TP-Link kommer nu også med sikkerhedspakke til hjemmenetværket

Beskyttelse af hjemmets enheder er ved at blive populært, og taiwanesiske TP-Link har nu lanceret deres HomeCare, der beskytter hjemmenetværket mod internettets trusler

Mængden af trusler fra internettet er eksploderet, og pludselig står firmaer i kø for at levere deres version af, hvordan hjemmenetværket beskyttes.

Således også netværksfirmaet TP-Link der har lanceret deres egen sikkerhedspakke, HomeCare. HomeCare er en opdatering til en del af TP-Links routere, og det opdateringen blandt andet gør, er at tilføje antivirusbeskyttelse fra Trend Micro (de første tre år er gratis, derefter skal der betales et abonnement for at sikre at systemet virker).

Trend Micros bidrag skulle dog også tilføje såkaldte ’omfattende sikkerhedsforanstaltninger’ til at beskytte hjemmets trådløse netværk og opkoblede enheder. Præcist hvad beskyttelsen består af eller gør, har TP-Link dog ikke oplyst om.

Men TP-Link lover at beskytte hjemmenetværket og opkoblede enheder mod uønsket malware, og så skulle den også informere hvis du besøger websteder der kan være problematiske.

Videre lyder det at HomeCare kan identificere og eliminere trusler, før de rammer hjemmenetværket, og altid beskytte mod nyeste trusler. Skulle en enhed dog alligevel vise sig at være inficerede, så bliver de sat i karantæne, hvis de bliver koblet på netværket.

Det lyder faktisk meget godt, noget af det altså. Den første del virker som om TP-Link har tage de funktioner der findes i Trend Micros sikkerhedsprodukter og smidt dem direkte ned i routeren. Alle sikkerhedsprodukter med respekt for sig selv kan stoppe hovedparten af malware derude (og intet produkt kan beskytte mod dem alle, uanset hvad producenterne måtte påstå), og at advare mod skadelige websider er faktisk en ret gammel teknologi.

Men at sætte fysiske enheder i karantæne er altså genialt – det er virkelig en fed funktion. At have beskyttelsen på routeren giver så også mening, når routeren kan stoppe trusler inden de rammer computeren. Så alt i alt – virker det stadig som en god ide.

TP-Link bryster sig meget over en ’forældrekontrol’-funktion. Men igen – det er ikke noget nyt, den har vi set så mange gange før. Det samme gælder muligheden for at begrænse tid online – gammel vin på nye flasker. Og det er ikke en gang nyt at man kan gøre det på routerniveau, det er også noget vi har set længe.

Tilgængelighed

TP-Link HomeCare er tilgængelig via software-update til netværksproducentens nyeste Wi-Fi-system baseret på mesh-teknologi, Deco M5, samt routerne Archer C5400 samt Archer C3150 – og snart også til Archer C2300.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?