Nyt og anderledes 360-graders kamera – i 4K

Insta360 har lige lanceret ONE, et meget avanceret 360-graders kamera der ikke alene tager film i 4K, men det sikrer også at du ikke behøver at pege før du fotograferer – spændende ikke?

Ok først lidt af det tekniske, inden vi kommer til den ret spændende nyhed. Insta360 skyder 360-graders videoer og billeder i 4K (3.840 x 1.920 @30 fps, 2.560 x 1.280 @60 fps) og 24MP billeder i opløsningen 6.912 x 3.456. Kameraet kan bruges i tre forskellige tilstanden, enten stand-alone, styret via bluetooth eller kontrolleret via en direkte forbindelse til en smartphones opladningsport (indtil videre vil det så sige lightning-porten på en iPhone).

Og ja – det virker kun til iPhone endnu, men de har lovet os at de er på vej med en Android-version også.

Men nu er det så at det bliver spændende, for Insta360 ONE er udstyret med FreeCapture, det er en teknologi der kan forvandle 360-graders videoen til en standard 1.080p fixed-frame-video, og du bestemmer selv hvad der skal vises via app’en på smartphonen.

Det lyder måske lidt langhåret, men i virkeligheden er det ret enkelt. Du optager en 360-graders video og når du er færdig, så uploader du videoen til din smartphone. Nu kigger du så på videoen på din smartphone, navigerer rundt i videoen ved at vippe og dreje mobilen. Det du ser på, bliver til din færdige video, det er altså smart tænkt.

FreeCapture lader også brugeren skifte fra standard perspektiv til skud der kun lader sig gøre med 360-graders kamera, så som ”tiny planet”- og ”rabbit hole”-effekterne.

Masser af spændende teknologier

ONE har indbygget seks-akset stabilisering via et indbygget gyroskop, der skulle sikre at de videoer du optager altid er gode og stabile.

Den avancerede stabilisering er også det der gør det muligt at optage i ’bullet time’, hvilket vi alle kender fra computerspillet ”Max Paine”, og ikke mindst filmen af samme navn og så naturligvis Matrix-trilogien.

Bullet time kræver en selfie-stang og intet andet. Her kan du så optage op til 240 fps slow-motion skud, hvor du som bruger altid er i center, og den stang du måtte bruge er altid skjult. Det er altså hamrende genialt.

Så er der også kunnet en SmartTrack-funktion, hvor du kan optage en 1.080p fixed-frame video, hvor det du sætter fokus på, altid vil være centreret. I praksis betyder det at du bare optager en video der ser alt, så så giver du ONE besked på, hvad det er der skal være centrum for din optagelse.

Hvis du vælger at sætte ONE på en selfie-stick, ja så fjerne ONE automatisk den irriterende selfie-stand, så på den færdige video vil ONE virke som et flyvende kamera.

Der er mange flere spændende ting at sige om ONE. Blandt andet har den et IP68 vandtæt hus (der sælges separat), og som kan bruges op til 30 meter under vandet.

ONE har indbygget HDR, så den skulle optage gode kontrastbilleder, og de kan endda optages i RAW-format.

Du kan læse meget mere om Insta360 ONE her.

Vi har endnu ikke en dansk pris på den, men den kan købes fra Amazon fra 5. september.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?