TEST: Fed lyd den mobile højttaler Move 2

God lyd, skønt design, masser af mobilitet og en høj pris - det er kendetegnene for den nyeste mobile højttaler fra Sonos

Sonos Move 2. Foto: Sonos

Det er altid spændende at teste nye produkter fra Sonos, det er meget sjældent at de skuffer og designet er stort set altid skønt – prisen er så noget helt andet, den ligger som regel i den høje ende af spektret, og det gælder også med Move 2.

Men lad mig lige træde et skridt tilbage og kigge nærmere på designet af Move 2. Den er en høj enhed, i en nærmest elliptisk form. Sonos har designet den med et hulrum på bagsiden, designet til at virke som et håndtag, så du let kan tage den med dig.

Det er også her du finder de eneste tre fysiske knapper, nemlig tænd/sluk, bluetooth og mikrofon on/off. På bagsiden finder du også et usb-stik, det kommer jeg tilbage til lige om lidt.

I toppen er der placeret en række touch-knapper, hvorfra du kan skrue op og ned for lyden, starte og stoppe musikken og hoppe et nummer frem og tilbage. Det er også her du kan vælge at parre den med en anden Move 2-højttaler så du kan afspille i stereo.

Hele designet er simplistisk, super elegant og jeg er ikke i tvivl om, at den højttaler vil kunne stå i alle stuer og stadig se godt ud.

Sonos har sikret en IP56-certificering, hvilket betyder du højttaleren godt kan tages med udenfor, for den tåler regn, sne, sol, snavs og mere. Du skal dog ikke smide den ned i poolen til sommer, det tåler den ikke.

Let at sætte op, let at bruge

Move 2 er både en WiFi og bluetooth-højttaler, og når du tænder for den første gang, så bliver den automatisk fundet af Sonos-softwaren, og i mit tilfælde så var der lige et par softwareopdateringer jeg skulle igennem, og så var jeg ellers klar til at bruge højttaleren.

I løbet af opsætningen, der var klaret på under 10 minutter, justerede Move 2 sig også til det lokale jeg havde sat i den, men det betød ikke at jeg efterfølgende ikke kunne flytte den. Så længe mikrofonen er slået til, så justerer den sig automatisk når du løfter den derefter sætter den ned igen.

I løbet af den automatisk opsætning, bliver højttaleren også koblet til det lokale trådløse netværk, men fordi højttaleren også er en bluetooth-højttaler, kan du – i modsætning til de fleste andre Sonos-højttalere – let flyttes væk fra det trådløse netværk, og stadig bruges.

Bluetooth-knappen på bagsiden skal bare trykkes ind, og så kan du finde mobilen i mobilens bluetooth-menu. Naturligvis kan du så ikke bruge alle de funktioner du ellers finder i Sonos-app’en, men du kan stadig streame musik til den.

Men samtidig er der en anden lille gevinst ved bluetooth-funktionen, nemlig at hvis du streamer via bluetooth til den, mens den er koblet til lokalnettet, så kan du faktisk benytte alle højttalerne i dit Sonos-system – voila, hele Sonos-anlægget er pludselig på bluetooth.

Sonos Move 2. Foto: Sonos

Med til Move 2 følger der en ‘base’, en lille diskret ring højttaleren kan sættes i. Denne lille ring sluttes til strøm og så lader højttaleren automatisk op. Men du kan også bruge det lille usb-c-stik på bagsiden, og slutte en oplader direkte til den.

Udover at være en oplader, så er basen også en holder til Move 2, der er skridsikker og diskret.

Det er nu ikke fordi den skal så ofte i strøm. Batteriet har nemlig strøm nok til op mod 24 timers aktivitet.

Fed lyd

Når det så kommer til lydkvalitet, så er det svært at gå galt i byen med en Sonos-højttaler. Move 2 er da også udstyret med masser teknologi der sikrer den gode lyd.

Således har den tre D-klasse digitale forstærkere justeres til højttalerens akustiske arkitektur, den har to vinklede tweetere til det høje frekvenssvar, en midwoofer, der leverer lyden til mellemtonerne og bassen, og så har den en række mikrofoner der bruges til at lyttet til den lyd der kommer retur til højttaleren og justere højttaleren ind i forhold til hertil. Justeringer udføres ved hjælp af deres egen Trueplay-teknologi, og den fungerer rigtig godt.

Du kan naturligvis også justere lyden i den equalizer der er i app’en, men jeg tvivler på at du får brug for den, jeg brugte den aldrig.

Hvilket så bringer mig til lyden, og hold da lige op, hvor er den bare fed.

For det første er der en volumen og fylde i lyden, som jeg sjældent oplever i ‘små’ og mobile højttaleren, og hvis det sker så handler det typisk bare om at spille højt, og så forsvinder alle karakteristika i musikken. Det var ikke tilfældet her – lyden fyldte rummet på en fed måde.

Bassen er dyb, kraftig og markant uden på nogen måde at være altdominerende. Den lægger en skøn bund i musikken og er virkelig en skøn bas.

Mellemtonerne er flotte og breder musikken flot ud, og når det kommer til diskanten, så leverer Move 2 en klar og flot diskant, skarp og klar, uden på nogen måde at være skinger eller forvrænge musikken.

Alt i alt et fedt lydbillede fra Move 2, som du endda kan få i stereo, hvis du har penge nok på kontoen til at købe to af slagsen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Sonos Move 2 er en fed højttaler der både kan bruges som en del af dit Sonos-setup i huset, som alene højttaler eller som mobil højttaler.

Skønt design, masser af fede muligheder og en vildt god lyd. Jeg har intet at udsætte på Move 2, udover den høje pris altså. Men den er alle pengene værd, det er virkelig en fed højttaler.

Den har den flotteste fyldige lyd, skønneste bas og klares diskant jeg længe har hørt. Jeg er vild med Move 2.

Du kan læse mere om Move 2 her.

Det koster Sonos Move 2 lige nu

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.