TEST af 100 % trådløse træningsheadsets: JBL vs SACKit

Dansk producent debutterer med et 100 % trådløst træningsheadset, som på visse områder kommer til kort i forhold til den erfarne aktør, JBL.

Træningsheadsettet skal efter min mening være behageligt at have på, når pulsen skal op – det må være topprioriteten for producenten. Hvad hjælper verdens bedste lydkvalitet, hvis headsettet irriterer dig efter få minutter og dermed forstyrrer træningen?

Derfor lægger jeg hovedvægten på komforten, når jeg ser nærmere på to forholdsvis billige, 100 % trådløse headsets, der er beregnet til motion, men selvfølgelig spiller lyd og funktioner også en rolle.

ROCKit er første generation af 100 % trådløse hovedtelefoner fra den danske producent, SACKit. Her er tale om en god debut, men forvent en række børnesygdomme. JBL er en erfaren spiller på markedet, men debuterer også med deres første, ægte trådløse træningsheadset, men JBL har et større research- og designteam end SACKit, og det kan jeg mærke på helhedsindtrykket af Peak Endurance, der på designfronten skiller sig ud fra den brede mængde af true wireless øretelefoner.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Design og funktioner

SACKit promoverer ROCKit som et træningsheadset, der også sagtens kan bruges til almindelig musiknydelse. Headsettet har øredutter i tre forskellige størrelser, hvilket gør, at der er en stor sandsynlighed for, at øretelefonerne sidder godt i dine ører. Jeg oplever en god pasform, som forhindrer headsettet i at falde ud, når jeg løber. Til gengæld oplever jeg, at øretelefonernes hårde plastikmateriale begynder at generere mine ører efter godt 30 minutters uafbrudt anvendelse.

Endurance Peak fra JBL markedsføres som et robust træningsheadset til få penge. Prisskiltet på kr. 899 er yderst rimeligt taget komfort og funktioner i betragtning. Øretelefonerne har bøjler, som gør, at de bliver siddende i og på ørerne. Samtidig er Endurance Peak lavet af blødere materiale end ROCKit, hvilket gør, at jeg kan holde ud at have headsettet på i længere tid ad gangen. Designet skriger dog af træning, sved og muller, så det har ikke samme smarte look som ROCKit.

For ROCKit har et pænt, dansk design, hvilket producenten også slår kraftigt på, men her begynder branding-udfordringerne også at rulle. For jeg får en kraftig indtryk af, at headsettet er high-end, når jeg læser om det på hjemmesiden, men materialekvaliteten emmer lidt af billig plastik og føles ligeså. Jo, der er tale om pænt design, og det hjælper lidt på fornemmelsen, men jeg savner samtidig lækkerhedsfornemmelsen, der associeres med high-end produkter. Og det er synd for ROCKit, da prisen faktisk er mere end fair, men når markedsføringen fortæller ét, og realiteten er en anden, står jeg med en lidt ærgerlig oplevelse.

ROCKit koster kr. 999, og det er billigt for et 100 % trådløst træningsheadset med IPX5-certificering. Men det er til gengæld skraldet for nogle af de mere lækre funktioner som auto-sluk, efter du ikke har brugt det i et antal minutter.

Endurance Peak har en IPX7-certificering, så det kan tåle en mere hårdhændet behandling end ROCKit. JBL har også inkluderet en funktion, der slukker for strømmen, når du tager headsettet af, så du sparer på batteriet. Og det kan være nødvendigt, da batterilevetiden lyder på beskedne fire timer, hvilket er lidt under standard. Dog byder opladeretuiet på hele 24 timers ekstra strøm. Lynopladningsfunktionen gør også, at du får en times musik på blot fem minutters opladning.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

ROCKit har op til otte timers musikafspilning på én opladning og 20 timers ekstra batterilevetid, hvis du bruger opladeretuiet. Se, dét er et område, hvor SACKit giver selv de store brands baghjul, hvor standarden lyder på cirka fem timers levetid og ti timer ekstra med opladeretuiet. SACKit har dog ikke inkluderet lynopladning i deres headset.

 

Fjernbetjening

Begge headsets har intuitive touch-fjernbetjeninger, der gør, at jeg ikke skal trykke på øretelefonerne, men nærmere tappe på siden. JBL har indbygget en all-in-one fjernbetjening i højre øretelefon, så jeg blot skal bruge én hånd. Det funker helt fint, uanset om jeg skal modtage opkald eller styre musikken.

Desværre kan jeg ikke helt sige det samme med ROCKit, der har fjernbetjeninger i begge øretelefoner, men touch-delen virker ikke ligeså intuitiv, og det ender med, at jeg kommer til at skippe et nummer i stedet for at skrue op for lyden. Ligeledes er det ikke ligetil at afbryde et opkald.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Forbindelse og rækkevidde

ROCKit har generelt en god forbindelse og rækkevidde. Enkelte gange, fordelt over tre dages brug, har jeg oplevet en dårlig forbindelse mellem hovedtelefonerne og telefonen, ligesom der har været enkelte forvrængninger i lyden, når jeg afspiller musik. Der kan sagtens være tale om småfejl i firmwaren, som bliver rettet til i skrivende stund.

Jeg oplever en rigtig god rækkevidde med ROCKit, da jeg skal længere end ti meter fra min telefon og gå bag et par mure, før signalet begynder at hakke.

Lydkvalitet

ROCKit overrasker på lydfronten med sin utrolig flotte rumklang og fyldige bas, der ikke kun leverer en god bund, men får, eksempelvis, stortrommen til at ebbe ud med et skønt ekko. Diskanten er en anelse for skarp, og mellemtonerne drukner lidt i bassen, men ROCKit er jo et træningsheadset, så den overdøvende bas er næsten et must.

SACKit sørger dog for en virkelig god gengivelse af subtile nuancer i lydbilledet, hvilket gør, at headsettet er en fornøjelse at bruge til forskellige genrer, der ikke kun byder på hårdtpumpet basrytmer såsom elektronisk.

JBL er kendt for god baseffekt i deres produkter, og Endurance Peak skuffer ikke på denne front. Bassen er i den lidt mørke ende og overskygger for mellemtoner og de finere nuancer i musikken, men du får til gengæld godt med pumpeeffekt, når du træner. Jeg oplever en kraftigere bas end i ROCKit, som derimod har bedre rumklang og bedre gengivelse af nuancerne i musikken. Ultimativt kommer valget an på, hvad du lægger vægt på, når du træner, eftersom begge headsets ikke skuffer på lydfronten, men de har lidt forskellige lydfilosofier, hvilket blandt andet gør, at jeg anbefaler ROCKit til almindelig brug, da SACKits lydfilosofi er mere all-round end Endurance Peak.

Produktinformation

  • Navn: Endurance Peak
  • Producent: JBL
  • Frekvensområde: 16 Hz – 22 KHz
  • Forbindelse: Bluetooth 4.2
  • IP-certificering: IPX7
  • Kompatibilitet: iOS & Android
  • Batterilevetid: Op til fire timer
  • Set til: Kr. 899
  • Mere information hos JBL

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

JBL Endurance Peak byder på god kvalitet til få penge med deres 100 % trådløse træningsheadset, som kan holde til lidt af hvert. Komforten er i top, da Bluetooth-headsettet sidder behageligt i øregangene, mens ørebøjlerne sørger for, at Endurance Peak ikke falder af i forbifarten.

Headsettet har en kraftfuld og lidt mørk bas, som gør, at de finere detaljer i lydbilledet ikke fornemmes, men da der er tale om et træningsheadset, er en hårdtpumpet bas et must. Batterilevetiden er lidt under standard med blot fire timer, men opladeretuiet har op til 24 timers ekstra saft og kraft. Alt i alt får du meget for pengene.

Produktinformation

  • Navn: ROCKit
  • Producent: SACKit
  • Frekvensområde: Ikke oplyst
  • Forbindelse: Bluetooth 5.0
  • IP-certificering: IPX5
  • Kompatibilitet: iOS & Android
  • Batterilevetid: Op til otte timer
  • Set til: Kr. 999
  • Mere information hos SACKit

Bedømmelse

Samlet vurdering 80 %

SACKit entrerer med deres første true wireless træningsheadset, ROCKit, som faktisk leverer et ganske hæderligt helhedsindtryk. Komforten halter en anelse, da øretelefonerne bliver lidt for hårdere at have i ørerne efter noget tid, men de sidder ganske godt fast i øregangene. Byggekvaliteten emmer dog af billig plastik, og headsettet er blottet for en række standardfunktioner såsom auto-sluk.

ROCKit formår at levere en god og kraftig bas, uden det går alt for meget udover detaljerne og mellemtonerne i musikken, hvormed du kan bruge headsettet til andet end elektronisk musik. Batteritiden er ganske imponerende, da du kan lytte til musik i op til otte timer på én opladning, mens etuiet har strøm nok til 20 ekstra timer.

De bedste priser lige nu

De bedste priser lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?