i Audi for produktion og logistik

For at nå sit mål implementerer Audi et koncept bestående af fire søjler.

I den første søjle forbedrer Audi energieffektiviteten på sine anlæg, hvilket allerede vil forhindre store mængder CO2-emissioner. I 2022 gjorde disse energistyringstiltag det for eksempel muligt for Ingolstadt-fabrikken at spare mere end 35.000 megawatttimer energi og forhindre mere end 5.000 tons CO2-emissioner.

Derudover producerer Audi også vedvarende energi internt, hvilket udgør konceptets anden søjle. Til dato er der installeret solceller på et areal på 23.000 kvadratmeter på Ingolstadt-fabrikken. I de kommende år vil Audi fortsætte med at øge andelen af internt genereret energi på alle sine fabrikker. Forskellige yderligere tiltag planlægges og implementeres i øjeblikket på hovedfabrikken.

Som konceptets tredje søjle omstiller Audi også sit energiindkøb til at være netto CO2-neutralt. Audi har produceret biler i Ingolstadt udelukkende med grøn elektricitet siden begyndelsen af 2012.

Desuden forsyner et nærliggende raffinaderi og det kommunale affaldsanlæg fabrikken med netto CO2-neutral spildvarme.

Som den fjerde søjle kompenseres alle emissioner, som Audi endnu ikke kan undgå (maksimalt 10 procent af de oprindelige CO2-emissioner), ved at købe CO2-kreditter, der er certificeret i henhold til de højeste kvalitetsstandarder såsom Gold Standard. På fabrikken i Ingolstadt omfatter dette også logistiktransport inden for fabrikken.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.