TEST: In-ear-headset til gameren er også fedt til musik

GTW 270 Hybrid fra Epos er det første helt trådløse in-ear-headset til gaming og musik. Det løser begge opgaver fantastisk godt - jeg er blevet stor fan af det lille headset

Normalt så forbinder jeg ikke gaming med et in-ear-headset. Naturligvis ved jeg godt at man kan game på mobilen og bruge sit headset der. Men når vi virkelig snakker gaming, så vender vi blikket mod computeren eller konsollen, og et godt kablet over-ear-headset, ikke sandt?

Men den opfattelse af gaming og lyd punkterer Epos med deres nyeste GTW 270 Hybrid. Det er et headset der på mange måder minder utrolig meget om de helt traditionelle trådløse headsets vi allerede kender. Du ved med et lille etui der kan oplade ørepropperne når de ikke bruges, og hvor ørepropperne er mere eller mindre diskrete.

Af udseende ligner GWT 270 Hybrid forresten Sennheisers Momentum ret meget. Men da Epos for ikke så længe siden var en den af Sennheiser Communications, så er det nok ikke så underligt. Mon ikke de har fået et par designinspirationer derfra.

Navnet hentyder naturligvis til, at headsettet kan bruges både sammen med din computer, konsol eller smartphone, og til de to første skal der bruges en medfølgende dongle. Udover at gøre tilslutningen let og hurtig, så sikrer donglen også en forbindelse uden forsinkelser, lag.

Epos GTW 270 Hybrid. Foto: Epos

Jeg gik i gang med at spille på min PlayStation 5, og det var fedt at jeg blot skulle slutte donglen til min PlayStation for at få headsettet til at virke med den.

Med GTW 270 Hybrid i øret, var det bare at gå i gang med at spille. Og jeg blev virkelig glædelig overrasket. Det kan være svært at generere følelsen af at være en integreret del af spillet, at få den omsluttende lyd der kan lave den fedeste stemning i spillet.

Den opgave klarer GTW 270 Hybrid dog uden problemer. Skud, eksplosioner, skridt og dialog var lige i skabet. Det var næsten som at have et THX-system i stuen.

Komforten helt ok

Jeg var dog mindre begejstret over, at jeg ikke lige kunne skrue op og ned for lyden i spillet på min PlayStation. Jeg måtte ind i indstillinger og vælge lydniveau der, og jeg ville godt have kunnet skrue op og ned fx direkte på headsettet. Hvis den mulighed er der, så fandt jeg den ikke. Det er dog kun en mindre ting – ikke noget jeg tager alt for alvorligt.

Komforten i headsettet er ganske fin, men jeg måtte stadig tage en pause efter et par timer. På det tidspunkt begyndte headsettet at presse for meget i øret. Men det var nok meget fornuftigt at blive tvunget til en pause alligevel.

Som jeg skrev tidligere så kan headsettet også bruges sammen med din smartphone, og her skal donglen så heldigvis ikke bruges. Her bruges den traditionelle bluetooth-forbindelse.

Jeg må indrømme at jeg var meget forbløffet over, at jeg fik en rigtig god musik ud af headsettet. Det er to meget forskellige ting at lave god lyd til spil og til musik.

Men ikke desto mindre så fik jeg en virkelig god oplevelse da jeg satte headsettet til at spille min favoritmusik. God og klar bas der måske ikke var så blød som man kunne ønske sig til musik, men i virkeligheden ganske flot. Mellemtonen var god og bredte fint musikken ud, og diskanten havde en god skarphed.

Flere tilpasninger

Hvis du gamer på din computer, så er det muligt at hente en Epos app ned, hvor du kan justere lyden til dine spil yderligere. Det er en fin software, men ikke en jeg på noget tidspunkt fik brug for. Den findes så heller ikke til PlayStation, så det var heller ikke så aktuelt for mig.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg er helt vild med Epos GTW 270 Hybrid. Det leverer en imponerende god lyd til gameren, og man bliver nærmeste placeret direkte i handlingen. Samtidig kan det levere en virkelig god lydkvalitet til musik, og det hele i en ganske lille indpakning.

Headsettet kunne være mere komfortabelt, men det er nu helt ok at man bliver nødt til at tage det ud efter et par timer.

Du kan læse mere om Epos GTW 270 Hybrid her.

Tip: Hvis du ikke kan finde priser under 1.200 kroner på pricerunner herunder, så kan du købe det på Epos egen hjemmeside (linket herover). Her koster det i skrivende stund 1.199 kroner.

Det kan du finde Epos GTW 270 Hybrid til

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?