Stor lyd til store skærme

Den nye soundbar, Philips Fidelio B97, lover masser af surround sound til dit store tv

Hvis du har et stort tv, så har du sikkert også en relativ dårlig lyd i tv’et. For langt de fleste større tv, har et relativt dårligt lydsystem. En god soundbar kan løse det problem for dig, og et bud kunne være den nye Philips Fidelio B97 fra TP Vision.

Den kan levere 7.1.2 multikanals lyd, har indbygget Dolby Atmos Elevations drivers og Philips Fidelio Surround-on-demand-teknologi.

Surround-on-demand betyder, at B97 har to højtalere, som kan tages af soundbaren: Sidder de på, fungerer de som en del af venstre og højre kanal. Tages de af, så placeres de i rummet og virker som selvstændige surroundkanaler, så lyden får et biografagtigt udtryk.

B97 har 17 drivere inklusiv otte ovale basenheder med refleksporte til 1”x3.5’’ bas/mellemtone-drivere. I hver af de aftagelige højtalere er der placeret en oval driver og den arbejder med et andet sæt drivere i henholdsvis venstre- og højrekanal, når højtalerne er sat sammen med soundbaren. Desuden indgår to andre drivere i centerkanalen.

Der er placeret seks 19 mm kuppeldiskanter i de to aftagelige højtalere: to i hver, som sender lyden op – plus en som sender den til siden. I selve soundbaren er der to, som sender lyden til siden – og de sluttes automatisk til, når de to højtalere i siderne er fjernet.

For at give den totale lydoplevelse, er B97 også forsynet med en vinklet, opadvendt 2.5” Dolby Atmos Elevation-enhed. B97 har masser af 500 watt i lydsystemet og 240 watt i subwooferen.

Masser af features

Du får 3D-biograflyd i høj kvalitet takket være kompabiliteten med både Dolby Atmos og DTS:X – og B97 er ét af de første produkter fra Philips Sound med IMAX-certifikat.

Nem tilslutning sker via dobbelt HDMI 2.1-stik til eARC og 4K. B97 har også trådløs forbindelse via Bluetooth og Apple AirPlay ligesom soundbaren indgår i Philips Wireless Home-system, så du nemt kan få trådløs multirums-musik via DTS Play-Fi.

Prisen bliver på lige under 10.000 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3211 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?