TEST: Fed støvsuger og luftrenser fra Dyson

Dysons nyeste støvsuger, V11 Absolute, og deres luftrenser, Cool Pure Me, er fantastiske til deres job. Den ene sikrer dig et rent gulv, den anden ren luft. Begge er udstyret med helt nye teknologier der sikrer fantastiske resultater

Dyson V11 Absolute og Cool Pure Me. Foto Dyson

V11 Absolute fra Dyson er den nyeste støvsuger fra den engelske producent, mens Cool Pure Me er en helt ny, personlig, luftrenser. Jeg har testet begge gennem de sidste par måneder, og jeg er imponeret over dem begge.

Dyson V11 Absolute

Lad mig starte med V11 Absolute, den trådløse støvsuger. Den minder i udseendet om dens forgænger, Dyson Cyclone V10 Absolute (https://tech-test.dk/test-dyson-cyclone-v10-absolute-bedste-ledningsloese-stoevsuger-til-dato/), men den indeholder en lang række teknologier der gør at den er dens forgænger overlegen på ikke så få længder.

Dyson V11 Absolute. Foto: Dyson

Dyson V11 Absolute. Foto: Dyson

For det første er der motoren – den har fået et par ekstra hestekræfter, så hvor den forgående føltes som om den havde kræfter nok til at suge søm ud af gulvet, så føles det som om V11 Absolute også løfter gulvbrædderne.

Dyson har også arbejdet med støjniveauet. For hvor jeg nok var vild med Dyson Cyclone V10 Absolute, så larmede den ret meget. Men her har Dyson godt nok ændret en del på støvsugeren.

Lydniveauet er formindsket markant og det gør det virkelig til en fornøjelse at arbejde med den nye støvsuger.

Automatisk sugestyrke

Et andet sted, hvor Dyson virkelig har arbejdet med at forbedre deres støvsuger, er indstilling af sugestyrken. På alle de tidligere modeller jeg har testet, har det været en manuel opgave at skifte sugestyrke.

Dyson V11 Absolute har stadig tre indstillinger, økonomisk, middel og fuld styrke. Og du kan også stadig ændre dem manuelt.

Men hvis du bruger det medfølgende ’high torque’-mundstykke, så vil støvsugeren automatisk skifte sugestyrke alt efter, hvilken overflade støvsugeren køre hen over.

Den del var jeg virkelig spændt på at teste, og den virkede perfekt.

Alt efter hvor svært det var at suge noget op – som fx når jeg kørte over et gulvtæppe – så skiftede V11 automatisk sugestyrke. Den del blev jeg hurtigt ret vild med.

Dyson V11 Absolute. Foto: Dyson

Dyson V11 Absolute. Foto: Dyson

Dyson V11 Absolute tilbehør. Foto: Dyson

Dyson V11 Absolute tilbehør. Foto: Dyson

Det betød også, at jeg ikke kom til at køre ved for høj sugestyrke, og derved bruge batteriet op for hurtigt.

Dyson har gjort mere ved støvsugeren. De har nemlig udstyret sugehovedet med et lille display der viser forskellige informationer. Dels får du konstant at vide, hvor meget batterilevetid der er tilbage, med den sugestyrke du her og nu bruger, dels kan du se, hvilken sugestyrke du her og nu arbejder ved, og endelig viser displayet, hvordan du tømmer og rejser støvsugeren.

F.eks. hvis der har sat sig noget i klemme, der skal fjernes. Den funktion blev jeg hurtig vild med. Det gør det meget lettere at få støvsugeren til at køre optimalt.

Der medfølger en del forskellige mundstykker til V11 Absolute, men ’high torque’ er det eneste der understøtter automatisk sugestyrke. De andre kan bruges til specielle formål, så som svært tilgængelige områder, og det er fedt at de er med. Men personligt bruger jeg stort set kun ’high torque’, for det giver mig den bedste rengøring og bedste batterilevetid.

Endelig bør jeg lige nævne, er støvsugeren er udstyret med filtre der, ifølge Dyson, fjerner op mod 99,97% af alle partikler ned til 0,3 mikron, hvilket kan mærkes. Der er en vis luftrensende effekt over det når du støvsuger.

Dyson V11 Absolute er min absolutte favoritstøvsuger, og selvom jeg har på fornemmelsen at Dyson nok skal dukke op med en bedre støvsuger, så har jeg svært ved at se, hvor du kan forbedre på denne fede støvsuger.

Dyson Cool Pure Me

Og med de ord vender jeg lige blikket mod et andet Dyson produkt – Dyson Cool Pure Me. Det er en lille personlig luftrenser, som er beregnet til at stå på dit bord.

Cool Pure Me suger luften ind gennem basen, renser den gennem det indbyggede HEPA-filter. Derved skulle 99.97% af alle forurenende stoffer fjernes fra luften. Og så sendes luften ud gennem toppen, hvor Dyson bruger deres viden om luftstrømninger, til at lave en kraftig rettet luftstrøm, uden at motoren skal snurre ret meget.

Dyson selv siger at Cool Pure Me fjerner allergener, bakterier og svampesporer, VOC og andre ultrafine partikler fra luften.

Jeg begyndte at bruge Cool Pure Me i mit nye kontor, hvor både maling på væggen dampede af, og hvor gulvet ligeledes dampede af. Alt i alt et miljø, hvor jeg i starten ikke rigtig kunne holde ud af at være i længere tid.

Men da jeg satte Cool Pure Me til at arbejde, gik der ikke lang tid før de dårlige lugte og dampe var væk. Jeg fik ikke længere hovedpine af at være på kontoret og samtidig så kølede Cool Pure Me også luften lidt ned, og det hjalp virkelig på de varme sommerdage.

Dyson Cool Pure Me. Foto: Dyson

Dyson Cool Pure Me. Foto: Dyson

Dyson Cool Pure Me fjernbetjening. Foto: Dyson

Dyson Cool Pure Me fjernbetjening. Foto: Dyson

Let indstilling

Når du starter Cool Pure Me, så står den til at køre oscillere, så du får en fordelt luften i rummet.

Der medfølger en lille fjernbetjening, som hænger fast på Cool Pure Me med en magnet, og via den, kan du ændre på hvor styrken af motoren, du kan stoppe oscileringen, du kan sætte den på timer, og så kan få information om hvordan du renser det indbyggede filter.

Jeg er vild med Cool Pure Me, den pynter på skrivebordet, den er meget lydløs, den renser luften vildt godt, og den er diskret.

Specifikationer: Dyson V11 Absolute

 • Produktnavn: V11 Absolute
 • Producent: Dyson
 • Størrelse af støvbeholder: 0,76 liter
 • Vægt: 3,05kg
 • Sugekraft: 185 AW
 • Støjniveau: 84 DBA
 • Cyklonteknologi: 14 cyclones Radial Root
 • Pris: Set til 4.990 kroner
 • Se mere hos Dyson

 

Bedømmelse: Dyson V11 Absolute

Samlet vurdering 100%

Jeg kan ikke forestille mig at der findes en bedre støvsuger end Dyson V11 Absolute på markedet. Den er stille, den er effektiv, den har en imponerende sugestyrke, og den kører ret langt på en batteriopladning. Jeg støvsuger uden problemer hele huset et par gange på en opladning.

Det er klart min favoritstøvsuger i øjeblikket, og jeg glæder mig virkelig meget til at se om Dyson kan overgå den på et senere tidspunkt.

 

Specifikationer: Dyson Cool Pure Me

 • Produktnavn: Cool Pure Me
 • Producent: Dyson
 • 70 grader oscilering
 • Let udskifte af filter
 • Betjening via fjernbetjening
 • Pris: Set til 2.500 kroner
 • Se mere hos Dyson

 

Bedømmelse: Dyson Cool Pure Me

Samlet vurdering 100%

Den lille personlige luftrenser fra Dyson gør et fantastisk job. Den står stille og roligt på bordet og rejser luften for dig. Den er let at indstille, let at arbejde med og den er ret effektiv.

Hvis du har et dårligt indeklima der hvor du arbejder, kan jeg kun anbefale at du får fat i denne lille luftrenser – den er fantastisk.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3168 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?