TEST: Huawei P20 Pro, årets bedste smartphone

Det er fede mobiler der kommer fra kinesiske Huawei. Med P20 Pro har de lavet en af de hurtigste mobiler på markedet, og samtidig den med det bedste og mest avancerede kamera – selv designet er i top

Huawei p20 pro. Foto: Lars Bennetzen

Jeg er fan af Huawei og deres mobiler. De stræber højt og de rammer som regel meget tæt på det mål de sætter sig selv. Med P20 Pro har de skabt årets bedste smartphone til dato (om der kommer en bedre senere på året ved jeg desværre ikke), og det er virkelig en fryd at bruge den. Hurtig og med det bedste kamera jeg endnu har oplevet på en smartphone.

Den har også et fantastisk design og som med P20 er der glas på både for- og bagside.

Samtidig har Huawei virkelig skruet op for udnyttelsen af skærmarealet. Det er ikke meget kant tilbage. Huawei selv kalder det for FullView Display, og det navn passer godt. Den flotte 6,1” skærm ser nærmest ud til at gå i et med baggrunden når du tager billeder med den.

Opløsningen på skærmen er på 2.244 x 1.080 og skærmen er meget lysstærk, og så er det en OLED-skærm. Det betyder at billedet står flot og skarpt på skærmen, og det er en fornøjelse at bruge skærmen til hverdag. Specielt hvis du vælger at bruge en mørk baggrund, vil du kunne nyde den store kontrast som skærmen er i stand til at give.

Fingeraftryksscanneren er så flyttet over på forsiden af mobilen – noget som jeg ikke personligt bryder mig om, men udover det, så virker den upåklagelig – din mobil åbner lynhurtigt når du bruger den.

Du kan også vælge at bruge ansigtsgenkendelse på din mobil, og også her går det hurtigt. Jeg har forsøgt at snyde den med billeder af mig selv, men har ikke kunne låse op med mindre det var mit eget ansigt der var foran mobilen.

Huaweis klassiske interface

Huawei bruger deres egen version af Android, eller rettere deres eget skin, EMUI OS. Jeg er virkelig vild med det interface. Det fjerner app-skuffen (du kan godt få den igen, hvis du gerne vil), og alle dine apps er tilgængelige lige på hovedskærmen.

Som iPhone-folket kender, så kan du få en søgefunktion frem ved at trække ned på skærmen, og det er virkelig en super fed oplevelse.

Men interfacet kræver tilvænning, hvis du ikke har brugt iPhone, eller hvis du er meget glad for Androids klassiske interface. Ikke desto mindre er jeg virkelig glad for Huaweis måde at bruge Android på.

Lynhurtig i test

Mobilen er en fornøjelse at arbejde på. Den er godt nok ikke den hurtigste i testen, men den er tæt på. Apps åbner lynhurtigt og vores benchmark placerede meget tæt på de bedste når det kommer til rendyrket ydelse.

Spil er en fornøjelse at spille selv krævende spil på P20, og der er ingen problemer med at få den til at lave flere ting på en gang. Det er faktisk ikke så underligt, for i vores benchmark er det klart, at hukommelsen på P20 Pro yder bedre end alle andre.

Testens bedst kameraer

Siden Huawei indgik et partnerskab med Leica, har de totalt domineret markedet for kameraer for smartphones, og P20 Pro har uden tvivl markedets bedste smartphone-kamera.

DXOMARK giver således P20 102 point og P20 Pro 109 point for kameraet. Den der kommer tættest på her er Samsung Galaxy S9+ med en score på 99.

Og jeg er helt enig – Huawei P20 Pro har et fantastisk kamera. På auto tager den forrygende billeder der står klare og skarpe og med meget flotte naturlige farver. Samtidig har Huawei øget antallet af kameraer på bagsiden. Så i stedet for to som de fleste har, så er der nu hele tre kameraer. En 8MP telefoto linse, en 20MP monokrom linse og en 40MP farvelinse.

De tre linser kobles så sammen med 3x optisk zoom og 5x hybrid zoom, hvilket jeg virkelig betragter som imponerende på en smartphone.

Samtidig er kameraet lynhurtigt, næsten uanset hvor hurtigt dit motiv bevæger sig, så formår kameraet at fange motivet så det står skarpt. En imponerende bedrift.

Huawei har også udstyret P20 med AI-billedstabilisering og det hjælper på to områder. Dels når du optager video, hvor det næsten virker som om du har en gimbal på din smartphone. Dels når du vil tage nattebilleder. Vælg indstillingen ’nattebilleder’, og så kan du tage billeder selv ved lav belysning uden at skulle bruge en 3-fod. De billeder jeg har taget med P20 Pro om natten har været imponerende klare og meget lyse – også selvom der ikke var noget nævneværdigt lys jeg kunne se. Billederne var faktisk endnu bedre end på P20.

Du behøver heller ikke skulle vælge mellem forskellige indstillinger, alt efter hvad du vil fotografere. Det indbyggede AI vælger selv de optimale indstillinger, alt efter om du fotograferer en person, natur, sport eller noget helt andet. Jeg har helt droppet at bruge ’pro-tilstanden’, for det indbyggede AI kan faktisk gøre det langt bedre.

En anden fed funktion er 3D Portrætbelysning, en funktion du kan bruge når du tager portrætter. Her kan du vælge forskellige former for belysning, og der er virkelig mulighed for at lave nogle fede billeder her.

Videodelen af kameraet er ligeledes super godt – klare, flotte og skarpe film, og aldrig en rystelse at finde.

Men hvor videodelen virkelig er i særklasse er ved deres super-slow motion. 960 billeder pr. sekund giver nogle vildt spændende film, og de står bare knivskarpe.

Men hvor super-slow motion ikke er helt i top er måden du bruger den på. Du skal vælge den indstilling, og derefter starte optagelsen i præcis det øjeblik du vil optage. Og da en optagelse varer 0.2 sekund har du ikke meget tid at reagere på. Her kunne Huawei godt lære lidt af både Sony og Samsung.

Skal jeg også lige nævne selfie-kameraet, så er det på imponerende 24MP og giver ligeledes rigtig flotte billeder.

Produktinformation

 • Produktnavn: P20 Pro
 • Producent: Huawei
 • Skærm: 6,1” OLED, fuld HD i 2.244 x 1.080
 • Cpu: HUAWEI Kirin 970 CPU, octa-core + micro core i7, 4 x Cortex A73 2,36 GHz + 4 x Cortex A53 1,8 GHz
 • Forbindelser: Wi-Fi: 802.11b/g/n/a/ac 2,4 GHz and 5 GHz, micro USB, USB 2.0, BT4.2, BLE
 • Bagkamera: 40 MP (RGB, f/1.8 blænde) + 20 MP (Monokrom, f/1.6 blænde) + 8 MP (Tele, f/2.4 blænde)
 • Frontkamera: 24 MP, f/2.0 blænde
 • Batteri: 4.000 mAh
 • Hukommelse: 6 GB RAM + 128 GB ROM
 • Dimensioner: 73,9 x 155 x 7,8 mm
 • Vægt: 180 gram
 • Pris: Set til 6.300 kroner
 • Se mere hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Huawei har med P20 Pro lavet den bedste smartphone jeg endnu har testet, og det til en pris der er ganske fornuftig. Den er blandt de hurtigste og den tager fantastiske billeder. Lynhurtig til at låse op, om det er med fingeraftryk eller ansigtsscanner, og så har den et meget elegant og flot design.

Huawei P20 Pro er min nye favorit smartphone, og har virkelig lagt afstand til konkurrenterne når det kommer til kameraområdet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2231 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?