TEST: Ny aktivitetstracker er teknisk rigtig god, men skuffe alligevel

Fitbit Versa 3 er designet som et ur, fungerer som en aktivitetstracker og koster alt for meget, hvis du rent faktisk skal have glæde af den

Fitbit Versa 3. Foto: Fitbit

Jeg har altid været en stor fan af Fitbit. Deres trackere fungerer bare, og de har altid været blandt de meste præcise jeg har testet.

Men Fitbit har klart fået konkurrence, for langt de fleste smarte ure i dag, kan holde øje med din aktivitet og træning. Det gør det svært at retfærdiggøre at købe en tracker som Versa 3 fra Fitbit, ikke mindst fordi prisen ligger omkring 1.500 kroner alt efter, hvor du køber den. Og her er problemet – du kan ikke erstatte dig smartwatch med den, ikke hvis du bruger uret som et smartwatch med apps, betaling, vejvisning og mere, hvilket jer personligt gør.

Versa 3 har en del funktioner du kender fra en smartwatch, så som at det kan vise sms’er og mails – fra visse tjenester, ikke alle. Det kan også, til en vis grad, styre musikafspilning på din smartphone, men ikke fra alle apps. Herudover så er skriften bare så lille på uret, at jeg ikke kan læse hvad der står uden brug af briller. Det betyder at det er et ur for de unge, ikke for os der bruger læsebriller.

Men som rendyrket tracker er det faktisk et godt produkt. Det tæller meget præcist hvor mange skridt du tager, hvor langt du løber (og hvorhen), og det er som ventet, meget præcis med at måle dit pulsslag. Alle disse informationer sendes automatisk til din app, og så langt er alt godt her.

Fitbit Versa 3. Foto: Fitbit

Men nogle af de mere spændende funktioner, så som måling af iltindhold i blodet, SpO2, vil den kun gøre når du sover. Og hvis du vil se tendenser der er over 7 dage gamle, ja så skal du abonnere på Fitbit Premium, der kommer til at koste dig 600 kroner om året.

Det samme gælder, hvis du skal have adgang til Fitbits Health Metric Dashboard, et værktøj der for alvor kan give dig indsigt i dit aktivitetsmønster og data, samt hjælper dig med til at forstå fx hvorfor du sover dårligt, hvordan du kan forbedre din træning og meget mere. 600 kroner om året siger jeg bare. Det bliver altså hurtigt til et dyrt ur/tracker.

Det er fint at uret kan leve i op til 6 dage inden det skal lades op, men det er surt at opladeren kan vende forkert. Jeg ved godt at det måske er en lille ting, men når jeg har fx et Samsung smartwatch, eller et Apple Watch, så skal jeg ikke spekulere på, hvordan opladeren vender. Men det skal jeg her, og det er bare et af de små irritationsmomenter der er ved Fitbit Versa 3.

Jeg er heller ikke en fan af remmen der er med. Den er af gummi og det er ikke behageligt at have den på ret længe ad gangen. Du kan købe en anden rem hos Fitbit, men du kan ikke købe en standardrem og bruge den.

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

Jeg er kan godt lide tracking-funktionerne i Fitbit Versa 3. De virker og de er præcise. Men det er ikke godt nok, når du samtidig ikke kan få de apps du gerne vil til uret – fordi det er Fitbits eget økosystem du køber ind i, og det er ikke ok at du skal betale yderligere 600 kroner om året for at have adgang til Premium-funktionen, som er den der virkelig gør uret værdifuldt.

Læs mere om Fitbit Versa 3 her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3211 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?