TEST: Galaxy Book4 Pro er flot og elegant, men kunne godt yde bedre

Den nye laptop fra Samsung er virkelig elegant og har en fed skærm. Men du betaler virkelig meget, for meget faktisk, for det du får

Samsung Galaxy Book4 Pro. Foto: Samsung

Når det kommer til design af laptops så skuffer Samsung aldrig. Deres laptops er elegante, tynde og minimalistiske, og det er en fornøjelse at have dem med i tasken.

Den nye Galaxy Book4 Pro er ingen undtagelse, den er supertynd, den vejer ikke ret meget og den kan uden problemer arbejde en hel dag på en opladning.

Galaxy Book4 Pro kommer i et par forskellige konfigurationer, og jeg havde 14″-udgaven med en Intel Core 7 Ultra processor og Intel ARC grafikkort, hvilket umiddelbart virkede lovende.

Samsung bruger store ord når de beskriver deres nyeste laptop, blandt andet at den AI processoren har indbygget giver den ekstra stor ydelse, ikke mindst når det kommer til multitasking eller krævende opgaver.

Så jeg gav mig til at teste laptoppen på en række forskellige måder. Jeg sendte naturligvis de vanlige benchmarks efter den, jeg gamede på den, jeg så videoer og redigerede film og billeder på den.

Fed skærm

Som det første skal skærmen have ros. Den er virkelig fed på mange områder. Billeder står klart og og med flotte farver. Det var en fornøjelse at se film på den, og farverne var rigtig gode når jeg redigerede film og billeder på den.

Samsung har sikre at skærmen udsender mindre blåt lys, hvilket er godt for øjnene, og så har de forsynet maskinen med Vision Booster, der er med til at sikre, at du kan se skærmen fint i alle lysforhold.

Her gjorde skærmen det rigtig godt, jeg oplevede ikke for alvor noget genskin, noget der ellers virkelig kan genere i en laptop, ikke mindst når man bruger den på farten.

Samtidig er skærmen en berøringsfølsom skærm, og selvom jeg ikke ligefremt er til fan af at sidde med beskidte og fedtede fingre og rage rundt på skærmen, så gjorde virkede det alligevel ret godt på denne laptop – ikke mindst når jeg redigerede videoer og billeder på laptoppen.

Ydelsen en blandet pose bolsjer

Men hvor laptoppen ikke imponerede helt så meget var, hvor det kom til ydelsen. Processoren burde ellers være garant for en god ydelse, men jeg synes bare ikke at jeg fik de hestekræfter jeg burde – ikke mindst den høje pris taget i betragtning.

Ofte måtte jeg vente, hvad der føltes som alt for lang tid, når jeg startede en app, og jeg oplevede ved flere tilfælde at laptoppen laggede når jeg spillede visse spil. Langt de fleste spil klarede den fint nok, men der var også flere tilfælde, hvor lag var markant.

Det gik fint nok at redigere billeder og video på den, her virkede den til at have rigeligt med kræfter i reserve.

Fordi processoren fra Intel har indbygget AI, havde Samsung også lagt app’en/programmet Luminar Neo på startmenuen. Det er et AI-baseret billedredigeringsprogram der lige skal installeres færdigt inden du kan bruge det, og så skal du oprette en konto hos Luminar før du kan bruge programmet.

Jeg kom aldrig så langt som til at teste programmet, for jeg nægter at oprette en konto hos et firma – og aflevere mine data. Men programmet er der, hvis du vil udforske AI-redigeringsmulighederne. Jeg brugte i stedet Adobes programmer der både kan en pokkers masse mere, og som også sætter langt større krav til laptoppen.

Den har porte nok, ikke for mange ikke for lidt, til det meste. Der både usb-c og den klassiske usb-port, samt HDMI, mini-jackstik og et slot til at læse hukommelseskort.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Samsung Galaxy Book4 Pro er en rigtig god laptop, hvis jeg ser bort fra prisen. Den har en pæn ydelse, men ikke en der imponerer. Den har en superfed skærm og den er virkelig godt designet, hvilket gør det til en fornøjelse tage den med på farten.

Men fra tid til anden lagger den i spil, og til prisen får jeg ikke den ydelse jeg havde forventet.

Du kan læse mere om Galaxy Book4 Pro her.

I skrivende stund starter prisen på omkring 12.300 kroner.

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.