Tech trends for 2020

Innovationer accelererer hastigt og de teknologiske muligheder stiger med raketfart. Telenor Group Research giver her deres bud på, hvilke teknologiske trends, vi kan forvente i 2020

Snitfladerne mellem vores fysiske verden og den digitale verden bliver stadig mere udvaskede, hvilket maner til øget refleksion over vores digitale liv. En af de tendenser Telenor Research peger på er, at den øgede digitalisering skaber en ny opmærksomhed og nysgerrighed omkring, hvordan teknologier som AI, Machine Learning, IoT og netværksteknologier bedst og mest sikkert kan bruges til at forbinde mennesker, maskiner og ting, så det giver samfundsmæssig størst værdi.

De 20 trends, der tegner stregerne for et spændende og komplekst 2020:

 1. En grønnere fremtid
  I 2020 vil ingen være tilfredse med tomme løfter og greenwashing. Vi vil derfor se grønne innovationer, som bruger kombinationer af IoT, big data og kunstig intelligens til at måle forbrug, reducere efterspørgslen og til markant at reducere kulstofaftrykket, samtidig med at omkostningerne nedskæres og nye indtægtskilder skabes.
 2. ”Internet of Bodies”
  Internet of Things (IoT) har fået meget opmærksomhed de senere år. I 2020 vil IoT blive bragt endnu tættere på os som individer. Fremadrettet vil vi kunne forbinde vores kroppe gennem et væld af monitorer, som vil kunne måle vores blodtryk, iltindhold, aktivitet, puls, arytmi og sågar, om vi snorker.
  I 2020 vil vi se de første applikationer, som ikke bare overvåger, men som automatisk griber ind fx insulinpumper.
 3. Tech-partnerskaber
  5G, IoT og kunstig intelligens giver anledning til nye branchesamarbejder med fokus på kompetence-deling og samarbejde om verdensomspændende platforme.
  Mobiludbydere vil sætte 5G’s hastighed og kapacitet i centrum, men de virkelige innovationer, som vil medføre samfundsmæssige ændringer sker bag kulisserne. Disse innovationer inkluderer netværk-slicing, hvor forretningskritiske systemer kan køre uhindret over det mobile internet. Eller Network Function Virtualization (NFV), hvor netværkstjenester kan udvikles af software, hvilket radikalt vil fremskynde, hvordan tjenester udvikles.
 4. Byg dit eget netværk
  Ud over fuldt krypterede apps, forventes apps, der bruger mesh eller peer-to-peer teknologi at stige i popularitet, da teknologien til oprettelse af netværk uden centraliseret infrastruktur forbedres. Med andre ord er private borgere og organisationer ved at udvikle evnen til at drive deres egne kommunikationsnet.
 5. ”Dirty Data!” er det nye ”Fake News!”
  Med de store mængder data og avancerede løsninger, kan maskiner guide os til den bedste løsning eller endda træffe beslutninger for os. Men hvad hvis datasættene og processerne er unøjagtige, partiske eller kompromitteret? Så kan beslutningerne være fejlbehæftede eller endda ulovlige, og dette kaldes ”beskidt data”. Da datadreven beslutningstagning fra kunstig intelligens bliver mere udbredt, vil dette blive genstand for øget offentlig kontrol.
 6. Hvad er prisen for tillid?
  Flere mennesker vil blive bevidste om, at gratis søgning og sociale medier i virkeligheden ikke er rigtig gratis. Konkurrencen om din tillid vil derfor intensiveres i 2020. Tillid er kernen i alle relationer, herunder dem med kunder, men virkeligheden er, at de fleste af os nu deler mere personlig information online, end vi deler med vores læge. Det er mere ligetil, det er bygget ind i vores daglige adfærd, og indtil videre er det også mindre reguleret end sundhedssektoren. I 2020 mener Telenor Research, at forbrugerne i stigende grad vil reservere deres tillid til virksomheder, hvis indtægtskilde er uafhængig af, hvor meget de ved om os personligt.
 7. eSIM stikker af
 8. Elbiler tager over
 9. Track din søvn
 10. Kamp mellem streaming-giganterne
 11. Spillenes år
 12. Kunstig intelligens udbredes
 13. Deepfake er for alle
 14. Regulering af store tech-virksomheder
 15. Etik skaber værdi
 16. Digital twinning vinder frem
 17. Bekæmp fup med Machine learning
 18. Rettigheder til medarbejdere i Gig-økonomi
 19. Second-hand er det nye ”smart”
 20. 2020 tager os til stjernerne

Læs Telenor Group’s research fulde pressemeddelelse her:

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3020 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart