IFA 2019: Acers mange tilbud til gameren

Acer har lige afholdt deres årlige IFA-pressekonference, og tendens var klar - de satser endnu hårdere på gamersegmentet end før

Selvom den store gadgetmesse i Berlin, IFA, officielt først starter på fredag, så er der allerede nu gang i lanceringerne. Acer har således lige afholdt deres årlige pressekonference, og der var et imponerende udbud af nye produkter i år.

Men når man kiggede igennem det hele var det også klart, at der hvor Acers har deres største satsning, er på gamingsegmentet.

De formåede at lancere nye gamlinglaptops, gamingstop, gamingskærme og en ny gaming community platform. De lancerede også et endnu tættere samarbejde med Ubisoft, der står bag Rainbow Warrior spillene, og vi ved jo at Acer er en stor sponsor af e-sportshold.

Jeg skal ikke kede jer med alle detaljerne om alle produkterne som Acer lancerede, men lad mig kort liste op, hvad der dukkede op for et par timers siden, og beskrive et par af produkterne nærmere.

Nyt fra Acer

Acers supertynde laptop får et nyt medlem, Swift 5. En laptop på kun 990 gram, med en skærm på 14” og en Intel Core 10. generation processor. Udover vægten kan Swift 5 også blære sig over en tykkelse på kun 14,95mm.

Og nu vi er ved laptops, så introducerede de også en ny gaming-laptop, Predator Triton 300. Udover at det var et af mange tilbud til gameren, så var Triton 300 også utrolig tynd af en gamer-laptop at være. Sølle 20mm var det blevet til, og der må være presset en hel del hardware ned på pladsen, for vægten sagde stadig 2,3kg. Skærmen er på 15,4” og der er puttet en Core i7 9. generation Processor ned i den.

2 nye gamingskærme blev det også til, Nitro XV273U og Nitro XV253Q, her handlede det om at få opløsningen og opdateringsfrekvensen op og responstiden ned. Det klarede de to nye skærmen fint.

En af de rigtig spændende ting fra Acer var deres helt nye ‘lomme-projector’. C250i er en bærbar LED-projector, der faktisk så både spændende og god ud. Den er en såkaldt multi-angle projector, hvilket betyder at det er lige meget, hvordan den vender, den retter sig selv til. Den finder også automatisk ud af, om du viser et højformat billede, og drejer billedet, hvis det f.eks. er et portræt der ellers ville ligge ned.

Projectoren virker samtidig som bluetooth-højttaler, har en batterilevetid på omkring fem timer, og LED-lyskilden skulle holde i omkring 30.000 timer.

Noget som Acer skøjtede ret let hen over var deres nye Chromebooks. Men de introducerede faktisk fire helt nye af slagsen. Her slog de specielt på, at de nu understøttede Google Assistent – ikke specielt overraskende, vel?

Nyt koncept

Hvor det virkelig blev spændende var, at Acer viste hvad nyt de havde i deres ConceptD serie, og det var ikke småting, eller rettere – nogle af de laptops var faktisk ret små…

Disse laptops er skabt til folk der vil skabe indhold, både YouTubere og videoproducenter, der er en ConceptD-maskine til alle. Acer lancerede også deres ConceptD Pro-serie, og her bevægede de sig nok lidt væk fra de unge YouTubere, og ind i hjertet af professionelle producenter. Concept D-serien indeholder blandt andet ConceptD 7 Pro og ConceptD 9 Pro.

Begge disse maskiner er 100% Adobe RGB-certificerede, har en core i7 9. generation processor og understøtter UHD 4K opløsning.

9 Pro har så også fået det nye Ezel Aero Hing, en monteringsmetode af skærmen der gør, at skærmen kan flytte sig op og væk fra selve laptoppen – ikke bare åbne som et låg. Det ser fedt ud, og må virkelig være noget der flytter noget for folk der bruger den til at designe på.

Mere til gameren

Acer kunne også vise deres nye gaming-stor, Predator Thronos Air, der er en stor stålstruktur med plads til op til tre skærmen, og inden i det hele sidder der en gamingstol. Der er også blevet plads til et lille skrivebord, og stolen har fået indbygget massage, så du behøver stort set ikke flytte dig fra stolen når du gamer – nu mangler vi bare et køleskab, og måske et toilet…

Endelig kunne Acer også løfte sløret for deres Planet 9, Esportsplatform. Det er en community-platform, hvor grupper kan sættes sammen, teams kan bygges op, og folk kan træne andre. Der vil være ambassadører der er dygtige til bestemte spil, og de vil kunne tilbyde at træne novicer. Lige nu kører Planet 9 i lukket beta, men til næste år skulle den lukke op, og så er der nok også kommet flere spil med end de tre der er nu – hvoraf jeg kun kendte League of Legend og DOTA 2.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2637 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart