TEST: Gamingstol for standardpersoner

Det er væsentligt at sidde ordentligt foran din computer, ikke mindst når du gamer. Jeg har afprøvet den nye L33T-Gaming Elite V3 stol, og kan konstatere at du skal være standardstørrelse for at sidde perfekt i den

Jeg bruger mange – nok alt for mange vil min kone mene– timer placeret foran min computer. Primært i forbindelse med mit arbejde, men indrømmet – jeg får da også spillet lidt i ny og næ.

Så jeg var ret spændt på at test-sidde L33T-stolen, og det har jeg så gjort et par uger nu, og tre ting står helt klart for mig. Den er fremstillet af rigtig fede materialer, den er ikke designet til folk der har passeret 190cm, og de fem ben er placeret så man let kæntrer på stolen.

Men lad mig lige starte med begyndelsen. Som alle kontor/gaming-stole i dag, så skal du samle den selv. Her er der ros til L33T-stolen. Let forståelig samlevejledning og dele der bare passer sammen som hånd i handske.

Jeg vil så lige sige, at det kan betale sig lige at lade den lufte af et par timer når du har samlet den. Den er fremstillet af PU-læder, hvilket forhindrer at du sveder når du sidder i den, og det er fedt – men det ændrer ikke på at den lugter lige når du har pakket den ud. Så lad den lige stå en dags tid inden du bruger den.

Til standardpersoner

Men da jeg satte mig i den første gang stod det klart med det samme, at jeg bare er for stor til en standard gamingstol.

Hvor er problemerne, tænker du måske? Jo ser du – for det første er der en ’kant’ på siden af sædet, og mine lår presser konstant mod dem når jeg sidder i stolen. Havde jeg været mindre ville det ikke være et problem, men jeg mærker det konstant når jeg sidder og arbejder ved min computer.

Dernæst er der en lændepude som du monterer selv. Men når jeg sidder i stolen, er det ikke min lænd der rammer den – det er toppen af min bagdel (og så behøver vi ikke snakke om størrelsen på min r.., ok?)

Leet hovedbillede

Så for at jeg kunne sidde i stolen, måtte jeg fjerne den. Med den væk, sidder jeg langt bedre i stolen, men kanterne er stadig et irritationsmoment.

Endelig er der et langt mere alvorligt problem. Jeg oplever ofte, at stolen for overbalance når jeg ruller frem.

Det er som om benene ikke er placeret korrekt – for stolen har en tendens til at ’vælte’. Jeg har endnu ikke oplevet at vælte helt, men jeg har været tæt på et par gange.

Gode indstillinger

Men når det er sagt – hvis du er en person af standardstørrelse, så vil du sidde godt i stolen, og lændestøtten vil nok sidde bedre.

Men der skal ros til stolen for de mange indstillinger. Rygstøtten kan lægges stort set vandret ned, og det er rigtig let at indstille vinklen på rygstøtten. Virkelig fedt.

Og selvom jeg er en ret høj mand, så er der intet problem med at få hævet stolen så meget at jeg sidder med mine ben i en god vinkel.

Nakkestøtten er også fed, speciel når du læner ryggen tilbage, så er det dejligt lige at få lidt støtte til din nakke.

Endelig kan du justere armstøtterne i højden, og det er altså skønt når du spiller computerspil, skulle jeg hilse og sige.

Min samlede vurdering er, at stolen er en fed stol, men du skal ikke være større end standardstørrelser, for så er stolen ikke så komfortabel at sidde som den kunne være. Og du skal altså betale 1.700 kroner for stolen, så du skal altså sidde godt i den.

Produktinformation

  • Produktnavn: L33T Elite V3 Gaming Chair (PU)
  • Producent: L33T Gaming
  • Materiale: PU-læder
  • Støtte: Nakke og lænd
  • Justering: Rygstøtte og armstøtter
  • Max vægt: 125kg
  • Stolens vægt: 23kg
  • Pris: Set til 1.699 kroner
  • Se mere hos L33T

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

L33T-Gaming stolen er en fed stol for folk af standardstørrelse. Men den er ikke speciel god hvis du er lidt større end normalen. På samme måde er det problematisk at stolen ikke er stabil – det er ikke ok at den har tendens til at vælte når du ruller frem på den.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2693 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart