TEST: Bitdefender – elegant og let sikkerhed

Uanset om du sidder på en mac, pc eller har en Android, så er det nødvendigt med et sikkerhedsprodukt. Vi har kigget på Bitdefenders store sikkerhedsløsning, og det er både avanceret, elegant, letbetjent og med en minimal belastning af computeren

It-sikkerhed er vigtigere end nogensinde før. Malware er på hastig fremmarch, og de sidste ugers tilfælde af ramsomware-angreb, der har bragt virksomheder som blandt andet Mærsk og TNT i knæ, er næppe det sidste – eller værste – vi kommer til at se på den front i år.

For mig understreger det vigtigheden af tre ting. Dels at sørge for at såvel computer som smartphone altid er opdateret, så de mest graverende sikkerhedshuller er lukkede, dels at få opdateret alle programmer hele tiden så huller i f.eks. Adobe Reader lukkes, og endelig at sørge for at der kører et godt sikkerhedsprodukt på din mac, pc eller Android-enhed.

Et sådant program kommer fra Bitdefender, der har versioner af deres sikkerhedsprogram af sammen navn, der kører på alle platforme. Til pc hedder den så Total Security, mens den til mac hedder Antivirus for Mac og til Android bærer navnet Mobile Security & Antivirus. Jeg har kigget nærmere på programmet, specielt Mac og pc, men jeg har også valgt at kigge på mulighederne og ikke på hvor godt programmet er til at stoppe trusler med.

Stærk beskyttelse

Det er ikke fordi jeg mener det er uvæsentligt, men fordi det kræver langt større ressourcer end Tech-Test kan mønstre. I stedet for har jeg kigget på hvordan Bitdefender scorer på nettet når det kommer til beskyttelse.

PCMag.com scorer den med 4,5 ud af 5, techradar.com giver den også 4,5 ud af 5, av-test.org scorer den med 6 ud af 6 i sikkerhed (i deres test fanger den 100% af både de nyeste malware og 0-days trusler og AV Comparatives giver den Advanced+, hvilket er deres højeste karakter.

Der er i min verden ingen tvivl om at Bitdefender hører til blandt de bedste sikkerhedsprogrammer til såvel pc som mac og Android. Med det på plads gik jeg så i gang med at kigge nærmere på programmets funktioner og brugervenlighed.

Et simpelt program til mac

Et kig på mac-versionen viser et ret simpelt program. Der er ikke det store du som bruger skal røre ved når først programmet er installeret. Faktisk så har det, lige som pc-versionen, en autopilot-tilstand hvilket vil sige at du som bruger ikke skal gøre noget. Programmet passer sig selv.

Men fordi det er en mindre version end den til pc, så får du ikke helt så mange funktioner i mac-versionen. Faktisk så svarer programmet godt til navnet – Antivirus. Det er hvad programmet er, en beskyttelse mod de traditionelle vira.

Der er ikke en speciel malware-beskyttelse, udover den der findes i Antivirus-delen, ej heller får du beskyttelse mod tyveri eller muligheden for at optimere din mac. Du får en god antivirusbeskyttelse, og du kan få netbeskyttelse koblet til dine browsere.

Herudover der er ikke så meget du kan i mac-versionen. Du kan se hvilke filer du har sat i karantæne, og du kan fremtvinge et scan af din mac, men ellers ikke.

Programmet skal have stor ros for den enkle brugergrænseflade, for at det aldrig forstyrrer dig når det kører, og for den meget lille påvirkning af din mac.

Mere kød på pc-versionen

Da jeg dernæst vendte blikket mod pc-versionen var det klart hvorfor den havde fået navnet Total Security. Der var langt flere funktioner i programmet, også selvom nogle af dem ikke lige var deciderede it-sikkerhedsfokuserede.

Du få blandt andet muligheden for at lave et sårbarhedsscan af din pc – hvilket er meget væsentligt i disse ransomware-tider. Derudover får du funktioner som ransomwarebeskyttelse, antispam, firewall, forældrekontrol og Safepay.

Samtidig får du en Quickscan optimizer og en Startup optimizer, der på hver deres måder tjekker din maskine for at se om den kan gøre den hurtigere eller mere sikker.

Der er ingen tvivl om, at Bitdefender Total Security 2017 er et meget omfattende program, det er let at bruge og det belaster ikke din pc og beder dig aldrig om at tage stilling til alskens mærkelige sikkerhedsspørgsmål.

Opsamling

Jeg er blevet rigtig glad for Bitdefender. Programmet fungerer rigtig godt, det kører uden nogensinde at forstyrre mig. Faktisk har jeg en tendens til at glemme det under brug, og det er et stort plus i min bog.

Jeg stiller altid spørgsmål ved de mange andre funktioner et program som Total Security har, for jeg har det bedst med at et program holder sig til det det er udviklet til. Men de funktioner har et meget lille fokus i programmet så jeg tilgiver dem gerne.

Samtidig så er de gemt lidt væk, så du behøver ikke tage højde for dem når du dagligt lige tjekker kontrolpanelse.

Sårbarhedsscannet får pc-versionen til at udmærke sig rigtig meget, og jeg håber virkelig at de folk der benytter Bitdefender også gør brug af den version, for alt for mange glemmer at opdatere programmer – denne funktion kan hjælpe med til at brugerne tænker sig om en ekstra gang, og sikre at deres computer er så lidt sårbar som mulig.

Produktinformation

  • Produktnavn: Antivirus for Mac 2017, Total Security 2017
  • Producent: Bitdefender
  • Beskytter op til 5 enheder i op til 3 år.
  • Pris: Set fra kr. 357,00 afhængig af version
  • Mere information hos Bitdefender

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Sikkerheden er i top med programmet, hvilket internationale resultater viser. Dernæst skal pc-versionen have ros for de mange funktioner, mens mac-versionen skal have ros for at den også beskytter din Time Machine.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?