Test af in-ear øretelefoner

Master and Dynamics ME05

Glem fancy funktioner som aktiv støjreduktion og stemmeaktiveret assistent. Du kan også glemme Bluetooth-forbindelsen. Og hvis du er Android-fan, er det ærgerligt. For fjernbetjeningen og mikrofonen er kun kompatibel med Apple-produkter. Master and Dynamics fokuserer på musikoplevelsen med ME05 – og den skal være i topklasse.

20190509_154020

Dette forekommer meget tydeligt, da in-ear øretelefonerne har et hus af messing, mens 8 mm-driverne er lavet af titanium. Lyden ledes gennem kobberledningen og ud gennem øretelefonerne, hvis ender består af blød silikone i fire forskellige størrelser, så du har mulighed for at finde den rette pasform. Master and Dynamics appellerer til feinschmeckerne, der ønsker stille luksus, hvorfor der er gjort meget ud af præsentationen af øretelefonerne. Når du åbner kassen, får du en lille hilsen fra producenten, mens ME05 ligger i et flot læderetui, og du får en pudseklud til at sikre, at messinghuset altid skinner. B&O skal have konkurrence.

ME05 sidder godt i mine ører, når jeg først har fået den justeret i mine øregange – ellers bliver bassen meget tam. Silikone-dutterne er behagelige. Det er nemt at komme til fjernbetjeningen, der sidder på kablet.

Lyden af et velstemt flygel i Nocturnes og A Drawing Down of Blinds af henholdsvis Chopin og Rob Dougan emmer af varme og en anstændig bund. Jeg er yderst imponeret over renheden i lydbilledet, hvor cymbaler går klart igennem uden at skære i ørerne, mens pauker og stortrommen sender dunder gennem Abby Road Studios, hvor Dougans symfoni blev indspillet. Samme renhed oplever jeg, da ME05 udfordres af Nobuo Uematsu, der kobler sit heavy metal band sammen med et klassisk orkester i One Winged Angel. Diskanten rammer de høje toner uden at være for skarp, når hi-hat får et ordentlig gok i takt med basguitar og elguitar får fuld skrue. Samtidig formår koret, klarinet og strygere at træde tydeligt frem sammen med skarptrommen, mens tubaen anes. Kort sagt, ME05 undgår det mudrede lydbillede, som ringere øretelefoner ville levere ved afspilningen af dette nummer.

Når jeg spiller elektronisk musik, er øretelefonerne dog lidt uden for deres vante element. Jeg savner en kraftigere baseffekt, men det tænker jeg er prisen for et par øretelefoner, der netop leverer et lydbillede med nuancer og renhed. Inden for rock og jazz begår ME05 sig ganske udmærket. Roger Waters synger klart og tydeligt i Sheep, selvom studiet okkuperes af elguitar, trommesæt, orgel, piano, etc. Hooverphonic mixer rock med jazzede undertoner, hvor den solide kontrabas møder strygere og trommer, mens forsangerindens lettere hæse stemme træder klart frem.

20190509_153930

 

Jeg er meget imponeret over ME05. Master and Dynamics skærer ind til benet og fokuserer på glimrende vis på den rene musikoplevelse, hvor balancen mellem bas, diskant og mellemtoner er noget nær perfekt. Og det er en sand fryd at lytte til! Øretelefonerne egner sig til en bedre genre af musik, men er du mest til hip-hop eller elektronisk musik, vil du højst sandsynligt ikke føle, at bassen er kraftig nok. Her er du bedre tjent med et andet mærke.

Produktinformation

 • Navn: ME05
 • Producent: Master and Dynamics
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Driverstørrelse: 8 mm titanium
 • Forbindelse: Kabel
 • Kabellængde: 1,2 meter
 • Understøtter: Apple-produkter
 • Set til: Kr. 1.499
 • Vægt: 21 gram
 • Mere information hos Master and Dynamics

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Master and Dynamics ME05 fokuserer på musikoplevelsen frem for alle mulige ekstra funktioner. Det betyder, at kræfterne går på at give dig et velbalanceret og rent lydbillede, som egner sig til de fleste genrer inden for musikken. Er du til bastung musik, er dette ikke øretelefonerne for dig.

Producenten ønsker at give dig en luksusoplevelse, hvilket er tydeligt allerede fra det øjeblik, du åbner kassen. Øretelefonerne er lavet af titanium og messing, mens ledningen er af kobber. Valget af materiale er blandt andet årsagen til en yderst ren lyd, der får enhver klassisk symfoni til at lyde himmelsk. Du betaler til gengæld også prisen for denne luksus, men er du audiofil, er ME05 et godt bud på øretelefoner, der kommer tæt på high-fidelity.

Skullcandy Push

Når du køber et 100 % trådløst headset til under kr. 1.000, er det yderst begrænset, hvad du kan tillade dig at forvente. Alligevel skruer Skullcandy forventningerne gevaldigt op, når jeg læser om Push på æsken og headsettets hjemmeside.

20190603_210128

Aktivering af stemmeassistent, vandafvisende, mikrofon til telefonopkald, i alt 12 timers batterilevetid og Secure Fit – og så kan headsettet afspille musik! Du får i princippet alle de funktioner, som high-end headsets udbyder – og dog.

Push sidder ikke synderligt godt i mine øregange, fordi selv det største af de tre par silikoneørepropper, som følger med, ikke er store nok til, at øretelefonerne sidder behageligt, selvom silikonefinnen på hver øretelefon sidder fast i øresneglen. Jeg bør nævne, at Push ikke er faldet ud af mine ører til trods for kraftig hovedrysten, men fornemmelsen af at øretelefonerne er ved at falde ud skaber et vist ubehag.

De 12 timers batterilevetid er fordelt over to gange seks timer, da opladeretuiet har strøm nok til at lade Push op en enkelt gang. Fjernbetjeningen påstås af være intuitiv, men knappen på hver øretelefon kræver noget tilvænning, da det er nemt at komme til at trykke for mange gange på den, og jeg aktiverer stemmeassistenten på min telefon frem for at skrue ned for lydstyrken.

Headsettet er dog vandafvisende, hvilket jeg testede ved at holde det under vandhanen, men Skullcandy nævner ikke, om Push er IP-certificeret, så jeg tør ikke eksponere øretelefonernes udgang direkte for vandstrålen.

20190603_210145

 

Når der ikke er sparet på funktionerne, er det næsten en naturlov, at der spares på lydsiden, fordi prisen er så lav. Push leverer en noget flad oplevelse, og headsettet får ikke min puls op over 100, med mindre jeg lige har indtaget en tredobbelt espresso, mens jeg lytter til BTs Dreaming.

Baseffekten er alt for afdæmpet og tam – uanset om jeg afspiller elektronisk, klassisk eller rock. Jeg savner en solid bund, når stortrommen får tæsk, eller når de elektroniske basrytmer under normale omstændigheder pumper derudaf. Diskanten er alt for dominerende, og det nærmest ødelægger Chopins gode sonater, da flyglet bliver lidt for skarpt at lytte til, når de højere toner lyder.

Skullcandy burde have fokuseret mere på lydsiden frem for funktionerne, når der ikke er plads til det hele i produktionsbudgettet. Men det åbner så for spørgsmålet om, hvem Push henvender sig til? Det er ikke de audiofile, men nok nærmere folk som ønsker et fuldkomment trådløst headset til at have i jakkelommen, når der bare skal musik i ørerne på farten, hvilket giver mening, når Push er vandafvisende.

Produktinformation

 • Navn: Push
 • Producent: Skullcandy
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Driverstørrelse: 9,2 mm.
 • Certificering: Vandafvisende
 • Forbindelse: Bluetooth 4.2
 • Batterilevetid: Seks timer (seks timer ekstra med opladeretui)
 • Stemmeguide: Siri og Google Assistant
 • Understøtter: Android og iOS
 • Vægt: 54,2 gram
 • Set til: Kr. 999
 • Mere information hos Skullcandy

Bedømmelse

Samlet vurdering 70 %

Skullcandy Push er et 100 % trådløst headset, der appellerer til den prisbevidste forbruger, som bare skal have et let transportabelt headset med sig i jakkelommen. For Skullcandy har sparet på lydsiden, mens man nærmest er gået all-in på funktionssiden. Du får både mikrofon, fjernbetjening og god batterilevetid til få penge, men det sker på bekostning af baseffekten og komforten. Lydbilledet er alt for tamt, hvormed Push er diskvalificeret fra den elektroniske scene og hip-hop. Skal du bare casual-lytte til popmusik eller en podcast, er Push bestemt noget for dig.

Sennheiser Momentum True Wireless

Tyske Sennheiser har altid stået for et balanceret lydbillede, hvor den varme og fyldige bas ikke får lov til at overdøve mellemtonerne, og diskanten ikke bliver for skarp eller metallisk. Momentum True Wireless er en undtagelse på ét punkt i Sennheisers første generation af 100 % trådløse headsets.

Headsettet har et klassisk, tidløst design, som på ingen måde skiller sig ud af mængden, og det samme gælder for opladeræsken. Klassisk design, men måske lidt kedeligt. Ørepropperne har touch-overflader, der kan bruges til at betjene musikken, aktivere stemmestyringen eller besvare telefonopkald. Basale betjeninger, som tænd og sluk for musikken, fungerer rigtig godt, mens bladring i numrene eller justering af lydniveauet kræver flere tryk i rap, hvilket ikke altid fungerer lige godt. For ørepropperne sidder en smule løse i mine øregange, hvormed min finger til tider kommer til at ramme ved siden af, så jeg skruer op for lyden i stedet for ned.

20190529_190633

Komforten er ganske god, da Momentum True Wireless drejes godt ind i mine øregange, så de sidder bedre fast i øresneglene, og de ikke falder ud.

Jeg oplever, at de dynamiske driver skaber en baseffekt, som er en anelse mudret. Vi er ikke ude i, at bassen overskygger mellemtonerne, og der er en god bund i musikken, men den mudrede fornemmelse anes især, når jeg afspiller Chopin, hvor den lægger en dæmper på rumklangen. Vi er ude i de fine detaljer, men det er noget, som jeg bider mærke i, når jeg afspiller klassisk musik, der har et flygel med i orkestret. I app’en forsøger jeg at justere indstillingerne for at skabe en renere lyd, men det lykkedes ikke 100 %.

Afspiller jeg elektronisk musik, oplever jeg bassen som fyldig og varm, der dog lægger en mindre dæmper på rumklangen. Problemet er dog ikke så fremtrædende som med klassisk musik. Diskanten giver hi-hatten en perfekt skarphed i rocknumrene, og den bliver hverken metallisk eller skærende.

Sennheisers tradition for tydelige mellemtoner er velbevaret, da sangstemmerne ikke træder i baggrunden i forhold til bassen. Detaljegraden er nærmest uhørt i forhold til øreproppernes størrelse. Jeg kan, eksempelvis, fornemme trianglen træde lidt frem i symfoniorkestret, selvom strygere og blæsere giver den gas.

Alt i alt er Momentum True Wireless det tætteste, jeg er kommet på high-fidelity med et par Bluetooth-ørepropper. Og øretelefonerne er gode til stort set alle genrer, selvom den klassiske musik lider en anelsen på grund af bassen, men vi er ude i feinschmeckeri her.

20190529_190855
Produktinformation

 • Navn: Momentum True Wireless
 • Producent: Sennheiser
 • Frekvensområde: 5 Hz – 21 kHz
 • Driverstørrelse: 7 mm.
 • Certificering: IPX4 (regnafvisende)
 • Forbindelse: Bluetooth 5.0
 • Batterilevetid: Fire timer (otte timer ekstra med opladeretui)
 • Stemmeguide: Siri og Google Assistant
 • Understøtter: Android og iOS
 • Vægt: 13,2 gram (begge ørepropper)
 • Set til: Kr. 2.189
 • Mere information hos Sennheiser

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Sennheiser Momentum True Wireless er den tyske producents første generation af 100 % trådløse øretelefoner. På mange områder er vi tæt på high-fidelity, men bassen bliver simpelthen mudret, og det kan fornemmes i de fleste musikgenrer, hvor også en del af rumklangen forsvinder. Går det hen og ødelægger musikken? Nej, men er man vant til Sennheisers noget nær perfekte balance i lydbilledet, er det lidt skuffende.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?