TEST: Arlos nye overvågningskameraer leverer høj kvalitet til lav pris

Pålidelige og overvågningskameraer i høj kvalitet til inde og ude behøver ikke koste alverden, det viser Arlo med deres nyeste serie. Men træerne vokser trods alt ikke ind i himlen

Arlo Essential Outdoor Camera 2K. Foto: Arlo

Jeg er generelt en stor fan af Arlo og deres overvågningskameraer, og det undrer mig da heller ikke at et firma som Verisure bruger dem i deres løsninger.

Nu har Arlo så lanceret en nye serie af prisbillige kameraer, Essential-srien, og jeg har testet deres Essential Outdoor Camera med 2K-opløsning og deres Essential Indoor Camera ligeledes i 2K-opløsning.

Essential-serien er, som navnet antyder, ikke så avancerede som deres topmodeller, blandt andet er opløsningen begrænset til 2K eller HD. Men helt ærligt så er der ikke mange der i realiteten har brug for f.eks. 4K-opløsning i deres overvågningskameraer.

Essential Outdoor Camera minder i designet meget om alle forgængerne, omend jeg synes det er en anelse mere buttet. Men samtidig har Arlo ændret monteringsmåden, så man nu skal skrue en lille plastikplade op der hvor kameraet skal placeres. På kameraet skal holdere så skrues på, og de to kan så sættes sammen, så kameraet er sat op – og herefter kan kameraet så vinkles så det dækker det ønskede område.

Fordi det er et af deres ‘billige’ kameraer så er der ikke et aftageligt batteri, hvis kameraet skal lades op, så skal det sluttes til strøm via et usb-c kabel (der følger både kabel og adapter med, så du kan slutte kameraet direkte til strømudtag).

Arlo Essential Outdoor Camera 2K. Foto: Arlo

Essential Indoor Camera mindre en del om deres tidligere model af indendørs kameraer, både når det kommer til design og størrelse. Kameraet er fastmonteret på en fod/stander, og der følger skruer og monteringsplade med, så du kan montere kameraet på væggen.

Som med tidligere modeller af Arlos indendørskameraer, så er Essential Indoor Camera ikke trådløst, det kræver at det er i nærheden af en stikkontakt. Det har jeg det nu ret fint med, ledningen er pænt lang, og der er næsten altid en stikkontakt i nærheden når man er indendørs.

Opsætning og ny app

Da jeg så skulle installere kameraerne i mit Arlo-setup, fik jeg besked om at de krævede den nye version af app’en, hvilket som udgangspunkt ikke er noget problem. Nye funktioner, nyt design og så videre – Arlo har lavet en ny app.

Opdateringen krævede dog også lige at alle mine øvrige Arlo-kameraer var opdaterede til nyeste firmware, hvilket jeg naturligvis altid sørger for.

Kameraerne var lette at slutte til systemet, alt jeg skulle gøre var at trykke på den lille knap i toppen af kameraet og så fandt app’en automatisk de nye kameraer. Men her er det at jeg bliver en lille smule irriteret.

Jeg har en Arlo Hub, faktisk har jeg to, og normalt så kan jeg koble et nyt Arlo-kamera til en af de to hubs. Men disse kameraer kører på mit eget WiFi, hvilket jeg ikke synes er optimalt. Jeg kan godt lide at de kører på, eller kan køre på, det sikre WiFi som Arlos hub i forvejen har.

Arlo Essential Indoor Camera 2K. Foto: Arlo

Men det er så ikke tilfældet med disse Essential kameraer.

Jeg er heller ikke vild med den nye app – hold da lige op den er forvirrende at bruge. Herudover er der sket en ændring i aktiveringsmåden af kameraer. Normalt så kan jeg aktivere eller deaktivere kameraerne på mine forskellige hubs, eller på dem alle på en gang.

Men den mulighed er nu væk, og der er kommet tre tilstande, Ude, Aktiver hjemme og Standby. Her forvirrede det mig meget at Aktiver hjemme ikke slukkede for alle kameraer – alt andet lige, så var jeg jo hjemme. Men i stedet så fik jeg stadig notifikationer når nogen bevægede sig ind foran et kamera.

Jeg kunne så gå ind og justere de enkelte kameraer for hvad de skal i de forskellige tilstande, men det virkede virkelig underligt.

Men jeg fik ikke muligheden for at aktivere eller deaktivere kameraer der var koblet til en bestemt hub, og det irriterede mig.

Der er så kommet en funktion, hvor man kan oprette egne genveje og automationer i app’en, men det kræver en del arbejde at sætte de funktioner op, som der var adgang til direkte i app’en før.

Kvalitet af optagelser

Begge kameraer optager i 2K, hvilket er rigtig fin kvalitet, og hvis du har en Arlo-konto kan du tilgå dem i 30 dage. Begge kameraer giver dig mulighed for at tage billeder og starte optagelse direkte fra app’en, du kan høre alt kameraet hører og du kan tale gennem kameraet, hvis det er nødvendigt.

Outdoor-modellen har også indbygget lys, så du kan tænde det, hvis det er nødvendigt. Men ellers fungerer begge ganske fint i dårlig belysning.

Udendørsmodellen tåler også fint det danske vejr, hvilket er nødvendigt for et udendørs kamera.

Jeg kan bedst lide de store modeller i fra Arlo, de giver lidt flere muligheder og lidt bedre muligheder for zoom og bedre nattesyn. Men disse Essentiel-modeller er nu stadig rigtig gode, ikke mindst til prisen og så sælges de begge i 2-pak-versioner.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Både Arlo Essential Outdoor Camera 2K og Arlo Essential Indoor Camera 2K er gode overvågningskameraer. Når først de er sat op, skal du ikke rigtig spekulere på noget som helst.

Følsomheden er fin, og det er let at se hvad der sker på videoerne. Kameraet er godt til at zoome ind på det der bevæge sig, jeg synes at lyden går fint igennem.

Du kan læse mere om Arlo Outdoor Camera 2K her.

Du kan læse mere om Arlo Indoor Camera 2K her.

Arlo Outdoor Camera 2K (2-pak) koster i skrivende stund: 1.745 kroner

Arlo Indoor Camera 2K (2-pak) koster i skrivende stund: 1.345 kroner

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.