TEST: Jabra Evolve 75 og Speak 710 – god lyd og frihed til bevægelse

Et headset til kontoret og en højttaler til telekonferencer har været forbi min testbænk. Jeg endte faktisk med at blive helt begejstret for begge, men specielt Evolve 75 formår at imponere mig

I løbet af en arbejdsdag taler jeg rigtig meget i telefon, og derfor er det ekstra vigtig for mig at kunne tale uden at skulle løfte min smartphone op til øret. Headsets af forskellig art har været en del af min hverdag i mange år, men nu tror jeg faktisk at jeg har fundet to headset der lever op til mine krav.

Jabra Evolve 75 og Jabra Speak 710 er to produkter der på ingen måde er ens, men som i en vis udstrækning alligevel løser samme opgave – en del af vejen altså. Jabra Evolve 75 er det nyeste headset fra den danske producent, et headset der er rettet direkte mod kontormedarbejderen, både i funktionalitet, pris og ikke mindst design.

Jabra Speak 710 er også rettet mod kontoret, men måske mere mod et rum end en enkelt person. Det er nemlig en højttaler der gør at du kan holde telefonkonferencer, eller videokonfernecer, og bruge Speak 71o både som højttaler og mikrofon.

Et superavanceret headset

Jeg starter med de af de to produkter der hurtigt blev min personlige favorit – hvilket i virkeligheden er lidt uretfærdigt, for Speak 710 kan noget som Evolve 75 ikke kan, nemlig fungere som konferencesystem. Men trods det, så blev Evolve 75 stadig min favorit af de to.

Jabra Evolve 75

Evolve 75 er et meget avanceret bluetooth-headset til begge øre og med bøjle. På tre områder imponerede det mig i testen. Det hele startede med lydsiden, hvor jeg hurtigt kunne konstatere at det var en fornøjelse at føre samtaler i Evolve 75.

De folk jeg snakkede med i headsettet var alle meget imponerede over lyden, og uanset hvor jeg brugt det, lød det som stod jeg tæt på dem og snakkede. Det samme gjaldt den lyd jeg hørte under samtalerne. Den var af meget høj kvalitet – men her var jeg naturligvis begrænset af, hvor god lyden i den modsatte ende blev leveret.

Men lydsiden fortsatte med at imponeren mig. For det er min erfaring, at har du et godt headset til telefonsamtaler, så skal du ikke gøre dig de store forhåbninger, hvis du bruger det til musik. Men her var oplevelsen en helt anden. Evolve 75 leverede en overraskende god lyd når det kom til musik. En fin fyldig bas med en klar diskant og en mellemtone der fint bredte sig ud og forbandt top og bund i musikken.

Udover lyden så skal den adaptive støjreducering (ANC) roses. For selvom den ikke fjerne de omgivende lyde 100 procent, så er det godt nok tæt på. Det er også med til at gøre kvaliteten af samtaler og musik markant bedre, når du ikke skal forsøge at lytte igennem den omgivende støj.

Endelig så skal komforten have roser med på vejen. For at sidde med et on-ear-headset længe kan være en prøvelse. Ikke mindst når det er begge øre der bliver belastet. Men det var faktisk ret lækkert at have Evolve 75 på.

Naturligvis så vil jeg gerne opfordre til, at du også give dine øre hvile, og tager headsettet af, men du kan snildt have det på i timevis uden det generer.

De små detaljer

Der er mange andre ting der gør Evolve 75 til en favorit hos mig. En lille ting som et indbygget ’optaget lys’, er altså genialt. Når du er på telefonen, så lyser en rød ringe op på den ene ørepude og fortæller omverdenen at du ikke må forstyrres – smart lille detaljer.

En anden ting som muligheden for også at koble det op til din pc (ikke mac, sorry) med en usb-dongle er også god, for så kan du bruge det sammen med Skype på computeren, og ikke kun via mobilen.

Headsettet har også en dobbelt bluetooth-forbindelse, hvilket vil sige at du kan forbinde to forskellige enheder til den, hvilket jo passende kunne være din computer og din smartphone.

Som tilbehør til den, kan du også tilkøbe et stativ som både fungerer som holder til headsettet og som oplader. Den kan jeg kun anbefale – ikke mindst sikrer du at du altid har batteri på headsettet, dels så ligger det ikke og roder rundt på dit skrivebord. Oh – og skulle du alligevel glemme at oplade det, så tag det roligt – helt opladet er der omkring 14 timers samtale gemt i batteriet, nice.

Speakerphone i tasken

Jabra betegner selv Speak 710 som en speakerphone, hvilket i virkeligheden er et flot ord for højttaler med mikrofon indbygget.

Jeg har brugt Speak 710 som en speakerphone på mit kontor, men den kan lige så let bruges i et mødelokale. Flere kan være forbundet til den via Bluetooth ad gangen, og det er meget let at koble en ny smartphone eller computer på, enten via Bluetooth eller den medfølgende usb-dongle.

Der er flere ting at sige om Speak 710, for den har faktisk mange funktioner. Men lad mig starte med lyden, for den er faktisk af svingende kvalitet.

speak 710 indhold

Når jeg bruger den som højttaler til min iPad, så er den fantastisk god. Jeg får virkelig en langt bedre lyd på den konto. Men når jeg bruger den som speakerphone til min iPhone, så er det ikke altid at lydkvaliteten er i top. De fleste gange er lyden fin, men jeg oplevede fra tid til anden, at lydkvaliteten faldt, at lyden begyndte at skratte. Jeg fandt aldrig ud af hvorfor, og det kan godt være et sammenfald af omstændigheder eller faktorer udefra så som en dårlig forbindelse.

For lyden i højttaleren er der altså ikke noget at udsætte på, den virker bare.

På selve Speak 710 kan du let skrue op og ned for lyden, forbinde til en ny smartphone eller tablet, se batteristatus og linke to Speak 710 med hinanden. På den måde kan du ikke alene dække et langt større mødelokale, du kan også bruge to Speak 710 som stereohøjttalere ved siden af din laptop.

Betjeningen er dejlig let, alle betjeninger er via berøringsfølsomme knapper på siden af højttaleren, og så har den et godt design. Den lades op via et usb-kabel der er vundet op rundt om bagsiden, og der er en klap der folder ud, så højttaleren kan stå i en pæn vinkel.

Speak 710 er en god højttaler, men den imponerede mig ikke nær så meget som Evolve 75. Omvendt så kan den altså bruges til et møde, hvor flere skal kunne snakke på samme tid.

Specifikationer Jabra Evolve 75

 • Produktnavn: Evolve 75
 • Producent: Jabra
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Type: On-Ear
 • Taletid: Op til 15 timer
 • Standby tid: op til 30 timer med ANC aktiveret
 • Opladningstid: 2,5 timer
 • Vægt: 117 gram
 • Pris: Set til kr. 2.990 kroner inkl. stander
 • Mere information hos Jabra

Bedømmelse Jabra Evolve 75

Samlet vurdering 95%

Jabra har virkelig lavet et fantastisk headset her. Evolve 75 har en utrolig god lyd både ved musik og samtaler, det er behageligt at bruge, og det har en virkelig god batterilevetid.

Specifikationer Jabra Speak 710

 • Produktnavn: Speak 710
 • Producent: Jabra
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Type: Speakerphone
 • Taletid: Op til 15 timer
 • Standby tid: op til 480 dage
 • Opladningstid: 2,5 timer
 • Vægt: 298 gram
 • Pris: Set til kr. 2.560 kroner
 • Mere information hos Jabra

Bedømmelse Jabra Speak 710

Samlet vurdering 85%

Her har vi fat i en rigtig god speakerphone fra Jabra, lyden er god når det kommer til musik, men jeg oplevede et par gange knas med lyden ved telefonsamtaler. Men som konferencetelefon er den virkelig god, og det er let at betjene.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?